Mr. Serv-On - Life Insurance (1997)

Label: No Limit

1. Let's Get It Started (4:22)

met Master P, Mia X en Silkk the Shocker

2. My Best Friend (5:02)
  3. Head & Shoulders (4:43)

met Silkk the Shocker en Mia X

4. Heaven Is So Close (5:31)

met Silkk the Shocker en Master P

5. It's Real (4:24)

met Brotha Lynch Hung en Master P

6. P Dreams (4:09)
  7. Die Rich (4:49)
  8. Who Raised Me (3:27)
  9. You Know I Would (4:47)
  10. Hustlin (3:45)

met Master P en Mystikal

11. Cemetery Made (3:50)
  12. 5 Hollow Points (4:18)
  13. Tryin' to Make It Out da Ghetto (3:04)
  14. Time to Check My Fetty (3:26)
  15. Affiliated (4:09)
  16. We Ain't the Same (4:33)
  17. Throw Ya City Up (4:00)
  18. Last Wordz (4:11)
  19. No (2:05)
  20. Limit (0:23)
  21. Party (0:23)
  22. Snippets (0:33)
avatar van thomzi50
Ik zag Mr. Serv-On altijd als een van de zwakste rappers uit de No Limit-stal: bij zijn gastoptredens kwam hij nogal op hol geslagen over, zijn andere No Limit-album 'Da next level' (uit 1999) ken ik al bijna twintig jaar en vind ik ook vooral onsamenhangend, onovertuigend, met een paar aardige momenten.

Toch, na al die jaren, dit album maar eens een kans gegeven, ook omdat het album in een paar lijstjes van beste No Limit-platen stond. En dat valt goed te begrijpen: een vrij donkere, goed geproduceerde gangsterrapplaat, waarop Mr. Serv-On beter rapt dan op al zijn andere coupletten. Nog steeds geen wereldschokkende rapper, en uiteraard te lang, maar er staan echt wat harde bangers op. En het is ook echt vrij effectief en goed geproduceerd, nog voordat de No Limit-projecten echt lopende band werden. Toffe plaat, kortom. Onhandig is wel dat-ie op Spotify staat met allemaal toegevoegd geklets tussendoor: een 'anniversary edition' met per nummer één extra nummer met de achterliggende 'story', door Mr. Serv-On zelf, die monotoon en traag uitlegt hoe een specifieke track tot stand is gekomen.