10 D E a T H B R E a S T ⚄ ⚄ doet 't bij dus echt niet. Ik kan er niks mee, kan me ook niet voorstellen dat ik dit nummer met plezier op zal zetten. Veel te veel gedoe en het raakt me voor geen meter. Tis me te abstract, te klinisch, te gekunsteld. Alles wat ik aan For Emma zo mooi vond is hier als de sneeuw voor de zon verdwenen. Ik snap dat andere mensen hierdoor juist aangetrokken worden tot dit album maar voor mij is het helaas niet het geval. Ik heb niks met deze robotsound. Ook niet met die smurfenstemmetjes waaraan
meneer al eerder refereerde. Opener 22 (OVER S∞∞ zorgt met zijn subtiele gitaarklanken tenminste nog voor een warme en menselijke sound. Noem me ouderwets (maakt me ook niks uit hoor

) maar ik heb daar veel meer mee. Er zit in de basis zoveel moois weer in dit album van Bon Iver maar voor mijn gevoel zijn er (veel) teveel lagen aan toegevoegd of teveel kunstmatige ingrepen op toegepast. En alhoewel ik denk dat dit album heus nog wel gaat groeien en een enorm fan ben van Mr. Robot is dit album vooralsnog teveel robot voor me.
Muziek mag zeker vernieuwend zijn, helemaal niks mis mee. En Justin moet vooral doen wat hij moet doen, alleen krijgt hij mij niet mee. Duizenden, misschien miljoenen anderen weer wel...
edit: het album wordt naar het eind toe al beter.