R.E.M. - In Time (2003)

Alternatieve titels: The Best Of | 1988-2003

Label: Warner Bros.

1. Man on the Moon (5:14)
  2. The Great Beyond (5:07)
  3. Bad Day (4:07)
  4. What's the Frequency Kenneth? (4:01)
  5. All the Way to Reno (4:45)
  6. Losing My Religion (4:29)
  7. E-Bow the Letter (5:26)

met Patti Smith

8. Orange Crush (3:52)
  9. Imitation of Life (3:58)
  10. Daysleeper (3:40)
  11. Animal (4:02)
  12. The Sidewinder Sleeps Tonite (4:08)
  13. Stand (3:12)
  14. Electrolite (4:07)
  15. All the Right Friends (2:48)
  16. Everybody Hurts (5:18)
  17. At My Most Beautiful (3:36)
  18. Nightswimming (4:18)
  19. Pop Song '89 [Acoustic] * (2:58)
  20. Turn You Inside-Out [Live] * (4:18)
  21. Fretless * (4:51)
  22. Chance [Dub] * (2:34)
  23. It's a Free World Baby * (5:13)
  24. Drive [Live] * (4:01)
  25. Star Me Kitten * (3:31)

met W.S. Burroughs

26. Revolution * (3:05)
  27. Leave [Alternative Version] * (4:43)
  28. Why Not Smile [Alternative Version] * (3:02)
  29. The Lifting [Demo] * (5:21)
  30. Beat a Drum [Demo] * (4:28)
  31. 2JN * (3:27)
  32. The One I Love [Live] * (3:25)
  33. Country Feedback [Live] * (6:18)
JonnieBrasco
Compilatie met de beste nummers van Green(1988), Out of Time(1991), Automatic for the People(1992), Monster(1994), New Adventures(1996), Up(1998) en Reveal(2001), plus 2 nieuwe nummers "Bad Day" en "Animal".

Het valt niet mee om uit zoveel albums een best-of te maken, maar ik denk dat ze er heel goed in geslaagd zijn de beste nummers uit te zoeken. Veel beter dan bijvoorbeeld U2 gedaan heeft met hun best-of album 1990-2000. Mijn favorieten van R.E.M. staan er in ieder geval zo'n beetje allemaal op! Verder een erg mooie volgorde waarin de nummers gepresenteerd zijn. 4,5*

avatar van Yak
Yak
De hoeveelste REM-verzamelaar is dit nu al? Derde? Vierde?

avatar van starbright boy
De eerste van de Warner-periode. De vierde in totaal geloof ik. Maar de vorige 3 gaan allemaal over Chronic town-Document en deze juist over Green-Reveal.

JonnieBrasco
klopt helemaal, dus zo raar is dit album nog niet als je dat ermee probeerde te zeggen Yak

Heel erg goede verzamel cd. Er staan alleen maar mooie nummers op. De beste vind ik toch wel Losing My Religon (die blijft leuk), Everybody hurts, All The Way To Reno en Nightswimming.

avatar van Nicolage Rico

Dennis Leary sprak:
Pull that bus over to the side of the pretentiousness turnpike, alright!? I want everybody off the bus. I want the shiny people over here, and the happy people over here, ok! I represent angry gun-toting meat-eating fucking people, alright!" Sit down and shut the fuck up Michael!

Hehe, maar 't is wel een goed liedje

avatar van otherfool
Dilemma: mag ik op dit album stemmen als ik alle nummers ken maar niet het album daadwerkelijk in huis heb?

avatar van HiLL
otherfool schreef:

Ja lijkt mij wel..als je alles heb beluisterd en dus kent....

otherfool schreef:

Vind ik wel, maar dan wel alle nummers kennen he. Bovendien: wat is in huis hebben ? Ik koop mijn cd's altijd, en dat gaat bij de meesten tegenwoordig ook niet op. Ik vrees dat een hoop stemmen verwijderd moeten worden als je dit heel streng gaat aanpakken (als dat uberhaupt al zou kunnen natuurlijk ).

aERodynamIC schreef:

Vind ik wel, maar dan wel alle nummers kennen he.

