Loreena McKennitt - The Visit (1991)

Canada
Pop / Folk
Label: Quinlan Road

1. All Souls Night (5:10)
  2. Bonny Portmore (4:21)
  3. Between the Shadows (3:41)
  4. The Lady of Shalott (11:33)
  5. Greensleeves (4:25)
  6. Tango to Evora (4:09)
  7. Courtyard Lullaby (4:57)
  8. The Old Ways (5:43)
  9. Cymbeline (5:04)
  10. Courtyard Lullaby [Live August 7, 1992] * (5:44)
  11. Stolen Child [Live August 7, 1992] * (6:42)
  12. Between the Shadows [Live August 7, 1992] * (5:57)
  13. The Lady of Shallot [Live August 7, 1992] * (10:46)
  14. Loreena Introduces the Band [Live August 7, 1992] * (0:54)
  15. Standing Stones [Live August 7, 1992] * (5:57)
  16. She Moved Through the Fair [Live August 7, 1992] * (6:27)
  17. Manx Ayre [Live August 7, 1992] * (3:56)
  18. Cymbeline [Live August 7, 1992] * (4:56)
  19. Interview Part One [Live July 1, 1992] * (2:06)
  20. All Souls Night [Album Edit] [Live July 1, 1992] * (5:05)
  21. Interview Part Two [Live July 1, 1992] * (1:52)
  22. Courtyard Lullaby (Solo) [Live July 1, 1992] * (3:37)
  23. Interview Part Three [Live July 1, 1992] * (1:55)
  24. The Lady of Shallot (Solo) [Live July 1, 1992] * (3:56)
  25. Interview Part Four [Live July 1, 1992] * (0:41)
  26. Between the Shadows (Solo) [Live July 1, 1992] * (1:12)
  27. Interview Part Five [Live July 1, 1992] * (0:32)
  28. Stolen Child (Solo) [Live July 1, 1992] * (4:24)
  29. An Interview with Loreena McKennitt in Conversation with Tim Wilson, 1991 * (34:12)
  30. Round-Table Discussion, 2020 * (44:41)
  31. All Souls Night [Binaural Headphone Mix] * (5:11)
  32. Bonny Portmore [Binaural Headphone Mix] * (4:19)
  33. Between the Shadows [Binaural Headphone Mix] * (3:43)
  34. The Lady of Shallot [Binaural Headphone Mix] * (11:36)
  35. Greensleeves [Binaural Headphone Mix] * (4:28)
  36. Tango to Evora [Binaural Headphone Mix] * (4:10)
  37. Courtyard Lullaby [Binaural Headphone Mix] * (4:56)
  38. The Old Ways [Binaural Headphone Mix] * (5:45)
  39. Cymbeline [Binaural Headphone Mix] * (5:05)
  40. All Souls Night [Soundboard Trio Recording] * (4:42)
  41. Bonny Portmore [Soundboard Trio Recording] * (3:40)
  42. Between the Shadows [Soundboard Trio Recording] * (4:05)
  43. The Lady of Shallot [Soundboard Trio Recording] * (6:43)
  44. Greensleeves [Soundboard Trio Recording] * (4:15)
  45. The Old Ways [Soundboard Trio Recording] * (5:30)
avatar van Harold van L..
Dit schitterende Ierse folk album heeft wel iets weg van de groep Clannad.
De zangeres Loreena die tevens op de harp speeld heeft een prachtige stem.
Heerlijk om naar te luisteren in de late uurtjes.

avatar van Flipper
Mooi album, maar vooral in vergelijking met haar latere werk, wat eentonig.
Luister vooral naar 'Mask and the Mirror' en 'The Book of Secrets' waarbij Loreena je laat kennismaken maken diverse soorten folk (keltische) muziek.

avatar van Harold van L..
Inderdaad vind ik 'The Book of Secrets' een beter album van Loreena.
Deze ben ik nu aan het beluisteren en geef ik zo dadelijk wel punten 3,5 mischien een 4.

Om nog even wat te zeggen over de vergelijking met book of secrets. Dit album is simpeler qua instrumenten als het latere werk, maar dit heeft zelfs nu nog meerwaarde tov. bijv. book of secrets, andersom geldt natuurlijk ook. Ik heb een niet echt lineaire schaal waarme ik stem, maar ik vindt 3.5 sterren te weinig voor dit album. Maar ik laat mijn gedachten er nog even over gaan.

avatar van ChrisX
Dit is het eerste album dat bijna als een soort reisverslag valt te beluisteren (net als al haar albums sindsdien). De eertse voorzichtige oosterse invloeden duiken op geinspireerd door 'haar' ontdekking dat de Keltische cultuur waarschijnlijk haar oorsprong schijnt te vinden in het Verre Oosten.

