The Jacksons - The Jacksons (1976)

Soul / Pop
Label: Epic

1. Enjoy Yourself (3:25)
  2. Think Happy (3:07)
  3. Good Times (4:57)
  4. Keep On Dancing (4:31)
  5. Blues Away (3:12)
  6. Show You The Way To Go (5:30)
  7. Living Together (4:26)
  8. Strength Of One Man (3:56)
  9. Dreamer (3:05)
  10. Style Of Life (3:19)
Davez
Blues away is het allereerste nummer dat Michael Jackson zelf schreef. Ik vind het een mooi resultaat.

Show me the way to go en enjoy yourself bleken de grote hits van deze plaat te zijn. De eerstgenoemde bereikte plaats 1 in de UK.

Kant 2 vd plaat is duidelijk beter met leuke pop plaatjes. Kant 1 vind ik gewoonweg slecht.

avatar van rkdev
Ben ik niet met je eens. Met naar mijn mening 5 goede nummers (Enjoy Yourself, Think Happy, Good Times, Blues Away en Show You The Way To Go) wel een prima 'debuut'plaat.

De minste Jacksons wat mij betreft, maar ach, ze moesten nog warm draaien.
En wat een moois hebben ze (Michael..) later gebracht.

Ik vind alleen Show me the way to go en Enjoy yourself echt de moeite waard.
Toevallig (of niet) ook de klassiekers.

P. de Clown schreef:
Ik vind alleen Show me the way to go en Enjoy yourself echt de moeite waard.

En Think Happy dan ..?

rkdev schreef:

En Think Happy dan ..?

Zegt me niets (uit het hoofd dus).

Hmmm.. mischien moet ik de plaat er binnenkort dan toch weer eens bijpakken dan

P. de Clown schreef:
Hmmm.. mischien moet ik de plaat er binnenkort dan toch weer eens bijpakken dan

och, je bent de rest ook al aan het draaien. Kan deze er ook wel bij

Lacoste
Vind dit wel een lekker album! Heeft niet echt grote hits voortgebracht dit album! Maar staan wel erg mooie nummers op, de nummers die hierboven ook al genoemd worden!

4***

avatar van principal2000
Aardig album van de gebroeders Jackson. Alle nummers zitten een beetje op hetzelfde niveau. Er springt niks echt bovenuit. Hooguit de hitjes, maar ik dat eigenlijk ook wel meevallen.

avatar van ThePrinceOfPop
Leuke album, de nummers worden geweldig gezongen en ook leuke ritme´s hebben de nummers.

avatar van edje1969
Van Enjoy Yourself word je gewoon erg vrolijk. En Show You The Way To Go is nog altijd een klassieker. De cd zet ik eigenlijk nooit op. Heb enkel de bovengenoemde 2 nummers in mijn playlist geplaatst.

avatar van lennon
Gewoon een lekkere plaat van de broers.

Keep On Dancing vind ik heel erg lekker, en eigenlijk is het jammer dat het ritme halverwege wisselt, want de "groove" die het nummer heeft vanaf het begin is heerlijk. Die wisseling doet helaas wat afbraak aan de track.

Maar het gehele album luistert gewoon goed weg, en is een album zoals je van de mannen kan verwachten. De Zang van Michael blijft betoverend!

Daarnet op de Soulfactory een nummer ondekt:Living Together.En dit in een heerlijke extended mix van Dimitri From Paris.,in een mixstijl die we kennen van de grootmeester Tom Moulton.

Check It Out Ya!

avatar van dominicano fonso
Een leuk album helaas vallen de laatste nummers in dit album wat tegen.

avatar van Minneapolis
80's man schreef:

Check It Out Ya!

Inmiddels op de expanded version uitgekomen.

Minneapolis schreef:

Inmiddels op de expanded version uitgekomen.

Van dit Jacksons album? Heb je daar een link van? Ik kan niks vinden namelijk.

avatar van Minneapolis
lennon schreef:

Van dit Jacksons album? Heb je daar een link van? Ik kan niks vinden namelijk.

Ik heb nog niet gezocht op Discogs dus ik weet niet of er cd's komen (ben zelf niet geïnteresseerd om mijn lp's te vervangen), maar deze + Goin' Places en Destiny staan op Spotify.
Triumph moet nog volgen. Ik vind de toevoegingen niet heel interessant.

avatar van lennon
Van Triumph en Destiny en moving violation zijn cd's verschenen met extra's (mixen... 12 inches) op cd.

Als er op Spotify een nummer wordt toegevoegd zie ik dar persoonlijk niet als een expanded version. Maar dat is een andere discussie natuurlijk.

Dank voor je uitleg.