The Horace Silver Quintet - Silver's Blue (1956)

Jazz
Label: Columbia

1. Silver's Blue (7:44)
  2. To Beat Or Not to Beat (4:03)
  3. How Long Has This Been Going On? (4:17)
  4. I'll Know (7:25)
  5. Shoutin' Out (6:33)
  6. Hank's Tune (5:26)
  7. Night Has a Thousand Eyes (8:56)
avatar van Metalhead99
Een mooi album van het Horace Silver Quintet. Vooral Silver's Blue en I'll Know vind ik heerlijke nummers, waarbij ook het sterke trompetspel van Donald Byrd goed naar voren komt. De man is niet op het hele album te horen (enkel bij nummer 1, 4, 6 en 7). Bij de andere nummers had Joe Gordon de eer om de trompet stukken voor zijn rekening te nemen. Ook hij zet een knap staaltje neer bij bijvoorbeeld het swingende To Beat Or Not to Beat.
Ook Hank Mobley laat zich van zijn beste kant horen (tenor sax) en de maestro himself laat ook weer horen dat hij een sterk jazz pianist is.
Een sterk album.