Pet Shop Boys - Disco (1986)

Dance / Pop
Label: Parlophone

1. In the Night [Extended Mix] (6:25)
  2. Suburbia (The Full Horror) (8:55)
  3. Opportunities [Version Latina] (5:29)
  4. Paninaro [Italian Remix] (8:35)
  5. Love Comes Quickly (Shep Pettibone Mastermix) (7:35)
  6. West End Girls [Disco Mix] (9:03)
Stuk voor stuk lekkere nummers. Maar nu doet het me allemaal niet echt veel meer.
Pet Shop Boys waren gewoon een ontzettend goede top 40 band: met uitstekende songs.

Was destijds helemaal weg van "West End Girls". Frits Spits draaide de plaat helemaal grijs en deed er alles aan om het maar een hit te laten worden. Nu vind ik het een van de minste CD's die ik heb.

Yeps lekker cd, thuu hor :--)

avatar van musicfriek
Wow, wat een klassiekers hierop. Ben wel benieuwd naar die lange versies. Eens kijken of dit album nog ergens te verkrijgen is, dit is een must gewoon.

avatar van andré
musicfriek schreef:
Ben wel benieuwd naar die lange versies

Stel je er niet teveel van voor. De songs zijn an sich wel goed, alleen zijn ze op een overdreven manier opgerekt: voornamelijk flauwe lange intro's. Alleen Paninaro kan ermee door, de rest zou ik, als ik jou was, gewoon in single-versie aanschaffen, bijvoorbeeld op de voorbeeldige PSB-compilatie 'Pop Art'.

avatar van musicfriek
andré schreef:

Ja, die verzamelaar is zeker subliem! Ik moet hem alleen nog aanschaffen. Heb die andere bekende verzamelaar van hun nog steeds (die tot 1991 gaat geloof ik). Deze heren hebben toch onvergetelijke muziek gemaakt hoor in de jaren 80 vooral. De betere dance uit die tijd zal ik maar zeggen

avatar van Poeha
musicfriek schreef:

Dit is volgens mij het enige remix album dat ik van het begin tot het eind erg goed vind. Verschillende nummers komen van het album Please, maar die versies daar op zijn ondergeschikt aan die hier op staan.
Ik kan me er iets van herinneren dat verschillende nummers gebruikt werden voor de Howard The Duck film.

EVANSHEWSON
deric raven schreef:

Vind dit ook een uitstekend remix album, gewoon top!
4.5 sterren absoluut! ****1/2

Pet Shop boys zijn zeker wel heren met talent; als je, je al bedenkt met hoeveel artiesten ze hebben samen gewerkt.
West and girls is echt een goed liedje

Inderdaad absolute 4.5 * waard

avatar van reptile71
In hun genre zijn (of waren?) ze de allerbeste denk ik... Heb dit nog wel ergens op een bandje, vroeger veel gedraaid, maar al lang nooit meer. Was wel een heel sterk remixalbum kan ik me herinneren.

BF2
Geweldig remix album van The Boys!
Gelijk even de tracklist gecorrigeerd.

De 12" versies van de Pet Shop Boys waren echt vermaard. Ze werden veel gedraaid in de discotheken en ook goed verkocht. Ik heb er een aantal in de lp koffers zitten, waarvan 4 van deze 6.
De mixes van Suburbia en West End Girls zijn subliem. 'Nadeel': hierna wil je liever de korte versies niet meer horen.

Mocht je op zoek zijn naar de beste materialen dan raad ik the best of PopArt aan, in ieder geval samen met deze cd.

Zeer aan te raden dus!

dVTB
Leuk remix-album, maar je moet ervan houden. Zelf vind ik vooral de versies van In The Night, Suburbia en Paninaro goed. Die van Love Comes Quickly en West End Girls doen me wat minder. Daar zijn betere remixes van. Niettemin een leuke cd om naar te luisteren.

avatar van foxhusky
Het beste remix-album van de Pet Shop Boys, zeker vergeleken met de andere albums in de "Disco"-reeks.

De versie van "Suburbia" hier is mooiste, beter dan de versie op hun debuutalbum "Please".

avatar van sierrra
Mijn eerste Pet Shop Boys album. Prima mixen. Je hoort alleen wel dat het uit 85/86 stampt. Opnames klinken wat mat.

avatar van royh
Mooi verzamelalbum met 12 inch mixes van the Pet Shop Boys. Ik vind zelf de dance mix van West end girls (staat op Essential) ietsjes beter dan the Shep Pettibone disco mix die hier op staat.

avatar van Poeha
Ben hem weer aan het beluisteren, wat blijft dit toch een heerlijk album, ook anno 2010.

Shep Pettibone, DE man van de jaren 80 als het gaat om geweldige remixes.

Nog steeds zijn 4,5 sterren meer dan waard.

avatar van reptile71
Zojuist gescoord in een vinyl-outlet. Deze mocht natuurlijk niet in de verzameling ontbreken. Toch wel een flinke doses jeugdsentiment. Met name Suburbia blijf ik geweldig vinden.

avatar van lennon
Van maxis ben ik helemaal gek, en dit soort albums zijn dus aan mij besteed. Aangezien deze de 1e twee albums overziet, vraag ik me meteen af waar de geniale versie van it's a sin (hun betse nummer naar mijn mening) is? Had er nog makkelijk opgepast namelijk.

Suburbia is inderdaad alleen al de moeite waard!

avatar van vigil
Pet Shop Boys - Paninaro 2017 (Steven Glamour Mix) - YouTube

2017 versie... het blijft een topliedje

avatar van Kos
Kos
Voor 1 euro op vinyl gekocht. Blijft lekker.

avatar van vigil
lennon schreef:

Je zult er inmiddels vast al achter zijn maar Disco 1 kwam na het debuut dus geen nummers van de 2de plaat (die ook pas in 1987 verscheen)

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Hun beste nummers in een geweldige lange remix. Goed album.