Bon Iver - 22, A Million (2016)

Folk / Electronic
Label: Jagjaguwar

1. 22 (OVER S∞∞N) (2:48)
  2. 10 D E a T H B R E a S T ⚄ ⚄ (2:24)
  3. 715 CR∑∑KS (2:12)
  4. 33 “GOD” (3:33)
  5. 29 #Strafford APTS (4:05)
  6. 666 ʇ (4:12)
  7. 21 M◊◊N WATER (3:08)
  8. 8 (Circle) (5:09)
  9. ____45_____ (2:46)
  10. 00000 Million (3:53)
avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Dikkop schreef:

Mijn versie van 22 (OVER S∞∞N) duurt 3:22 in plaats van 2:48.
iTunes gebruik ik niet.
Da's de Bob Moose Extended Cab Version (zie de video op iTunes).

avatar van Leeds
Het is me allemaal wat flauwtjes. Goed, het is oordelen na 2 keer beluisteren maar toch. Het is terug een typische Bon Iver-plaat, dat wel. Maar die elektronische bliepjes doen het nog niet voor me. Het komt me vaak irritant over, vooral de zang. Zeker voor de eerste helft van het album. Het is zo'n plaat waarvan je denkt dat folk en electronica plots niet meer samen gaan terwijl dat wel goed kan. Het lijkt me dat ze daarin zo gefaald hebben. Ik ga nog niet oordelen, maar ik ben behoorlijk teleurgesteld. De 2de helft is beter en ook wat verzorgder. Ik laat het rusten en morgen nog es herbeluisteren. De kwaliteit van deze download is nu ook niet echt voortreffelijk. Het zal wachten worden op de plaat zelf om tot een uiteindelijke conclusie te komen. 8 (Circle) is alvast genietbaar.

avatar van jrn
jrn
Hoor ik, naast de sample van Paolo Nutini op 33 'GOD', nu ook Conor O'Brien van Villagers in 29 #Strafford APTS? (omstreeks 2:08)

avatar van Mausie
Ik ben wel heel erg benieuwd, de vorige 2 platen brachten veel moois. Ben wel bang dat ie teveel met gekke Kanye heeft opgetrokken, die tracklisting is bizar.

avatar van Leeds
Na heel wat luisterbeurten stel ik toch vast dat ze beter verteerbaar is. Ik ben al wat positiever. De totale tijdsduur bevalt me uitermate goed en er zit genoeg variatie in het spel. Alles samen kan dit wel uitgroeien tot een meer dan degelijke plaat. Het totale concept van de tracklisting begrijp ik niet zo goed. Het blijft knullig overkomen.

avatar van drgonzo
Leuk dat Bon Iver een Anohni doet. Vergelijkbare reacties ook.

avatar van japser121
Heerlijk als een artiest risico's durft te nemen en zichzelf en zijn publiek uitdaagt. Op een persconferentie enkele weken geleden zei Justin Vernon dit over het nieuwe album en de nieuwe sound: " the old records are of this kind of sad nature—I was healing myself through that stuff. Being sad about something is okay. And then wallowing in it, circling though the same cycles emotionally just feels boring." Hetzelfde trucje twee keer proberen - laat staan drie keer- zou dus nooit gewerkt hebben.

Toch vind ik de stijlwijziging ook niet zo drastisch. Ja, er is een bliepje hier en een stemeffectje daar, maar over het algemeen blijft er toch een herkenbare Bon Iver sound. De stemvervorming doet denken aan Woods, 8 (circle) en ____45_____ schurken aan tegen Beth/Rest of Calgary en de overstuurde drums in 10 D E a T H B R E a S T ⚄ ⚄ echoën Creature Fear (vooral de live versie).

For Emma was de plaat van Bon Iver, de man. Bon Iver, Bon Iver die van de band Bon Iver en 22, A Million kan je nog het best omschrijven als de plaat van Bon Iver, de producer. Niet te veel achteruit kijken dus.

japser121 schreef:

En of hij dat deed. Ik draai stilletjes aan bij. Hoe meer ik er naar luister, hoe beter ze wordt. Bij mijn eerste luisterbeurten was het gemiddelde hier me te hoog. Nu kan ik al concluderen dat dit gemiddelde wat te laag is. Geen makkelijke plaat om uw tanden in te zetten. Maar lonen zal het. En zeker na een opeenstapeling van luisterbeurten. Het maakt me alleen al meer nieuwsgieriger naar de releasedatum. Want een kopie is maar een kopie natuurlijk.

