Volumia! - Wakker (1999)

Label: Ariola

1. Er Is Altijd een Weg (4:08)
  2. Blijf bij Mij (3:30)
  3. Omdat Ik Zoveel van Je Hou (3:00)
  4. Dieper in de Nacht (4:48)
  5. Ik Vlieg Ik Zweef (4:04)
  6. Hoe Lang Heb Ik Te Leven (3:57)
  7. Wakker Worden (2:44)
  8. Over Je Schouder (3:23)
  9. De Liefde Wint (4:10)
  10. In de BLauwe Zee (4:16)
  11. Ik Lach Weer Als de Zomer Begint (4:13)
  12. Machteloos (2:42)
avatar van Hans Brouwer
Waardige opvolger van het debuutalbum. 1,00 is een belachelijk laag stemgemiddelde. "Ik lacht weer als de zomer begint" is met de zomer op handen een heerlijk nummer. 5*

Marcel²
Ik zal jullie eerlijk zeggen dat mijn vriendin dit album heeft gekocht. Zelf vind ik het eerste album wel gaan, maar deze iets minder. Toch hou ik het op 2* lager vind ik een beetje overdreven. Volgens mij heb ik er nog een album van hun. Ja Puur heet ie.

avatar van the viking
Hans 5* voor Volumia ? Vind ze eerlijk gezegd (wat ik er tenminste van ken)niet echt veel beter dan Blof !

the viking schreef:

The Viking praat nou toch geen onzin! Het verschil tussen Volumia! en Blof:
1. Bij Volumia! kun je de teksten begrijpen terwijl Blof alleen maar schijnbare intellectuele onzin uitkraamt;
2. Bij Volumia! spelen musici die stuk voor stuk een conservatorium opleiding hebben genoten terwijl Blof bestaat uit een stelletje prutsers die (zoals zij zelf zeggen) totaal niet kunnen improviseren;
3. Volumia! is op het hoogtepunt van hun roem gestopt terwijl Blof maar blijft doormodderen.

Ik heb beloofd niets meer over Blof schrijven maar beste The Viking je vraagt erom...................

Ik vind 'Hou me vast' een mooi nummer, maar toch gaat mijn voorkeur uit naar Blof hoor...

avatar van the viking
Vind ze allebei helemaal niets hoor,hoorde laatst Hans zeggen dat hij zijn The Scene platen naar de rommelmarkt wilde gaan brengen ! Zou tegen Hans willen zeggen bezint eert gij begint en dump die twee Blof platen samen met Volumia en behoud The Scene! Samen met de Dijk mijn inziens een van Neerlands beste bands!

avatar van Hans Brouwer
Ik zal er over nadenken, 't is nog geen koninginnedag

avatar van the viking
mijn inziens een van Neerlands beste bands![/quote]

Het gaat hier natuurlijk wel om nederlandstalige bands!

avatar van Nicolage Rico
Hans, dit zijn misschien teksten die je kunt begrijpen, maar de teksten zijn niet beter dan die van Coldplay!!!

Nicolage Rico schreef:

Jij zegt het!

Hans Brouwer schreef:

The Viking praat nou toch geen onzin! Het verschil tussen Volumia! en Blof:

Pfff...

Ik vond Blof toen al duizend keer beter en ze zijn alleen maar nóg beter geworden!

EVANSHEWSON
Hans Brouwer schreef:

Ik ga hier absoluut niet op stemmen, dat zou alleen maar het gemiddelde flink naar beneden halen, en dan hebben fans een vertekend beeld, neen, deze kelk laat ik echt aan me voorbijgaan;
Trouwens, hetzelfde geldt voor Blöf en De Kast en nog wat van die bands die in het Nederlands zingen; Pfffft!

Als het in het Nederlands moet, doe mij dan maar Boudewijn de Groot, Bram Vermeulen, Spinvis, Doe Maar en zelfs in zijn genre vind ik André Hazes een kei, maar deze halfbakken lucht, neen, het zal nooit aan mij besteed zijn.

maar wie ervan houdt moet er beslist blijven naar luisteren. Iedere artiest heeft recht op fans...

Zelden tot nooit heb ik zoiets slechts gehoord als dit album. De cover suggereert nog een stoere Nederpop sound met ballen, maar het tegenovergestelde is het geval. Er is werkelijk helemaal niets van te maken. Geen goede teksten, geen goede muziek, geen enkel greintje bezieling. Compleet waardeloos en een totale afgang voor het product Nederpop. Nul sterren.