A.R. Rahman - Tian Di Ying Xiong (2003)

Alternatieve titels: Warriors of Heaven and Earth | Between Heaven and Earth

India
Score
Label: Sony Classical

1. The Golden Era (3:56)
  2. Warriors in Peace [Chinese Version] (4:36)

met Jolin Tsai

3. Lord An's Empire (3:31)
  4. Water (3:52)
  5. Horses (2:27)
  6. Mountains (1:49)
  7. Dacoit Duel (3:26)
  8. Lai Chi (1:31)
  9. Buddha's Remains (2:40)
  10. Blue Light (2:23)
  11. The Monk and the Miracle (4:05)
  12. Desert Storm (5:19)
  13. Escape (2:33)
  14. Warriors of Heaven and Earth (4:27)
  15. Warriors in Peace [English Version] (4:31)

met Sunitha Sarathy

neo
Rahman is een van grootste filmcomponisten in India, al dan niet de grootste. Vele van zijn scores uitgaves verkochten ook uitermate goed, voornamelijk de musicals. Tian Di Ying Xiong is een prachtige, maar wat merkwaardige score. Het is een grote mix van Indiaanse, Turkse, Chines en Westerse invloeden, met vooral veel subtiele percussie en fluitmelodieen. Een uitgebreide en afwisselend exotisch geluid als dit weet toch nog goed te functioneren. Voor een duelscene maakte Rahman gebruik van spectaculaire taiko gedrum. 4 sterren

avatar van dynamo d
Ik vind dit een schitterende score. Vooral de mix van invloeden zoals omschreven door Neo, maakt Warriors of Heaven and Earth niet alleen erg apart maar ook erg goed. Via een websitewinkel kon ik deze nog ergens kopen en ben daar erg blij mee. Beste tracks vind ik Lord An's Empire, Dacoit Duel en Horses. Er staan ook 2 vocale versies van Warriors in Peace op, maar die zijn feitelijk hetzelfde. Het enige verschil is de taal waarin het wordt gezongen. De ene versie in het Chinees, de andere versie in het Engels. De Chinese versie vind ik ietsje mooier.