Jedi Mind Tricks - Servants in Heaven Kings in Hell (2006)

Label: Babygrande

1. Intro (1:05)
  2. Put 'em in the Grave (3:17)
  3. Suicide (3:52)
  4. Uncommon Valor: A Vietnam Story (4:02)

met R.A. the Rugged Man

5. A Blood Red Path (0:55)
  6. When All Light Dies (4:33)
  7. Serenity in Murder (4:05)
  8. Pariah Demise (Interlude) (0:43)
  9. Heavy Metal Kings (4:33)

met Ill Bill

10. Shadow Business (4:09)
  11. Triumph & Agony (Interlude) (0:57)
  12. Razorblade Salvation (4:21)
  13. Outlive the War (3:43)

met Block McCloud en Sean Price

14. Gutta Music (3:44)

met Chief Kamachi en Reef the Lost Cauze

15. Temples of Ice (Interlude) (0:45)
  16. Black Winter Day (4:11)
  17. Heavy Metal Kings [Terror Remix] * (4:34)

met Ill Bill

18. Pretty Little Whores * (3:39)

met Outerspace

19. Blitz Inc. * (3:14)

met Esoteric en King Syze

avatar van Elohim
@Harderwiek, ik zou ze toch beide maar een gelijke kans geven, ik vind het namelijk lastig te vergelijken albums. Op VbD bijvoorbeeld heb je Jus Allah en Vinnie, hier alleen Vinnie. Vinnie klinkt dan ook totaal anders, ook is hij qua teksten verandert. De beats zijn totaal anders, liggen de een beter dan de ander enzo.

VbD >>> SiHKiH naar mijn mening. 25 nummers is juist een perfect aantal, meer was overkill geweest, minder was jammer geweest.

avatar van Harderwiek
Ja daar heb je ook gelijk in, zal het ook sowieso een beide een kans geven en als het erg goed bevalt zoals bij vele van jullie, zal ik hun andere albums ook zeker een luister beurt geven om te kijken of het bevalt...

avatar van Silky & Smooth
Tot nu toe vind ik dit album veel beter. Vinnie bewijst hier dat hij een album makkelijk in zijn eentje kan dragen (met Stoupe natuurlijk!). Violent by Design kan ik op een of andere manier nog niet oppikken. Mede door de andere sound, mede door de lengte.

avatar van MAS
MAS
Ik vind de beats op dit album beter dan op VBD maar tekstueel vind ik VBD interessanter.

avatar van Silky & Smooth
Dan moet ik die toch nog eens goed luisteren, want ik ben hier al zeer te spreken over de teksten en onderwerpen die Vinnie aansnijdt!

avatar van Silky & Smooth
Er is trouwens een clip van het deel van R.A. the Rugged Man op Uncommon Valor: A Vietnam Story: Klik

Hij doet mij denken aan Haywire...

avatar van Elohim
Jah die video ken ik al wel langer, is wel leuk gedaan

avatar van Harderwiek
Fuck, wat een ongelooflijk zieke verse van R.A. inderdaad. Denk dat je dat toch wel perfect kan noemen!!

avatar van Harderwiek
4,5 * voor deze twee mannen! De stem van Vinnie was zeker even wennen, maar wordt naar een tijdje gewoon echt fijn om naar te luisteren. Dit komt denk ik ook door de ongelooflijke vette producties die perfect bij de stem van Vinnie past! Uncommon Valor blijft natuurlijk geweldig en verder zijn mijn favorieten tracks Heavy Metal King en When all Light Dies.

avatar van thgryda
Harderwiek schreef:

Klopt, nu het verhaal van je vader brengen zal altijd krachtiger en emotioneler overkomen dan een compleet verzonnen tekst. Dat doet echter niets af aan die briljante verse en het ijzersterke nummer. Dit album heb ik echt terug herontdekt, na Violent by Design dat ik erg sterk vond maar niet zo mijn ding had ik me nooit echt verdiept in JMT maar dit album is echt top. Serieus nadenken over een 5 en eventuele top tien plaats.

avatar van Junkie XXL
Wat een heerlijk rauw album. De stem van Vinnie Paz past precies bij de donkere beats van Stoupe. Ik moest eerst een beetje wennen aan de stem van Vinnie maar naarmate het album vorderde, begon ik de stem echt te waarderen. Heerlijk underground album dit. een 4.5

avatar van Yamato
Geniaal album. Heerlijke vuige rap over donkere pop-achtige producties. Kent iemand vergelijkbare artiesten want dit soort rap hou ik toch wel heel erg van.

Pop-achtige producties?

Verklaar je nader.

