Black Sabbath - The Ultimate Collection (2016)

Metal / Rock
Label: Sanctuary

1. Paranoid (2:48)
  2. Never Say Die (3:49)
  3. Iron Man (5:54)
  4. Black Sabbath (6:18)
  5. Children of the Grave (5:17)
  6. Fairies Wear Boots (6:13)
  7. Changes (4:42)
  8. Rat Salad (2:29)
  9. Sweet Leaf (5:04)
  10. War Pigs (7:54)
  11. Sabbath Bloody Sabbath (5:46)
  12. Hole in the Sky (3:59)
  13. Symptom of the Universe (6:30)
  14. Spiral Architect (5:27)
  15. Rock 'N' Roll Doctor (3:26)
  16. Dirty Women (7:06)
  17. Evil Woman (3:22)
  18. A Hard Road (6:04)
  19. Lord of This World (5:25)
  20. Into the Void (6:12)
  21. Behind the Wall of Sleep (3:38)
  22. Snowblind (5:26)
  23. Tomorrow's Dream (3:08)
  24. The Wizard (4:22)
  25. N.I.B. (6:04)
  26. Electric Funeral (4:49)
  27. Embryo (0:28)
  28. Killing Yourself to Live (5:42)
  29. Am I Going Insane? [Radio] (4:13)
  30. Wicked World (4:42)
  31. It's Alright (3:59)
avatar van Rinus
Zeer goede verzameling van de eerste 6 Ozzy albums van BS. Ik heb al deze albums op vinyl maar nog niets op cd.

Natuurlijk ontbreekt er misschien wel een nummer dat ik erop had willen hebben maar dat is inherent aan compilatie albums. Wat opvalt is de mooie keuze van de nummers en de zeer goede geluidskwaliteit. De remastering is erg netjes gedaan.

avatar van BlauweVla
Weer een verzamelaar van Sabbath, gaap...
Het gaat overigens om de Universal remaster series van 2009 waaruit geput is voor deze release.

avatar van Karma_To_Burn
Had een perfecte verzamelaar kunnen zijn als het niet alleen maar van de eerste 6 Ozzy Albums was geweest, maar dat is mijn mening maar natuurlijk! Sabbath heeft de jaren daarna nog zo veel moois gemaakt dat ik dit niet de Ultimate Collection kan noemen. Toegegeven vind ik het wel gaaf dat het ook op een 4LP is uitgebracht, maar er had wat mij betreft nog wel een extra LP bij gemogen met wat nummers van de andere Sabbath zangers.

avatar van Larzz
Heb alle Sabbath albums al op cd maar toch deze goedkope verzamelaar gekocht om slechts 1 nr: Wicked World. Op mijn originele cd van Black Sabbath klinkt dat nummer verschrikkelijk slecht. Foute master of zoiets. Rest van de nummers klinken prima (1996 remaster). Maar ik vind Wicked World nu eenmaal zo'n geweldig nummer. Hierop klinkt ie prima. 2009 remaster van Andy Pierce. Toch de moeite waard dus.

Voor de vinylliefhebbers, deze geweldige 50th anniversary verzamelaar van Sabbath is weer (even) op goud vinyl te krijgen in een grote Crucifold Sleeve. Op bijvoorbeeld jpc.de wat betaalbaarder dan in Nederland.