Jay-Z - Kingdom Come (2006)

Label: Roc-a-Fella

1. The Prelude (2:44)
  2. Oh My God (4:17)
  3. Kingdom Come (4:23)
  4. Show Me What You Got (3:43)
  5. Lost One (3:44)

met Chrisette Michele

6. Do U Wanna Ride (5:29)

met John Legend

met Beyoncé

11. Trouble (4:53)
  12. Dig a Hole (4:11)

met Sterling Simms

13. Minority Report (4:33)

met Ne-Yo

14. Beach Chair (5:08)

met Chris Martin

15. Politics as Usual [Live] * (4:17)
  16. Can't Knock the Hustle [Live] * (6:34)

met Beyoncé

17. Can I Live [Live] * (5:00)
  18. 44 Fours [Live] * (3:35)
^ Ja ik!
Skillz heeft zo'n nummer uit 2006 waar die beat ook in zit dacht ik.

FattBeat
Zou het misschien wat specifieker kunnen, want ik zie noch een album, noch een gastoptreden in het jaar 2006

Gevonden!
Het is Rap Up 2006 van Skillz.

Daar heeft Jay-Z die beat van "gejat".

Relax
Je bedoeld Dr. Dre.

|Joël|
Ook goed. Ik weet niet uit mijn hoofd wie al die credits van de beats claimt op deze cd, maar je snapt wel wat ik bedoel hoop ik.

E.Norton
Lost ones is het hoogtepunt Anything is het slechtste Jay-Z track die ik ooit heb gehoord !!

avatar van Ilyasse15

Lol, grappig dat ie nota bene op deze CD zelf staat. Het is de prelude.

avatar van VforVictor
Lekker album dit, vind em zelfs beter als The Black Album, deze is wat gevoeliger en daar is Jay-Z best goed in. Ga em nog geen oordeel geven maar 3 sterren heeft ie al te pakken.. Voorlopige toppertjes: Beach Chair, Trouble & Lost One

avatar van Game
HET grote comeback album van Jay-Z, de levende legende (zoals velen hem noemen). Bijgestaan door een legertje top-producers zoals Just Blaze, Dr. Dre, Kanye West en de The Neptunes was iedereen er zeker van: dit wordt een top album.

En dat is het niet echt geworden vind ik. De beats zijn van hoog niveau, maar ik vind Jay er niet echt bij passen. Vooral bij de Dre producties. Die zijn erg lekker (niet echt het beste van van hem maar goed) maar toch kan Jay me daarop niet helemaal bekoren. "Lost Ones" is de beste van de dokter, terwijl "30 Something" en "Trouble" lekker beuken. Over de flow ben ik niet echt te bespreken...

Just Blaze levert helaas niet iets speciaal af op dit album. Alleen de titeltrack klinkt heerlijk (vooral als je 'm hard zet)

Er zitten hele matige tracks bij zoals "Anything" en "Hollywood". Maar ook pareltjes zoals "Do U Wanna Ride" (J. Legend op z'n best ) en "Beach Chair". Hoogtepunt is "Minority Report". Ik ben geen fan van Ne-Yo maar de manier hoe hij op deze track zingt is totaal niet storend. De donkere productie van Dre en de diepe lyrics van Jay maken het mooi af.

Het is verder tekstueel niet echt goed. Alleen bij vlaagjes. De flow kan ook beter (gelukkig is dat ook het geval op z'n volgende album). De beats zijn heel goed, alleen passen ze niet bij de stijl van Jay. Leuk om een keertje op te zetten, maar niet meer.

avatar van VforVictor
Toch echt een goed album dit es: naar 4 x beluisterd te hebben ben ik toch echt tot het oordeel gekomen dat dit HET comeback album van Jay IS. Hij snijdt wederom goede onderwerpen aan: Minority Report, Hollywood. Daarnaast erg lekke tracks als: Kingdom Come en Show Me.. Gevoelige tracks: Lost One, Beach Chair en Trouble. En een paar brag n boast nummertjes als: Dig A Hole en Made It met toch ook "gevoelige" invloeden. Hij heeft gewoon altijd wat te rappen en het slaat ook ergens op. De comment van heirboven snap ik dan ook niet helemaal. En elk nummer heeft ook wel wat, hij weet mij toch ECHT te overtuigen met Kingdom Come en voor hem hoop ik het TOPPERTJE !

