R.E.M. - Singles Collected (1994)

Label: EMI

1. Radio Free Europe [Edit] (3:12)
  2. There She Goes Again (2:49)
  3. So. Central Rain (I'm Sorry) (3:15)
  4. King of the Road (4:45)
  5. (Don't Go Back to) Rockville [Edit] (3:54)
  6. Catapult [Live] (4:05)
  7. Can't Get There from Here (3:13)
  8. Bandwagon (2:16)
  9. Wendell Gee (3:02)
  10. Crazy (3:02)
  11. Fall on Me (2:52)
  12. Rotary Ten (2:01)
  13. Superman (2:44)
  14. White Tornado (1:50)
  15. The One I Love (3:17)
  16. Maps and Legends [Live] (3:17)
  17. It's the End of the World as We Know It... [Edit] (3:11)
  18. Last Date (2:17)
  19. Finest Worksong [Other Mix] (3:46)
  20. Time After Time Etc./Red Rain [Live] (8:21)
Samen met In Time (best of) heb je veel geweldige nummers van R.E.M. Op dit album staat het vaak verrassende vroegere werk: erg lekker. 5,0*

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Tja, het is precies wat de titel zegt: 10 singles (en de bijbehorende B-kantjes). Om die reden wel een waardevolle collectie; anderzijds is het wel jammer dat zoveel nummers geëdite versies zijn. Maar zonder deze plaat mis je toch wel een hoop...

Pieter Paal
Toen 'Monster' in de winkel lag, bracht hun vorige cd-maatschappij snel deze compilatie met a- en b-kantjes uit om ook een graantje mee te pikken. Toen 'Out of time' goed ging lopen, brachten ze ook al een 'best of' uit. Toen R.E.M. naar Warner Bros. vertrok, was er ook al die 'Eponymous' compilatie met een aantal bijzonderheden.
Omdat ik alle a en b-kantjes nog niet compleet had, heb ik 'm toch maar aangeschaft. Op a-kantjes staan natuurlijk de sterkste nummers. Op de b-kantjes staan vooral covers, live-opnamen en experimentele dingen.
Ik vind 'Crazy' eigenlijk een veel sterker nummer dan de a-kant 'Wendell Gee'.

avatar van musicfriek
Deze verzamelaar is toch wel een stukkie minder dan hun verzamelaar uit 1991. Staan toch wel wat vullers op deze, maar zelfs dan nog blijft het heerlijk genieten van hun muziek