Joe Meek & the Blue Men - I Hear a New World (1991)

Pop / Electronic
Label: RPM

1. I Hear a New World (2:44)
  2. Orbit Around the Moon (2:49)
  3. Entry of the Globbots (3:10)
  4. The Bublight (2:43)
  5. March of the Dribcots (2:08)
  6. Love Dance of the Saroos (2:34)
  7. Glob Waterfall (3:15)
  8. Magnetic Field (3:10)
  9. Valley of the Saroos (2:51)
  10. Dribcots Space Boat (2:16)
  11. Disc Dance of the Globbots (2:16)
  12. Valley of No Return (3:01)
twnmrs
I hear a new world is de soundtrack van mijn zondag!

Geweldig nummer inderdaad. Was lange tijd de opener van mijn MuMe-mixcd, maar uiteindelijk toch geschrapt.

avatar van Paalhaas
Haha, wat een lollig album!

avatar van Oldfart
Een Vreemde snuiter die Joe Meek, bekijk deze documentaire maar eens. Tragisch aan zijn eind gekomen, maar een kleurrijk figuur, en belangrijk voor de ontwikkeling van de popmuziek op zijn eigen vreemde wijze.

Belangrijk?
Wat dacht je van deze hits?:
YouTube - Honeycombs - Have I The Right (High Quality)
Honeycombs - Have I the Right

YouTube - Telstar by The Tornados
Tornados - Telstar

YouTube - John Leyton - Johnny Remember Me
John Leyton - Johnny Remember Me

avatar van Spliffy McGreen
Deze is weer verkrijgbaar op vinyl. Prachtige heruitgave.

Interessante plaat, maar eigenlijk is alleen I Heard A New World echt goed. De rest is wel erg zweverig en een beetje suf eigenlijk. Maar goed, het is dan ook space age pop en zo zal de ruimte wel ongeveer hebben geklonken rond 1960. ';)

Die liedjes die Oldfart post zouden het niveau aardig omhoog hebben getrokken hier.

herman schreef:

Denk ik niet, zou totaal niet in de sfeer van deze space psychedelica plaat passen. The Honeycombs is te 60's pop. en John Leyton veel te zoet. Telstar is Joe Meeks Mega Hit (echter niet het beste wat hij geproduceerd heeft). Deze nummers zouden niets toevoegen aan deze exotische trip op een vreemde planeet.

Oldfart schreef:

Er is ook een film gemaakt over het leven van Joe Meek
''TELSTAR" uit 2008
Telstar: The Joe Meek Story (2008) - MovieMeter.nl

Best een leuke pop film!

Erg leuke film inderdaad, heb hem destijds op het IFFR gezien.

Je hebt wel gelijk dat de genoemde nummers niet in de sfeer van het album passen.

Spliffy McGreen schreef:

Er is ook een film gemaakt over het leven van Joe Meek
''TELSTAR" uit 2008
Telstar: The Joe Meek Story (2008) - MovieMeter.nl

Best een leuke pop film!

Heb 'm gezien. Z'n levensloop is uiterst krankzinnig, maar tegelijk ook hilarisch en zelfs droevig. Een homosexuele, paranoide man in een nog uiterst conservatief Engeland die experimenteerde met occultisme en drugs en met enige regelmaat artiesten van de trap in z'n flat af smeet. Hij richtte een geweer op drummer Mitch Mitchell voor betere prestaties en was geobsedeerd met Buddy Holly, wiens geest hij probeerde op te roepen. Artiesten als Steve Howe en Jimmy Page kunnen er ook over meepraten.

avatar van nlkink
En Rod Stewart! Toen hij deze hoorde zingen heeft hij zijn vingers in zijn oren gestopt en net zo lang gegild totdat 'The Mod' het pand had verlaten.
Heb de film op DVD aangeschaft nadat ik 'm op de BBC had gezien.
Een apart album maar interessant vanwege het feit dat Meek aantoonde dat je geen dure studio nodig had om een goede opname te maken.

Misterfool
Erg interessante psychedelische spacemuziek. Wel behoorlijk verouderd, wat ook niet helemaal gek is. Een aantal nummers op dit album klinken daarentegen nog verbazingwekkend fris . Rare muziek gemaakt door een zo waar nog raardere producer. Bijzonder intrigerend is dit album gelukkig wel., waardoor ik er 3.5* aan kwijt kan.

Ik heb 't nog nooit gehoord, maar ben wel nieuwsgierig. Maar ik ben er niet over uit of het een gezond soort nieuwsgierigheid is. De man heeft tenslotte wel z'n huisbaas vermoord. Fascinatie misschien?

Misterfool
Ach ja, zelfs een intens slecht persoon als Charles Manson heeft (zelfs redelijk goede) muziek gemaakt. Een artiest als Burzum is ook verre van een goede huisvader. Je moet, denk ik,de acties van een artiest los zien van de muziek.

avatar van nlkink
Ik wil geen spoiler zijn maar als ik de filmversie mag geloven is het eerder een geval van doodslag.

Misterfool schreef:

Tot op zekere zin doe ik dat ook wel, maar bij ene Charles Manson trek ik toch wel een grens. Maar dat is ieder voor zich, natuurlijk.

nlkink schreef:

Ja. In de film haalt ie de trekker over voordat hij daadwerkelijk beseft wat hij gedaan heeft. Een combinatie van drugsgebruik, manisch-depressiviteit en een zeer opvliegende persoonlijkheid, denk ik. Als ik het goed heb hoorde hij ook stemmen.
De film was trouwens geregisseerd door Kevin Spacey .