AZ - The Format (2006)

Label: Quiet Money

1. I Am the Truth (3:59)
  2. Sit 'em Back Slow (3:48)

met M.O.P.

met Rapper Big Pooh en Phonte

7. Animal (3:48)
  8. Doing That! (4:06)

met Jha Jha

9. This Is What I Do (3:18)
  10. The Format (3:03)
  11. Vendetta (3:14)

met Fresh en Ralo

12. Game of Life (4:05)
  13. Royal Salute (2:22)
Relax
Ik hoop dat hij nog een beetje goed is.

Relax
#2 slecht gesamplede beat van Rick James.

avatar van Herr Meijer
Is het al een hit in Alkmaar?

avatar van thomzi50
De titeltrack van DJ Premier is erg leuk in ieder geval !

avatar van thomzi50
Cover lijkt overigens wel heel veel op die van A.W.O.L.

Relax
Eens kijken of we kunnen lachen, zou dit album nog het nieuwste album van Nas kunnen overtreffen ?

avatar van thomzi50
Lijkt er niet op, tenzij Nas het wel heel bont maakt

avatar van T.O.
Herr Meijer schreef:
Is het al een hit in Alkmaar?

Ta-da-tsjing!!

avatar van Conway Twitty
Best leuk album dit. Veel aandacht voor grote releases rond deze tijd, maar AZ levert hier toch wel een goede plaat af met een consistent niveau. Het titelnummer heeft een heerlijke beat en mag toch wel het beste nummer genoemd worden. De gastbijdrage van M.O.P. is ook niet verkeerd.
Lekker fris, maar niet spectaculair of vernieuwend.
3.5/4*

Relax
Rise & Fall en The Format zijn geweldige nummers, 3,5, mischien kan die verhoogd worden, AZ kan er wat van!

Ik vind AZ 1 van de meest underrated rappers. Hij doet het de laatste jaren wel wat minder, maar het blijft een degelijke cd met The Format als uitschieter. Royal salute (reply voor 50 cent's what if) kon beter. Spijtig dat hij al een tijd geen collab met Nas meer doet (weet iemand de reden hiervoor?)

Pauper
Ben ik werkelijk de enigste die hier de bijdrage van DJ Premier niet kan waarderen?

blijf az dope vinden

avatar van FunkyMonk
Pauper schreef:

Ben ook een beetje teleurgesteld. The Format is wel een hele dikke track. Op Animal komt hij ook goed; maar verder vind ik de producties niet zo lekker; of gewoon niet goed passen bij AZ (Doing That is verschrikkelijk). Zijn vorige vind ik beter.

avatar van Hans Brouwer
schaap schreef:
blijf az dope vinden
Welke AZ AZ de rapper of AZ de voetbalclub .

Jamaican
Eerste album die ik heb beluisterd van AZ. Vind dit album best goed, geen enkel slecht nummer. Met de beats zijn niks mis maar ze zijn zeker niet van heel hoog niveau kon dus beter. AZ heeft een zeer goeie flow (een van de beste ooit vindt ik) en dat hoor je duidelijk op ieder nummer. Het luistert ook goed weg. Af en toe draai ik dit album. 3,5* favorieten: The Format, Game of Life en Make Me!

Tyn
DIe flow van AZ behoort tot de beste, maar de beats op dit album vind ik behoorlijk tegenvallen (op die van primo na).

Pauper schreef:

Ik weet niet wat hij precies heeft gedaan, maar The Format vind jij toch ook wel sterk?

avatar van jelmer19
Vind AZ echt een goeie rapper, op elk nummer is hij qua flow gewoon erg goed. Alleen de producties kunnen beter. Deze zijn nog te afwisselend. Sommige producties zijn goed en andere weer minder. Maar uiteindelijk toch wel een leuk album...

|Joël|
Wat is The Format toch een heerlijk nummer, DJ Premier kan het nog altijd!

avatar van MJ_DA_MAN
|Joël| schreef:
DJ Premier kan het nog altijd!
Nou...

P-DawG
Hans Brouwer schreef:
Welke AZ AZ de rapper of AZ de voetbalclub .

Ta-da-tsjing!!

avatar van MurryMusic

Vind hem nog meevallen..

avatar van hiphopisntdead
Vroeger vond ik dit album helemaal geweldige, Onder andere om The format, die ik eigenlijk nog steeds wel sterk vind.
Rise and Fall & Royal Salute zijn ook wel goed maar voor de rest is het toch niet zo ontzettend boeiend.

3.5*

avatar van D44NB
Aardig album, maar niet een toppertje. The Format blijft natuurlijk wel een klassieker. 3*

avatar van teeveepee
FunkyMonk schreef:

Ik vind Doing That helemaal niet verschrikkelijk, alleen die wijven hadden ze er echt uit moeten laten. Maar hij komt wel hard op die track en de beat is ook hard.

avatar van Stikkk
Ik vind het wel een beetje vreemd dat nog niemand het over "I am the Truth" heeft gehad , want dat vind ik toch ook een erg harde productie!

|Joël|
I Am The Truth en The Format zijn mijn favorieten op dit overheersend zwakke album. Ik vind de positieve gemiddelde waardering dan ook opmerkelijk.

avatar van MJ_DA_MAN
Stikkk schreef:
Ik vind het vreemd dat nog niemand het over "I am the Truth" heeft gehad , want dat vind ik toch ook een erg harde productie!
Waar ken ik die sample ook alweer van...

Maar zeker een goede beat hoor . Lil' Fame-productie; bewijst maar eens dat die man moet stoppen met rappen en zich volledig moet gaan focussen op producen.