"Weird Al" Yankovic - Straight Outta Lynwood (2006)

Label: Zomba

1. White and Nerdy (2:52)
  2. Pancreas (3:50)
  3. Canadian Idiot (2:25)
  4. I'll Sue Ya (3:53)
  5. Polkarama! (4:19)
  6. Virus Alert (3:48)
  7. Confessions Part III (3:54)
  8. Weasel Stomping Day (1:36)
  9. Close But No Cigar (3:57)
  10. Do I Creep You Out (2:48)
  11. Trapped in the Drive Thru (10:53)
  12. Don't Download This Song (Charity Song) (3:54)
avatar van Justinx
Hmmm, tja wat moet ik hier van denken?? Ik kom er zeker nog even op terug.

avatar van chansadres
Blijft de beste coverartiest all-time. White & Nerdy blaast mijn speakertjes al een tijdje op maar nu is de rest ook gelekt.

En de vogeltjesdans in Polkarama is toch wel erg cool!

Relax
Ik vind het nogal flauw dat dit ook nog eens in de winkels komt te liggen..

Relax schreef:
Ik vind het nogal flauw dat dit ook nog eens in de winkels komt te liggen..

Je had dit liever al meteen van internet willen halen?

Relax
Justinx schreef:

Je had dit liever al meteen van internet willen halen?

Dit is geen geld waard, ten eerste, de instrumentals zijn gewoon gestolen van de originele nummers, ik zeg niet dat ik HEM slecht vind, ik zeg dat dit gewoon geen geld waard is
De teksten zijn hilaries goed, vooral de cover van R. Kelly, Trapped in the Drive Thru ofzo.
Dat nummer heeft een te droog verhaal.

avatar van MJ_DA_MAN
Waarom brengt Al in hemelsnaam nog een CD uit? Net zoiets als Stalone die binnenkort met een nieuwe Rocky en Rambo komt.

chansadres schreef:
En de vogeltjesdans in Polkarama is toch wel erg cool!

Haa, ja dat nummer heeft inderdaad wel iets. Geweldige ouvres aan verschillende artiesten. Best leuk gedaan nog. Waaronder Coldplay vindt ik best gecoverd . Verder is dit niet zo mijn muziek.

Justinx schreef:

Weird al heeft op 99% van zijn cd's zo'n polkamedley zitten. Altijd geinig om muziek op een andere manier te horen.

Weird Al is trouwens de enige die toestemming vraagt aan de artietst als hij ze mag coveren. Is in de wet opgenomen namelijk dat je altijd een bestaand nummer mag opnemen.

avatar van chansadres

Dat nummer zit al een tijdje in mijn hoofd vast. Heel erg hoog We are the world gehalte!

Mmm. Ik heb alles van deze idioot en normaal is hij best wel gaaf maar dit album is nog slechter dan UHF. Maarrrr ik ga 'm toch echt een keer life meemaken

chansadres schreef:

Dat ook ja. Maar ik vind het vooral leuk dat er op die site een grote rode knop staat met in koeienletters "DOWNLOAD THIS SONG" erop

slapkoekske
Als je weird al yankovic niet serieus neemt, kun je noh eens lachen en genieten tegelijk. Laatst de video van white and nerdy nog op MTV gezien, toch erg grappig hoe hij dat doet, van mij mag ie eeuwig albums uit bliven brengen.

eazyfan
White and Nerdy is ten minste al beter dan het origineel. De rest van dit album wil ik niet kennen maar die track is wel vet lachen.

Review ''Weird Al'' Yankovic - Straight Outta Lynwood

Weird Al' Yankovic staat bekend om het op de hak nemen van bekende artiesten door middel van gecoverde nummers en, je raadt het misschien al, ook deze cd staat weer vol met dit soort ongein.

Het is blijkbaar weer tijd geworden dat Weid Al' Yankovic een aantal nummers van artiesten op de hak neemt voor zijn nieuwe album Straight Outta Lynwood. Zo horen we onder andere Coldplay, The Pussycat Dolls en 50 Cent voorbij komen in zijn 'traditionele' nummer Polkarama. Erg leuk gedaan, maar een beetje flauw is het wel. Andere nummers van bekende artiesten coveren kunnen we namelijk allemaal wel. Zo horen we ook American Idiot van Greenday die Weird Al' Yankovic dan weer Canadian Idiot heeft genoemd. Ik weet niet precies wat zijn doel is; goeie muziek maken of gewoon grappig voor de dag komen. Als dit laatste het geval is op zijn nieuwe cd dan is dit naar mijn mening niet echt gelukt. Ten tweede moet je bedenken dat al zijn nummers in overeenstemming zijn met de artiesten van wie hij de nummers heeft gecoverd. Verwacht het dus allemaal niet té gek, want de man heeft deze ruimte gewoon niet. Weird Al' Yankovic heeft duidelijk een gebrek aan inspiratie om zelf nummers te maken en dat is toch wel jammer aangezien je van deze artiest toch wel wat meer verwacht. Dit laat hij zeker niet zien op Straight Outta Lynwood. Tekst- veranderingen helpen niet voor variatie en samen met de houdbaarheid komt dat op Straight Outta Lynwood niet ten goede.

Conclusie:
Ik ben er nog steeds niet achter of deze cd nou bedoeld is om echt muziek te laten horen of gewoon om grappig te zijn. Zoals ik al eerder zei werkt dit laatste absoluut niet bij mij. Persoonlijk denk ik dat niemand zit te wachten op een album met nummers waar soms alleen de tekst is veranderd. De traditionele Polkarama brengt een leuk oeuvre aan de ver-schillende artiesten, maar dit nummer alleen kan de cd niet naar een hoger niveau brengen.

avatar van Gretz
Aardige nummers zijn:

- White and Nerdy ("Weird Al"s rap kan ik als een van de weinige rap wel waarderen).
- Canadian Idiot (Het origineel was al goed, nu komt er een stukje hilariteit voor in de plaats.
- Polkarama! (Deze mix van nummers is zonder twijfel het hoogtepunt).
- Virus Alert (Klinkt grappig en de tekst is dat dito).
- Don't Download This Song (Geinige ballad als afsluiter).

Al met al is SOL 3,5* waard.

Sven Bersee

oruiz schreef:

u bent duidelijk?

Nee, schertzend.

avatar van Jupilerman
Is zo iets dat één keer te luisteren valt en dan matig grappig is,en voor de rest is het een frisbee

Leuke parody band met grappige nummers, maar meer ook niet

Frostyx
Gewoon humor en klinkt nog goed ook

avatar van JustMike
weird al is gewoon goede, lekkere parodie muziek