Frank Boeijen Groep - Hier Komt de Storm (1990)

Alternatieve titel: 1980 - 1990 Live

Label: Ariola

1. Waar Kom Jij Vandaan (2:52)
  2. Afwezig (2:10)
  3. 'S Nachts Wanneer Ik Waak (3:13)
  4. Verjaardagsfeest (3:33)
  5. Boze Tongen (4:26)
  6. In Mijn Bloed (2:59)
  7. Het Antwoord (5:36)
  8. Macho (6:33)
  9. Zwart Wit (9:37)
  10. Kontakt (3:43)
  11. Wij Overlevenden (3:54)
  12. Foto van een Mooie Dag (7:26)
  13. Kronenburg Park (5:01)
  14. Gouden Bergen (3:57)
  15. Nieuw Bloed (5:46)
  16. De Verzoening (5:09)
  17. Hier Komt de Storm (7:01)
  18. De Wind Nam Hem Mee (5:14)
  19. De Tijden (2:34)
  20. Vrienden Onder Elkaar (4:16)

met Maarten Peters

21. Welkom in Utopia 2 (4:50)
  22. Wolven in de Nacht (6:32)
  23. De Wereld (3:53)
  24. Dronkemansgedicht (4:52)
  25. Zeg Me Dat het Niet Zo Is (3:12)
  26. Robert Zimmerman (5:19)
  27. De Piano van Beethoven (2:19)
  28. Onverstoorbaar (5:10)
  29. Ik Geloofde in Jou [Studio] (4:00)
  30. Stéphanie [Studio] (4:16)
  31. Echte Liefde [Studio] (4:38)
  32. Hemel & Hel [Studio] (3:07)
  33. Het Verkeerde Lied [Studio] (4:47)
avatar van daniel1974nl
Inderdaad, Wolven In De Nacht...............holy hell way een nummer is dat zeg. Laat de studio versie volledig achter....wat een power en die gitaarsolo...ongebruikelijk hoge kwaliteit voor een Nederlands product. Dit is inderdaad de enige maar ook HET live album van de FBG. Moet zeggen dat ik wel wat nummers mis. Winter In Hamburg (wellicht mijn favoriete FBG nummer), Niemand Heeft Gelijk, Doe Iets, 1 Miljoen sterren, etc. maar afgezien van dat is dit prima in orde. Gods, zeg, ik weet nog dat Zwart Wit in de Top 40 stond.

Vond FBG altijd stukken interessanter dan FB solo. Het had toch iets meer tempo, het rockte iets meer, het was diverser en had meer emotie. FB solo is vaak een beetje suf en heeft de neiging om een beetje in te kakken, hier en daar. Vond Vaderland en Heden wel twee hele mooi albums, maar afgezien van dat draai ik dit liever, of een van de vele studio albums. Voor de FBG fan is dit inderdaad en verplichtte aanschaf.

Prachtig album is dit! ook zeker een waardige afsluiter van 10 jaar Frank Boeijen Groep.
Ik ben het niet eens met alle reacties die hier staan, ik kan de studio nummers wel waarderen en vind Kronenburg Park in deze live uitvoering vele malen mooier dan het origineel... dat kan ook zijn omdat dat het eerste Boeijen-nummer was dit ik ooit heb gehoord en die komt van deze cd

Prachtige uitvoeringen op deze cd vind ik Foto van een mooie dag, Wolven in de Nacht, Robert Zimmerman en natuurlijk De Verzoening!

5 sterren voor dit meesterwerk! *5

avatar van Depeche4ever
1 van de mooiste nummers uit de vaderlandse geschiedenis: Hier komt de storm!

ik kende Frank Boeijen eigenlijk alleen van wat losse nummers, tot ik deze dubbelaar van iemand kreeg, inmiddels een jaar of 10 geleden.

stuk gedraaid!

Frank krijgt vaak de kritiek dat hij te gemaakt diepgaande teksten heeft die hij vervolgens onverstaanbaar zingt, maar er zijn maar weinig muzikanten in Nederland die zijn kwaliteit halen, zowel op het gebied van tekst als op het gebied van muzikaliteit.

Mijn favorieten op dit album: Afwezig, Zeg Me Dat Het Niet Zo Is, Wolven in de Nacht en (de allermooiste) Vrienden Onder Elkaar.

stuk gedraaid!

Zo is het maar net!

avatar van Twinpeaks
Prima live album van de Frank Boeijen Groep.Mooie staalkaart van 10 jaar .Leuk gedaan om de studionummers toch toe te voegen.Anders waren ze misschien verloren gegaan,of had men misschien nog een geforceerd album gemaakt.Het is leuk om horen hoe de band zich ontwikkeld heeft door de jaren heen.Al hoor je dat natuurlijk niet in het spel ,maar voornamelijk in het componeren.Van de mooie intieme opening van Waar Kom Jij Vandaan en Afwezig naar het grootste en meeslepende Overstoorbaar.De hit Zwart wit is een beetje teveel uitgesponnen waardoor het nummer zijn kracht een beetje verliest.Een smetje op een verder prachtig album met louter hoogtepunten. 4 en halve ster

avatar van RichardCorjanus
Echt een super live album van de FBG. ook de studio nummers zijn goed. Vroeger had ik dit album werd bij ons thuis echt helemaal grijsgedraaid. Nu luister ik hem ook nog regelmatig echt een top live album.

avatar van XanderJ
Echt een super live album van de FBG. ook de studio nummers zijn goed!
Dit is het enige nederlands talige product wat ik draai, geen enkele nederlandse artiest mag (kan) in Franks schaduw staan.

avatar van Chameleon Day
Wat een geweldige uitgerekte versie van Zwart Wit! Zojuist tijdens de kook van de zuurkoolschotel loeihard gedraaid. Zalig, die sax!!

“En iemand riep: “je hoort niet bij ons”……Denk goed na, aan welke kant je staat!”

avatar van BlauweVla
Compilatie die als titel één van mijn favoriete FBG nummers heeft. Dit is samen met "Live Door de Jaren Heen" op en top klasse materiaal. Ik meen dat "Waar Kom Jij Vandaan" de enige overlap is tussen beide live documenten. De vijf studio nummers zijn een leuke aanvulling, met als beste track, het melancholische "Het Verkeerde Lied".

avatar van lennon
geplaatst:
Vandaag weer eens volledig beluisterd. Het mooie is, dat dit album niet gedateerd gaat klinken, het zijn mooie nummers, maar de instrumentatie is zo algemeen, dat het nu makkelijk mee zou kunnen.

Het is echt een verzameling van prachtige nummers, en als je Frank nu live ziet, dan is het nog net zo sterk, alleen zonder de groep.

Misschien wordt het eens tijd voor een vinyl versie.