Organized Konfusion - Stress: The Extinction Agenda (1994)

Label: Hollywood

1. Intro (1:58)
  2. Stress (4:00)
  3. The Extinction Agenda (3:56)
  4. Thirteen (3:52)
  5. Black Sunday (3:15)
  6. Drop Bombs (1:30)
  7. Bring It On (3:14)
  8. Why? (4:07)
  9. Let's Organize (4:18)

met Q-Tip en O.C.

10. 3-2-1 (3:22)
  11. Keep It Koming (3:56)
  12. Stray Bullet (3:42)
  13. Maintain (4:18)
avatar van P Jay
gohoho...hoe Pharoahe dat eerste couplet uitvoert...was kippevel, de eerste keer dat ik dat hoorde!!

eazyfan
Bring It On!!! Wat een Briljante track, ik blijf die maar draaien, deze Cd moet ik zo snel mogelijk luisteren, binnenkort eens grondig bestuderen, ik luisterde die track eventjes maar had nooit durven denken dat ik er zo aan verslaafd zou zijn, Pharaohe Monch is daar héérlijk, Prince Po bijna even goed , die beat is ook lekker, maar vooral de delivery en refrein zijn dope! (ook de verzen natuurlijk).
Bring It One M*therfucker, Bring It On!!!
Deze Cd wil ik zo graag origineel. Hopelijk wordt het een voor me top10.

avatar van T.O.
Die nummers die P Jay noemt zijn minstens even goed vind ik persoonlijk.

avatar van herbertwest
Inderdaad met name Stray Bullet luister ik zeer regelmatig als ik een afspeellijst maak met allerlei nummers door elkaar

Social_Mask
herbertwest schreef:

Zeker en ook Bring It On is zeer goed. Samen met Stress zijn dat de 3 beste nummers. Heerlijk album dit. Pharoahe Monch op zn best.

Ik neig naar de 4,5*, maar houd het voorlopig op 4*.

(Kijk eens aan,morgen staat ie in de HipHop Top 50)

avatar van herbertwest
Hey Masih. Gezien je hoge scores bij andere albums (bijv 4.5* bij Low End Theory en 4* bij Liquid Swords) ben ik erg benieuwd hoe je tot een 0.5* komt bij dit album. Gezien je beoordelingen lijk je me niet iemand voor een haatstem. Maar Bring It On, Stress en Stray Bullet alleen al verdienen toch op zijn minst al wat punten?

avatar van Zjapp
Zo, ik ga er aan beginnen. Ik kende Bring It On al en dat heeft mijn verwachtigingen nog een stuk de hoogte ingegooid. Hopelijk wordt dit een toppertje.

eazyfan
Ik ben persoonlijk ook erg benieuwd naar dit album, Bring It On heb ik al grijs gedraaid, wat een toptrack! Pharoahe Monch en Prince Po leveren gewoon geniale verzen over een rauwe, vette beat en dat refrein erbij is gewoon simpel maar top. Pharoahe is daar echt geweldig: die rhymes , die flow (vooral als hij met opzet begint te stotteren en zijn tempo aanpast), Prince Po levert daar 1 ongelooflijk briljant stuk waar ik toch kippenvel van krijg:

My telepathy cannot be dismantled so stop sweatin me
Advanced data now watch your greater updates so raps get trampled
Fe-fi-foe steps up elevations show
That I'm ahead of your time specifically right behind a dope rhyme
Rippin shit up at prime time I'm optimus prime/time material
Imperial wizard of vocabularic havoc I eat mc's like cereal

Bring It On!

eazyfan
Ik ben dan eindelijk begonnen aan deze Cd, vandaag kon ik niet meer wachten gewoon, ik word rot van het slechte weer hier en had geen zin in een album dat ik al ken, dus ik luister dan maar het album waar ik de grootste verwachtingen van heb. Dit album is voor mij persoonlijk een classic, eerste luisterbeurt valt zo ongelooflijk goed mee gewoon, dit gaat eindigen in 4,5*, Bring It On en Stress zijn erg erg sterk. De rest stelt niet teleur, dit album kent wel een dipje maar zelfs daar waren de tracks niet echt slecht of wat dan ook, Ph en PP vind ik een geweldig duo, allebei geweldige MC's die elkaar gelijkwaardig zijn héél het album door, of dit album in mijn top10 komt weet ik nog niet, maar we zien wel, binnenkort dit album eens echt bestuderen, maar de eerste luisterbeurt was erg leuk, zit nu aan de laatste secondes, erg jammer dat het al voorbij is .