Trouwens, @S&S, Vinnie bewijst hier dat ie alleen een album kan dragen? Deed ie al op VoG, op LoB liet hij merken dat hij ook kapot dope albums alleen kan dragen.

avatar van Yamato
Ik bedoel dat de producties duidelijk elementen uit de popmuziek in zich dragen, ze spelen duidelijk met het contrast tussen duister/vuig en poppy/gelikt en dat is op zo'n knappe manier gedaan dat het heel lastig te benoemen is hoe de producties in elkaar steken en dat het voor mij eigenlijk al helemaal niet uit te leggen hoe het klinkt.

avatar van Elohim
Ben ik niet met je eens, ik zie geen pop invloeden. Het is denk ik vooral zo dat Stoupe alles zo netjes afgemixt heeft, dat het net zo gemakkelijk in het oor klinkt als een pop-beat. Maar verder qua drums, sample-gebruik of wat dan ook hoor ik geen pop.

avatar van Harderwiek
Ben ik het ook zeker niet mee eens. Misschien dat Yamato ook dat idee krijgt doordat je natuurlijk bij veel refreintjes een vrouwelijke zanger hoort

avatar van Yamato
Ach, we kunnen een discussie gaan voeren over het al dan niet aanwezig zijn van elementen uit de pop maar ik denk dat niemand daar echt verder mee komt. Het komt uiteindelijk neer op een discussie over de precieze definitie van de woorden element, pop en hip hop en daar voel ik vrij weinig voor.

avatar van Harderwiek
Het is toch wel interessant hoe andere mensen bepaalde producties en stijlen in hun ogen zien, vergeleken met anderen?

avatar van bennerd
Ja, maar Yamato bedoelt dat het een welles-nietesdiscussie wordt omdat iedere partij een eigen definitie hanteert van de termen 'pop' en 'hip-hop'.

avatar van GarnalenPeller
Yamato schreef:
Dit is precies wat er aan de hand is, yamato heeft gewoon gelijk in mijn optiek.

avatar van Silky & Smooth
Jaa dat vind ik ook een goede omschrijving. Ik omschrijf het meestal als donker met een vrolijk randje ofzo. Die combinatie maakt de beats van Stoupe vaak wat mysterieus. Dit kan Kno meestal ook goed.

avatar van Elohim
Donker met een vrolijk randje, mee eens. Sommigen dan. Is bij Suicide bijvoorbeeld het geval, A Blood Red Path niet, keiharde hardcore stuff. When All Lights Die al helemaal, heeft eerder een bijna tear-jerking randje. Serenity In Murder dan? Vrolijk zou ik het niet noemen, vooral heel mysterieus. Ook in Heavy Metal Kings is weinig pop te vinden, weinig vrolijks ook. Ook Shadow Business brengt weinig vrolijks, ook geen pop-invloeden te vinden voor mij. Razorblade Salvation is qua beats ook weer bijna een tearjerker. Outlive The War, een goed voorbeeld van zo'n vrolijkachtige beat. Maar om dit nou poppy te noemen? Nee, toch?
Black winter day, een spaans gitaartje met heerlijke strijkers erdoorheen over harde drums. Vrolijk? Nee. Poppy? Nah...

Ik zie vooral verschrikkelijk veel invloeden uit Spaanstalige muziek, soms daadwerkelijk Spaans, soms Latijns-Amerikaans. Maar pop? Ik zou echt zo graag een verduidelijking van die uitspraak krijgen.

avatar van Silky & Smooth
Ja okee, niet alles, maar veel Stoupe-beats hebben dat. Ook op Rip the Jacker. Echt poppy is niet het goede woord misschien, maar de omschrijving die Yamato gaf vind ik wel goed. Het is moeilijk een woord te vinden voor dit soort beats, die inderdaad vaak een Spaantalige afkomst (lijken te) hebben.

avatar van Elohim
Ja, mee eens. Maar ik vind poppy eigenlijk een heel slechte benaming, dus probeer ik dat te verduidelijken. Op Rip the Jacker en Visions of Ghandi zijn deze invloeden denk ik het best te horen.

Ik snap wel wat hij bedoelt hoor, zeker, maar ik probeer duidelijk te maken dat ik pop-invloeden niet juist gekozen vind.

Uncommon Valor: A Vietnam Story blijft gewoon een van de hardste concepten die JMT heeft gemaakt.

avatar van Harderwiek
Sowieso een van hardste die alle artiesten gemaakt hebben...

Harderwiek schreef:
Sowieso een van hardste die alle artiesten gemaakt hebben...

Vinnie komt gewoon minder goed dan RA. Ra's verse is wel een van de beste verses ooit.

avatar van kobe bryant fan
Eerst wil ik even zeggen voor R.A wat een vers die hij daar brengt ik zat er eerst naar te luisteren,en ik dacht wat een vers,toen dacht ik:gelukkig is dit niet echt gebeurd,toen ik wat
paginas begon te lezen zag ik dat het toch echt was en daarom zoveel respect voor zijn vers.
Eigenljk voor Stoupe en Paz ook, ik heb alleen nog maar Violent By Design beluisterd en die vond ik goed maar niet super,deze wel!Het staat vol geniale producties en een Vinnie die gevoelige teksten spit.

Uncommon Valor: A Vietnam Story
wat is dit een mooi nummer zeg, absoluut mijn favoriete track van Jedi Mind Tricks.

My son died he ain't live, but I still try to think positive

Cause in life, God take, God give

avatar van Harderwiek
Sta op het punt om hem te gaan verlagen. Had ik nooit gedacht. Hij begint inmiddels erg te vervelen...