John Lee Hooker - Chill Out (1995)

Blues
Label: Virgin

1. Chill Out (Things Gonna Change) (4:47)

met Carlos Santana

2. Deep Blue Sea (4:08)
  3. Kiddio (3:11)
  4. Medley: Serves Me Right to Suffer / Syndicator (6:27)

met Van Morrison

5. One Bourbon, One Scotch, One Beer (3:26)
  6. Tupelo (3:58)
  7. Woman on My Mind (5:30)
  8. Annie Mae (5:20)
  9. Too Young (4:45)
  10. Talkin' the Blues (3:45)
  11. If You've Never Been in Love (4:50)
  12. We'll Meet Again (4:02)
  13. Down So Low * (3:41)
  14. Fire Down Below * (3:50)
avatar van LeRoi
One Bourbon, One Scotch, One Beer......hoe verzin je het.....voor mij een KLASSIEKER (in de uitvoering op 'Chill Out') op deze alleraardigste plaat van EEN GROOTHEID uit het blues-genre...

avatar van Janz
Volgens AMG is dit een album voor mensen die graag met de naam Hooker willen koketteren, maar niet om zijn muziek geven. En dat allemaal omdat de eerste gitaarriff op het album niet van Hooker is, maar van Santana. Ik vind het allemaal wel erg negatief gesteld. Juist die collaboratie met Santana leidt hier weer tot een klein meesterwerkje (de titelsong). En ook de rest van de plaat is weer erg fijn. 4****.

Overigens staat de tracklist hier ondersteboven weergegeven. De plaatser zal misleid zijn door de vormgeving van de CD. Op de achterkant van de CD staat We'll meet again inderdaad bovenaan, maar als je het doosje een kwartslag naar rechts draait heb je de nrs 1 to 12 in de goede volgorde.

avatar van Wauze
Tracklist heb ik inmiddels aangepast, mij viel het pas op bij de bonusnummers, inderdaad een misleidende vormgeving.
Verder een heerlijke blues-cd met een paar leuke gastartiesten.

avatar van spinout
Het nummer Kiddio is in 1960 uitgebracht in de auteur Brook Benton's versie. Het lijkt, ook in de Hooker versie, wel erg op het door Willie Dixon geschreven nummer I love the life I live, in 1956 uitgebracht in de versie van Muddy Waters. Verder is dit wel een aardige late Hookerplaat, zoals hij er wel meerdere heeft, al is deze wel wat rustiger, zoals de titel al aangeeft.