EPMD
wat een heerlijk album... lekkere beats en goede lyrics van de heren... ik geef het een 4,5... een dikke classic... Bring It On is echt een geweldige track samen met de titeltracks en ook Stray Bullet wordt hier genoemd... ook zeker 1 van mijn favorieten!!!

avatar van Osiris Apis
De baslijn van 'Black Sunday' is toch hetzelfde als de outro van 'Bonita Applebum'/ intro 'Can I Kick It'?

avatar van Niek
Osiris Apis schreef:
Ja.

avatar van J.M.
Na 1x luisteren was ik al meteen erg verrasd wat een geweldig album Pharaoh klinkt hier echt geweldig, hopelijk blijft deze zo goed als ik hem vaker ga luisteren. Maar dit wordt denk ik wel een 4,5

J.M. schreef:
Totaal zelfde hier, ook maar 1 keer geluistert omdat ik gewoon niet kon wachten, ook hier wordt het zeker en vast 4,5*.

avatar van J.M.
Ik ga toch maar voor 4*. Na mijn eerste luisterbeurt vond ik hem de luisterbeurten erna toch wel wat minder worden. Maar blijft nog steeds een ruime 4 waard.
Favoriete nummers:
Stress
Let's Organize
Stray Bullet

avatar van misorabi
Als je het begin van Stray Bullet hoort, en dan het begin van Buck 'em Down,( Black moon) lijkt dat enorm veel op elkaar, Zijn er meer mensen die dit vinden?

avatar van T.O.
Ja, is namelijk dezelfde sample.

avatar van Chrisseh
Erg lekker album.

Stray Bullet is echt hard.

avatar van Chrisseh
Echt geweldig album. Na een heel lange tijd klikt het nu eindelijk met mij en dit album.

Is dit album trouwens nog te krijgen?

Jup, hij kost maar 10€ bij http://www.proxis.be/

SinX
Een hele lange tijd niet geluisterd. waarom niet? geen idee!
De afgelopen dagen grijsgedraaid, wat een geweldige plaat!
verhoogd naar 5,0* en een mooie 10e plaats in mijn top 10

jorisje123456
De volle pot en een oververdiende plek in m'n top 10.

Bring it on & maintain zijn echt abnormaal goed.

avatar van Outblasty
Heb het laatst ff aangezet toen ik in bed lag maar werd meteen gek van die drukte, misschien binnekort nog eens proberen.

avatar van P Jay
Is toch niet zo'n druk album? Ik denk trouwens dat dit wel een cd'tje voor jou is hoor, Luuk. Lekkere jazzy producties van Buckwild met 2 vette MC's erop. Laat maar even wennen. Komt wel goed tusssen deze cd en jou...

avatar van Outblasty
Hmm, heb hem toen als heel druk ervaren de eerste 5nummers, toen wilde ik toch echt slapen. Misschien dat het daaraan lag, zal wel moe zijn geweest.

Morgenmiddag maar eens keertje luisteren dan.

avatar van hiphopisntdead
Zag hem vorige week nog voor 7 euro bij Fame liggen, Spijt dat ik hem niet gekocht heb...

avatar van Pooiertje
Ik ken de sample van Black Sunday ergens van...

avatar van Boris91
Klopt, is van ATCQ, die beat die je in de achtergrond hoort met die praatstukjes op hun eerste album. Staat overigens ook al een paar berichten hier boven.

P-Jay is het gehele album door Buckwild geproduceerd?

Luister de laatste tijd weer wat vaker OK, misschien dat deze nog eens verhoogd wordt. Hun eerste klinkt ook erg goed en is zeker aan te raden.

avatar van Pooiertje
Stray Bullet heeft dezelfde sample als: Black Moon - Buck em Down, alleen heeft Black Moon dat nummer (Wind Parade van Donald Byrd) veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel beter gesampled.

avatar van Aghora
Wat een geniaal duo is dit! Het selftitled album vond ik al erg lekker en deze doet daar nog een schepje bovenop. Ik heb nog niet aandachtig naar de teksten geluisterd, maar qua sound is dit sterk op weg om een van mijn favoriete hiphop albums te worden. 4,5*