J.D. Souther - Black Rose (1976)

Label: Elektra

1. Banging My Head Against the Moon (3:41)
  2. If You Have Crying Eyes (5:05)
  3. Your Turn Now (3:48)
  4. Faithless Love (3:33)
  5. Baby Come Home (3:47)
  6. Simple Man, Simple Dream (1:49)
  7. Silver Blue (4:15)
  8. Midnight Prowl (5:09)
  9. Doors Swing Open (4:42)
  10. Black Rose (3:56)
avatar van wilbur
1,0
Zelfs David Crosby en Danny Kootch kunnen deze slaapverwekkende plaat niet redden.
Hoog Eagles gehalte, wat i.m.o. geen aanbeveling is.

avatar van AdrieMeijer
1,0
Ik heb deze plaat destijds heel wat keren gehoord, maar er is me maar bitter weinig van bijgebleven. Een hoge zeurstem en aardig akoestisch gitaargetokkel, andere associaties komen er niet meer bovendrijven. Wellicht de overbodigste plaat ooit?

avatar van blaauwtje
Goed album van een ondergewardeerde artiest

avatar van Jaep
Belabberde plaat. Dodelijk saai en geen enkel leuk nummer.

avatar van heartofsoul
Sommige berichten tonen een wel erg grote afkeer van dit album en het stemgeluid van John David Souther. Laat ik die stem nu juist heel mooi vinden, mooier nog dan die van Dan Fogelberg en Jackson Browne bijvoorbeeld. Verder is er voor mij, muzikaal gesproken, wel wat te genieten op dit album. De liedjes kunnen er niet alle mee door - bijvoorbeeld Banging My Head Against the Moon, waar het album mee opent vind ik niet bepaald indrukwekkend - maar daar staat een aantal tegenover die de aandacht moeiteloos vasthouden, zoals het schitterende Faithless Love waarvan ik het strijkersarrangement zo prachig vind. Ook If You Have Crying Eyes met Linda Ronstadt mag er wezen. En dat geldt wat mij betreft voor het gehele album dat uitblinkt door mooie zang, ook in de koortjes en ook door de arrangementen.

avatar van Guillaume
Bij toeval ben ik in bezit gekomen van dit album. Valt mij niet tegen. Heerlijk om deze op een lazy sunday morning op te zetten. Het aantal lage scores verbaast mij. Muzikaal zit dit goed in elkaar. Stem is prettig om naar te luisteren. Voor mij toch een voldoende.