Steven Tyler en country? Ik vreesde het ergste, maar besloot de "Demon of Screamin'" toch het voordeel van de twijfel te geven. Maar ik ben eigenlijk plezierig verrast. "My Own Worst Enemy" is een mooie albumopener, al had wat mij betreft dat stevigere coda weggelaten kunnen worden. De titeltrack heeft een lekkere groove. En luisterend naar de diverse tracks vind ik het best een prettig plaatje. "It Ain't Easy" vind ik de topper van dit album. Lekkere relaxte muziek met af en toe een bite. Een pedal steel gitaar hier, een accordeonnetje daar - krijg er een beetje Tom Petty / Counting Crows gevoel bij. Best lekker op een zonnige middag. De covers van "Janie" en "Piece of My Heart" hadden weggelaten worden.
De nummers zijn elk geschreven met externe componisten. Toch vind ik de nummers tekstueel niet uitgebreid. Korte coupletjes en refreintjes, en pas tegen het einde komen die typische Steven Tyler dubbelzinnige teksten langs. Voor de rest houdt hij zich "rustig" op tekstueel gebied.
Ik heb veel van Aerosmith in de kast staan, maar dit is best een leuke aanvulling. Gewoon, eens wat anders. Ik vind dat wel fijn.