Dream Theater - The Number of the Beast (2002)

Alternatieve titels: Official Bootleg | Lost Not Forgotten Archives

Metal / Rock
Label: YtseJam

1. Invaders (4:18)
  2. Children of the Damned (5:06)
  3. The Prisoner (6:28)
  4. 22 Acacia Avenue (6:51)
  5. The Number of the Beast (4:29)
  6. Run to the Hills (4:05)
  7. Gangland (6:31)
  8. Hallowed Be Thy Name (7:58)
leroy*
OMG 1 van de beste bands ooit covert het mooiste album ooit deze moet ik hebben :O

avatar van eddy_lives
luisterd allemaal erg vertrouwd weg deze cd. was in eerste instantie bang voor de zang maar dat vond ik aardig meevallen, zaten zelfs een aantal bruce uithalen in! een echte aanrader voor de maidenfan!

Joy
wat? wat ?ueh wat?

wat de fuk is dit?

avatar van AGE-411
Joy schreef:
wat? wat ?ueh wat?

wat de fuk is dit?

Een cover.

Kijk maar eens naar Master Of Puppets. ( Vooral de afbeelding is chik).
Wellicht is de muziek ook goed dan?

avatar van Eddie
Idd valt mdit me geenszins tegen, ik was eerst een beetje bang voor de zang, maar dat valt allemaal reuze mee, goed ik vind de stem van James niet bij de muziek passen, maar dat is mijn smaak. verder niets dan lof, jammer dat eddie daar niet bij was.

Klint misschien raar ( ben inmiddels 35) maar eigenlijk was dit mijn eerste kennismaking met muziek van Iron Maiden. Ben al wel jaren "fan" van DT . Wel gelijk meer Maiden muziek gaan downloaden.
Heeft natuurlijk niks met dit album te maken. Vond het eigenlijk gewoon erg gaaf klinken. Net als master of puppets.
Tijdens laatste concert in Ahoy speelden ze een stukje Sugar Mice van Marillion. Wat mij betreft doen ze ook van Marillion (wel een van de Fish albums dan) een cover CD.

avatar van Waldo Jeffers
ronald molendijk schreef:

God nee, laat ze daar maar van af blijven aub. Zelfs de Marillion van nu doet er beter aan er af te blijven, wat zou DT er dan iets van maken?

avatar van king_pin
Dit is het beste IM tribute album dat ooit op de markt is gekomen!
James LaBrie zingt Bruce Dickinson er 9 van de 10 keer uit en alle solo (zowel op gitaar als toetsen) zijn minstens even goed als die van de makers!
Gangland hebben ze zo veranderd dat ie nu is wel goed luisterbaar is (t origineel was gewoon een van de slechtste nummers van Iron Maiden) en Children of the Damned is zo overweldigend vet met LaBrie op zang!!!

avatar van Devoo
Goed gespeeld, dat wel. Maar de stem van James Labrie vind ik totaal niet bij deze klassieker passen.

avatar van ToetnL
James LaBrie zingt Bruce Dickinson er 9 van de 10 keer uit en alle solo.....minstens even goed als die van de makers!

Pardon?

Ik vind het aardig gedaan en zeker geen slechte plaat maar om LaBrie dergelijke kwaliteiten toe te dichten gaat mij wat ver.

avatar van Edwynn
Dit is een live bootleg dus. Dream Theater doet wel vaker een heel album tijdens de set spelen. Zo werden Master Of Puppets, Made In Japan en Dark Side Of The Moon ook eens spontaan gebracht. Een geinige geste. De band biedt de bootlegs ook zelf aan via Ytse jam records. Het is nog leuker als je erbij geweest bent.

avatar van notsub
Dream Theater weet een leuke draai te geven aan Gangland, dat gewoon een zwak nummer is van het album. Ik mis wel Bruce en zijn uithalen op zang, die klinken nu erg onnatuurlijk. Als geheel luistert dit gewoon met een dikke glimlach prima weg.

Devoo schreef:

EXACT!!

avatar van glenn53
James Labrie zingt eigenlijk alleen goed bij zijn soloproject. En dat is heel jammer.

avatar van Apieknar
Heruitgegeven op 10 juni 2022. Nummer 11 in de Lost Not Forgotten Archives-serie.