Dit is ook het enige album van haar dat een wat meer 'rock' gericht geluid heeft door de nadrukkelijke aanwezigheid van haar muzikale partner Brian Hughes.

avatar van DikkeDarm
Bonny portmore.....brrrrrrrrrrrr wat mooi vooral op de koptelefoon.

avatar van Rinus
Dit is het eerste echte album van Loreena, gezien dan vanuit het gezichtspunt, dat ze hier haar Keltische roots verlaat en andere wereldmuziek in haar nummers gaat betrekken. Mooi album.

avatar van LeRoi
Beste album van haar. All Souls Night en Tango To Evora my favorites.

avatar van jorro
Prachtig album om de sfeer bij de open haard nog wat te verhogen.
Ik heb de CD wel met een andere cover.

Ik herinner me een concert van haar in Carré. Ademloos zat het publiek (van jong tot oud) aan haar harp en stem gekluisterd.

avatar van nootjes
Ik blijf het toch grappig vinden hoe ik eerst Loreena's versie van "The Lady of Shalott" kende en fantastisch vond voor ik wist dat dat eigenlijk gewoon een gedicht is. Waar verderstuderen allemaal niet goed voor is! Zes jaar na de eerste beluistering blijf ik het in elk geval nog steeds een hemelse song vinden. En Greensleeves is ook mooi! Nou ja, geen van beiden zelfgeschreven dus, maar wat kan dat iemand nu schelen?

Thijssie024
Dit was mijn introductie met Mckennitt, en tot op de dag van vandaag mijn favoriete plaat van haar. Het is ongelofelijk wat de muziek met je kan doen als je deze bijvoorbeeld eens meeneemt op een lange wandeling door het bos, heerlijk! De laatste twee nummers, The Old Ways en Cymbeline (gedicht van Shakespeare) sluiten het album op een hoge noot af.

avatar van Madjack71
Wel mooi gedaan, maar ook wel heel netjes, schoon en geen ruw plekje te bekennen. Dat maakt het voor mij wel een ietwat klinisch geheel. Ik houd wel van die sfeer, maar het doet mij ook wel wat denken aan al die keltische verzamelaars, waar je een tijdje geleden mee werd doodgegooit.
Leuk idd. voor een avondje met wijn, of een tochtje door het groene woud. Maar ik zal dan toch meer worden betoverd door de wijn of de natuur om mij heen, als door Loreena, wel een mooie naam trouwens.
Niet onaardig en zekers een prima stem, maar die feeenstof is aan mij voorbij gegaan.

avatar van muziekhater
The Old Ways... wat een melancholiek, wat een drama. Het roert me telkens tot tranen. Ik blijf twijfelen tussen deze en Ancient Muse als favoriet album van Loreena.

avatar van Metalhead99
Prachtig album, ik vind vooral het nummer The Lady of Shalott echt prachtig. Loreena McKennitt weet echt een gevoel te leggen in haar zang, waardoor het echt prachtig is. Als Engelen zouden bestaan, dan zouden ze waarschijnlijk zo zingen.

avatar van JJ&Joan
"The Lady of Shalott" is hier inderdaad prachtig gebracht.

avatar van spinout
De tekst van "Lady of Shalott" stuwt het nummer omhoog. Zonder die briljante tekst was het nummer echt te lang. De stem van Loreena is mij eigenlijk te hoog en te schel, maar ze maakt zo'n mooie muziek, dat ik daar graag langs luister.

avatar van E-Clect-Eddy
Hier vlak voor Enya geluisterd en wat dat betreft is Loreena dan veel boeiender All Souls Night / Bonny Portmore / The Lady of Shalott / Tango to Evora van geripte cd-single beluisterd. Keltische muziek wilde ik vroeg nog wel eens opzetten in de tijd dat alternatieve / gothic feesten nog regelmatig georganiseerd werden in Amsterdam.

Enkele nummers zijn aan de lange kant maar zitten zo goed in elkaar dat het me minder opvalt. Brede instrumentale inkleuring, meerstemmig warme zang en niet al te dromerig.

avatar van Roxy6
Loreena Mc Kennitt staat in haar genre aan de absolute top.
Onvoorstelbaar dat dit album al bijna 30 jaar oud is en volstrekt tijdloos.
The Lady of Shallott heb ik zeker al een keer of 500 gehoord en het verveelt nooit, de prachtige manier waarop Loreena het nummer met twee stemmen zingt kruipt onder de huid.
Maar er is meer moois te ontdekken op deze productie: Bonny Portmore, Greensleeves en All Souls Night
zijn ook vermeldenswaardig.
Na dit album kwam Loreena goed op dreef, zij weet op ieder album prachtige composities te voorzien van haar signature en omringt zich met uiterst vakkundige musici die haar tot grote hoogte stuwen.
Ook live weet ze het allemaal waar te maken, dus krijg je de kans: ga haar zien en horen, een onvergetelijke ervaring.

avatar van Barney Rubble
Over het geheel genomen te eenkennig en te zweverig. Niettemin is dit smaakvolle, vakkundig gemaakte keltische folkmuziek. Op zijn minst een aangename ervaring.