Ik denk niet dat er een REM nummer is wat ik niet ken
Maar ik weet het (voor mezelf) goedgemaakt: ik zal alle nummers in deze volgorde eens beluisteren en dan met een waardeoordeel komen

Waar zijn "Drive" en "Shiny happy people"? Die mis ik toch wel op dit album

Dat was nu ook mijn eerste reactie, war is Shiny happy people, die had voor mij wel in de plaats gemogen van 'everybody hurts' Maar dan trap ik wel een hop R.E.M. fans op hun ziel. R.E.M. is voor mij echt zo'n band voor een verzamelaar, en dan is dit een hele mooie ik heb nu alles wat ik van R.E.M. wil hebben. 3.5* persoonlijk vind ik er maar een minder nummer op staan en dat is everybody hurts, dat ligt aan mij maar dat heb ik altijd al zo'n zeik-nummer gevonden, de rest van de cd vind ik wel erg leuk vooral Man On The Moon, The Great Beyond en Losing My Religeon, vind ik erg goed. Leuk feitje: Wisten jullie dat Losing My Religeon gaat over een persoon die verschikkelijk aan het overgeven is na te veel gedronken te hebben.

avatar van otherfool

De meningen waar dit nummer exact over zou gaan zijn volgens mij nog steeds verdeeld Dus waar heb je dit feitje opgepikt?

avatar van Nicolage Rico
Eddie schreef:

"Everybody hurts" is toch wel een klassieker, dus die hoort erop, ook al vind je het een goed nummer of niet. Persoonlijk vind ik het een goed nummer, met een leuke clip ook..

Ik heb ze pas nog live gezien en "man on the moon" was toch wel het allergaafst. Heel de zaal (ahoy) loss. Zo voor de eerste keer lijkt het een rustig nummer, maar live is het een lekker hard nummer.

otherfool schreef:

Ooit eens op de radio gehoort, en tevens gelezen in, ik geloof, de Oor, Luister maar eens goed naar het nummer dan past het ook wel bij de tekst.

Goeie band, maar vervelend mannetje die zanger.

avatar van Arno

Waar zijn "Drive" en "Shiny happy people"? Die mis ik toch wel op dit album

Zeer juist. Samen met Losing my religion en Orange crush, is Drive mijn favoriete R.E.M.nummer. Jammer, maar verder toch een zeer goeie cd.

avatar van avdj
Misschien wel goed samengesteld, maar die stem van de zanger vind ik niet mooi. Zo knauwerig.

avatar van Hermy
Daar waar ik bij een reguliere cd van REM de helft van de nummers briljant vind en de andere helft een beetje saai, kan ik aan een greatest hits verzamelaar niets anders dan 5* geven.

avatar van avdj
Eén keer geluisterd en het lijkt me een goede CD. Mooie afsluiter ook. Maar Everybody Hurts blijft mijn favoriet.

een "best of" zonder Drive , daar zet ik toch echt mijn vraagtekens bij hoor.

avatar van avdj
Maar is "Drive" wel tussen 1988 en 2003 gemaakt? Zo ja, dan is het inderdaad vreemd, misschien was een dubbelaar een idee?

Drive staat toch op Automatic for the People?

avatar van avdj
Inderdaad, en die is van 1992 Hoort er dus inderdaad op te staan.

avatar van otherfool
Da's er eentje voor de ondoordringbare logica der best-ofs.

avatar van dynamo d
Dit album is ook in dvd-audio uitgebracht. Daarnaast is er een zeer goede dvd-video van The best of R.E.M. Ook prachtig omdat het in 5.1 surround sound is. Man on the Moon, Imitation of Life. Heel mooi

avatar van starbright boy
Er staat wel meer niet op. Bang and Blame bijvoorbeeld of Shiny Happy People (waar de leden van REM een hekel aan hebben) of I'll Take the Rain. Allemaal singles. Had makkelijk een dubbelcd kunnen zijn.

avatar van andré
Maar 't is wel een 'Best-of hè, geen Greatest-Hits-cd! En wie weet waren Bang And Blame en Drive wereldwijd minder grote hits, ik weet bijvoorbeeld dat The Great Beyond in Engeland een dikke top-10 hit was, maar hier deed ie niks!

avatar van Eddie
Dat zijnallemaal dingen die de echte R.E.M. fan missen op een plaat, persoonlijk heb ik na deze cd wel weer genoeg R.E.M. gehoord, ik mis alleen Shiny happy people. Wanneer je de hierboven genoemde nummers erbij op wilt hebben moet er andere nummers afvallen, en ik zou niet weten welke je weg moet laten, voor mij persoonlijk had 'everybody hurts' er niet op gehoeven, gezien mijn algemene muziekale voorkeur lijkt mij duidleijk waarom. En een dubbel cd is voor mij te veel van het goede, ik bedoel maar wat hebben ze vopor ogen met het uitbrengen van deze plaat, De R.E.M fan bedienen of Mensen zoals ik die R.E.m. wel leuk vinden maar niet alles hoeven te hebben, dan heb ik met deze plaat in ieder geval niets te klagen.
Persoonlijke favorieten van deze plaat; Man On The Moon, What's The Frequency Kennet.

avatar van avdj
Met deze CD heb ik persoonlijk genoeg R.E.M.
Naast de DVD is er ook een CD verkrijgbaar met als extra toegevoede demo's.