Lil' Kim - Hard Core (1996)

Label: Big Beat

1. Intro in A-Minor (2:14)
  2. Big Momma Thang (4:17)

met Jay-Z en Lil' Cease

3. No Time (5:00)

met The Notorious B.I.G. en P. Diddy

4. Spent a Little Doe (5:35)
  5. Take It! (0:46)

met Lil' Cease, Trife en The Notorious B.I.G.

6. Crush on You (4:35)

met Lil' Cease en The Notorious B.I.G.

7. Drugs (4:20)

met The Notorious B.I.G.

8. Scheamin' (0:49)
  9. Queen Bitch (3:17)
  10. Dreams (4:39)
  11. M.A.F.I.A. Land (4:37)
  12. We Don't Need It (4:10)

met Junior M.A.F.I.A.

13. Not Tonight (4:31)
  14. Player Haters (0:53)
  15. Fuck You (2:53)

met Larceny, The Notorious B.I.G. en Trife

16. Not Tonight [Remix] * (4:23)

met Missy Elliott, Da Brat, Left Eye en Angie Martinez

Marcel²
Van al haar albums is deze de beste. Denk nou niet gelijk dat ik dit een wereldplaat vind, want zover wil ik ook weer niet gaan. Op 1 track disst ze 2Pac alleen ik weet niet welke. Ook noem ze zijn naam niet, dat was andersom wel anders.

eazyfan
ja dat deze de beste is kan ik geloven,5 trax alleen al met Biggie.

avatar van Rickéh
Ik vindt hem meevallen, Ik vindt Notorious KIM , La Bella Mafia en Naked Truth Stukken mooier.

avatar van RJR
RJR
Toch wel een prachtig album, hier een paar zinnen uit Big Momma Thang:

I used to be scared of the dick
Now I throw lips to the shit
Handle it like a real bitch

Of Spend A Little Doe:

call me sunshine, pussy spread like the rainbow

Maar het beste komt nog en wel bij het nummer Fuck You:

I keep my pussy fresh like Dudley

Ook de intro mag er wezen:

The patron is then heard walking from the concession stand
into the screen room. Lil' Kim and a man are heard moaning
and having sex. Porno music is heard in the background.

The patron unzips his zipper. Five seconds later and a
splashing noise is heard as the patron begins masturbating

Ik denk dat ik duidelijk ben geweest

avatar van thomzi50
De beats zijn wel goed.

scarface213
thomzi50 schreef:
De beats zijn wel goed.

prciess
tis een leuk plaatje maar nikx bijzonders
3.5

grimy_jason
Redelijk laag gemiddelde voor een goede cd als dit.... Niet top, maar qua productie etc. is dit zeker niet slecht en Lil'Kim maakt het op haar manier toch tot een "aangename" (dubbelzinnig) cd

De titel is trouwens zeker passend....

avatar van KILLERBEE99
Big Momma Thang

avatar van NewYorkCityLight
Het eerste hip-hop album dat ik 4.5 ster geef is er uitgerekend eentje die op MusicMeter een laag gemiddelde heeft. Dit ondanks dat het album volgens mij destijds behoorlijk goede reviews kreeg. Kim kan af en toe behoorlijk ''sensueel'' uit de hoek komen maar eigenlijk is dat ''part of the attraction''.
Het album begint sterk (na de enigszins merkwaardige Intro) met 'Big Momma Thang' en 'No Time'. 'Spend a Little Doe' is een heerlijk laid-back R&B (?) nummer en mijn favoriet van dit album. Het refrein van dat nummer vind ik heel fijn en mooi klein gehouden terwijl de coupletten ook sterk worden gebracht.
Later op het album is er nog genoeg om van te genieten, bijvoorbeeld tracks als 'Drugs', 'Dreams' en 'Not Tonight'. Laatsgenoemde is er vooral eentje om rode oortjes van te krijgen. Merkwaardig is het overigens dat Lil' Kim bijna niet te horen is op het nummer 'Crush on You'. Ze verzorgt alleen een paar woorden in het refrein. Een specifieke sterke kant van het album is dat het niet te lang duurt. Na 15 tracks (waarvan 11 echte nummers) heb je het eigenlijk wel een beetje gehoord en dan komt er precies een einde aan.
Je kan merken dat Notorious B.I.G. van onmiskenbare waarde was voor Lil' Kim want het volgende album is meteen minder. Jammer, want de potentie is er hier dus zeker. Op latere albums zet zichzelf vooral neer als sekssymbool. Hier vind je dat ook wel terug maar hier is het meer 'toegevoegde waarde' dan hetgeen waar ze het echt van moet hebben, op dit album heeft ze veel meer te bieden dan alleen maar seks.

avatar van Kos
Kos
Crush on You blijft wel een bazentrack.

Gucci-Mane
Lil Kim ft Biggie - Drugs

Wat een nummer. Ik kan er gewoon dag en nacht blijven luisteren , dat gevoel en atmosfeer voel je gewoon.

avatar van TheLegacy
Dat ik dit nu pas ontdekt heb! Op dit album is Lil Kim gewoon simpelweg de vrouwelijke equivalent van Biggie, waarschijnlijk omdat Biggie een groot deel van de lyrics onder zijn hoede heeft genomen. Natuurlijk zijn de teksten grotendeels vulgair en gaat het 'nergens' over, maar het album ademt wel in alles mijn favoriete periode uit de hip-hop geschiedenis en doet het dikwijls denken aan Life After Death. Duistere door piano ondersteunde beats worden afgewisseld door heerlijke laid-back R&B samples en worden overgoten met fijne flows. Daarnaast is de duur van het album ook perfect en staan er, in mijn optiek, naast de skits helemaal geen fillers op deze plaat.

avatar van Kos
Kos
Natuurlijk allemaal een beetje ranzig en Kim is echt niet de beste vrouwelijke rapper, maar de typische 90s producties van o.a. Puffy en Jermaine Dupri zijn wel echt zalig.

avatar van Angelo
Heerlijk album dat veel meer credit verdient. Het gebruik van leuke samples en voldoende afwisseling op instrumentaal vlak, houdt dit album interessant van begin tot eind. Tekstueel is het allemaal inderdaad wat banaal en eenzijdig, maar het stoort totaal niet. Het feit dat Lil' Kim aan alle nummers meeschreef, is een duidelijke indicatie dat ze heel goed wist hoe ze zichzelf op de markt wilde als artieste: lichtelijk provocerend, flamboyant en toch ook best origineel en creatief. De videoclips die getrokken werden voor de singles ('No Time', 'Crush on You' en 'Not Tonight') zijn ook leuk. Lil' Kim was rond deze tijd een echte trendsetter voor de vele vrouwelijke mc’s die zouden volgen; zowel op gebied van muziek en op het gebied van mode en stijl.

Rene1979
Productioneel is dit behoorlijk goed!
Lil Kim gaat ook nergens fout.
Spend a Little Doe, man man wat een track

avatar van pureshores
Het zit allemaal prima in elkaar en er worden fijne beats en samples gebruikt.
Big momma thang, No time en Crush on you zijn de toppers, maar Drugs verdient wel een benoeming.
En de intro blijft natuurlijk grandioos typisch Lil Kim, net zo hilarisch als de toiletrol op TLC's CrazySexyCool skit