Wat eerst als een schijtalbum aanvoelde, voelt nu aan als een knappe plaat. Doet me herinneren aan Talking Heads' Remain in Light. Toen ik die leerde kennen was het een regelrechte k*tplaat en pas later kon ik niets anders concluderen dat dit 1 van de beste platen ooit was. En wie weet doet Bon Iver dit hele verhaaltje na.

avatar van Johnny Marr
Het is opnieuw een mooi album geworden, maar uiteindelijk toch niet op het niveau van de twee briljante voorgangers/meesterwerken. Het ultieme hoogtepunt vind ik 33 "GOD", en dan vooral dit stuk:

Well we walked up on that bolt in the street
After you tied me in in the driveway of the apartment of his bed
Sent your sister home in a cab
Said I woulda walked across any thousand lands

I didn't need you that night
Not gonna need you anytime
Was gonna take it as it goes
I could go forward in the light
Well I better fold my clothes

Verder hebben we met 8 (circle) een Bon Iver-nummer dat het dichtst aanleunt bij de "For Emma" periode, een uitmuntende electrofolksong dat de oldschool fans ook wel zullen smaken. De afsluiter doet dan weer sterk denken aan de sound van het Bon Iver, Bon Iver album.

We hebben te maken met een gewaagd en een geslaagd project van één van de meest bijzondere muzikanten aller tijden. Zeer blij met deze comeback, dat ik absoluut niet meer had verwacht.

En op 23 januari in TivoliVredenburg (voorverkoop deze week).

avatar van Edgar18
Ik vind het wel erg aan de prijs !

Edgar18 schreef:
Ik vind het wel erg aan de prijs !

Ik zag het ja, ongelooflijk!

avatar van meneer
Bon Iver 44 euro. Bon Iver - 23 januari as

De Dijk vraagt 59 euro. UB 40 vraagt 69 euro.

Ik vind het wel meevallen. Kwalitatief gezien krijg je juist de beste band voor de laagste prijs. Maar goed, voordat ik daar volledig op wordt afgeknald hier gaat het er hier natuurlijk om het album, wat ik sterk waardeer.

Ik ben er weer bij!!!

Ik ben er weer bij!!!

Knap dat je nu al een kaartje hebt

Knap dat je nu al een kaartje hebt

Laat ik het zo zeggen. Ik hoop dat ik er bij ben!! Het zal zeker snel gaan ben ik bang. Ik ga alvast vooraan staan als je het niet erg vind

coldwarkids schreef:

Om tien uur precies zorgen dat je met 3 telefoons belt en de website refreshed haha, dan ben je wel op tijd toch?

(verwijderd) schreef:

Laten we hopen dat dat in deze tijd nog werkt haha!

Het is mij vandaag al niet gelukt dus dan vrijdag maar weer proberen.
Hoe laat heb je het geprobeerd vandaag?

coldwarkids schreef:

Laten we hopen dat dat in deze tijd nog werkt haha!
Helaas vandaag de pre-sale gemist.

(verwijderd) schreef:
Hoe laat heb je het geprobeerd vandaag?

Gewoon om 10 uur, althans ik heb het door iemand anders laten doen want ik kan dit nooit regelen op mijn werk (waar zijn de tijden dat de voorverkoop gewoon op zaterdag was).

Het is mij vandaag al niet gelukt dus dan vrijdag maar weer proberen.

En ik maar wachten tot het vrijdag is. Is de voorverkoop nu al gestart dan?

coldwarkids schreef:
En ik maar wachten tot het vrijdag is. Is de voorverkoop nu al gestart dan?

Vandaag was er presale via de website ja, maar dat is mij du sniet gelukt.

Oké ga het ff checken!

Franck Maudit
Wat ik hoorde op de radio beviel me meer dan z'n vorig werk (welke ik reeds geweldig vond). Best benieuwd. Zijn komende concerten woon ik sowieso bij.

avatar van coldwarkids
Heavenly Father had hier niet op misstaan.

avatar van dielinquent
coldwarkids schreef:
Heavenly Father had hier niet op misstaan.

Inderdaad, die heb ik er daarom zelf ook maar achter geplakt

dielinquent schreef:

Inderdaad, die heb ik er daarom zelf ook maar achter geplakt

Ga ik denk ik ook maar doen 22 Over Soon vind ik sowieso daar op lijken.

avatar van philtuper
meneer schreef:
Bon Iver 44 euro. Bon Iver - 23 januari as

De Dijk vraagt 59 euro. UB 40 vraagt 69 euro.
Maar goed dan dat ik ze voor 12,50 heb gezien. Dat was 5 jaar geleden. Gaat hard met de inflatie...