Off topic berichten verwijderd.

RedLightCityBoy
Hmmm....Muah. Met zo'n lijst aan top-producers zou je toch wel iets beters verwachten. Het lijkt wel of dit album op chronologische volgorde is opgenomen. De eerste paar tracks zit Jay-Z nog vol energie (ook wordt hij hier gesteund door af en toe goede beats). Maar hoe verder het album zich afspeelt hoe meer Jay zich lijkt te vervelen. Hij rapt op een track als: Dig a Hole echt met 0% inzet. Erg jammer, want Jay's stem ik ook al niet zo geweldig. Geen inzet + zijn stem is natuurlijk 3 keer niks. Ik check nog wel regelmatig losse nummers van dit album zoals: The Prelude, Lost Ones, 30 Something en Beach Chair. Maar over het algemeen is het geheel wat inspiratieloos en saai.

avatar van dilladawg
minority report is door dr. dre geproduceert? had hij vast een goede bui:P

t-h-y-$
dilladawg schreef:
minority report is door dr. dre geproduceert? had hij vast een goede bui:P

Lost One, 30 Something en I Made It zij ook Dr. Dre producties,, en wat bedoel je met ''hij had vast een goede bui''?

avatar van niels94
Zeer matig album, alleen Beach Chair is echt lekker. Dr. Dre doet het hier ook waardeloos.

avatar van UmindC
Beter had hij deze versie van Minoroty Report er op gezet, zonder het stuk van Ne-Yo.

avatar van Nr.4
Geinig album, maar zeker vergeleken met Black Album, en als zogenaamde comeback plaat een tegenvaller. Toch is het echt niet slecht, met de titeltrack en Oh My God als toppers.

avatar van Raul
Halfje eraf, luister dit album nooit meer en op een paar tracks na is het echt Jay-Z onwaardig...

avatar van KILLERBEE99
Tegenvaller, jammer..

avatar van Reint
Vrij slecht album. De gehele toon is heel erg gelikt, en los van de producties van Kanye (Do U Wanna Ride is een interessante productie) en Just Blaze (die met name op het titelnummer iets knaps doet: hij ziet een ongelooflijk zieke productie in een nummer dat eigenlijk 'dood'-gesampled is) is eigenlijk alleen Beach Chair nog interessant. Dr. Dre doet belachelijk slechte dingen op dit album en de anonieme r&b-refreintjes en gladgestreken producties vliegen je om de horen.
Jay-Z boeit lyricaal al tijden niet meer zoals hij dat deed, daar had hij op The Blueprint natuurlijk ook al last van, maar dat werd nog gecompenseerd door de over het algemeen sterke producties.

PriestMaiden
Aardig hip hop album, maar Jay Z heeft al betere platen gemaakt. De beats van Dr. Dre zijn ook niet zo vet als vroeger. Ook iets te veel r n b achtige nummers. Beach Chair is mijn favoriet nummer.

avatar van Johnny Marr
Toch ook wel een handvol meer dan aardige nummertjes staan hier op hoor (titelnummer, Lost One, Hollywood, Beach Chair, Show Me What You Got...) Wordt deze niet wat onterecht gezien als zijn slechtste album? Komaan...deze kan toch echt niet erger zijn dan al die Vol. shit of laat staan The Blueprint 2...

Mijn helden Kanye en Dr. Dre stellen hier jammer genoeg wel wat teleur...

avatar van Silky & Smooth
Ik was vergeten dat Show Me What You Got op dit album stond, dus dat was een kleine, positieve verrassing tussen veel matig, en soms echt tenenkrommend, materiaal...

avatar van Slowgaze
Jammer dat de plaat wat te lang is en een paar minder interessante nummers kent, anders was dit een hele verbetering geweeste ten opzichte van The Black Album.

Rene1979
Kritieken nooit zo begrepen op dit album. Voor mij een van de beste jay albums.. Goeie beats en een Jay die lekker op dreef is.

avatar van VDB79
Toch wel een van de minste Jigga albums in hindsight.
Just Blaze levert nog wel 2 top beats en Do U wanna ride is ook top, de rest meh…weinig replay value

avatar van Nr.4
Toch wel wat harde tracks, met name de Just Blaze producties op deze. Lost one ook dope. Maar Anything en Hollywood vind ik wel zo godsgruwelijk slecht. Wansmaak ten top.