Solomon Burke - Rock 'n Soul (1964)

R&B / Soul
Label: Atlantic

1. Goodbye Baby (Baby Goodbye) (3:24)
  2. Cry to Me (2:33)
  3. Won't You Give Him (One More Chance) (2:36)
  4. If You Need Me (2:34)
  5. Hard Ain't It Hard (2:49)
  6. Can't Nobody Love You (2:33)
  7. Just Out of Reach (2:51)
  8. You're Good for Me (2:51)
  9. You Can't Love Them All (2:46)
  10. Someone to Love Me (3:05)
  11. Beautiful Brown Eyes (3:47)
  12. He'll Have to Go (3:22)
avatar van jelmer19
Ook deze plaat van Solomon is weer puur genieten.
Dit is de soul zoals ik het graag heb. Solomon heeft een fantastische stem waar hij veel mee kan.
Zoals de titel zegt: ''Rock N Soul'' kan ik de rock in deze plaat niet echt herkennen. ( gelukkig maar ). Wel weet ik dat dit geweldige soul is...

avatar van Vinokourov
Rock 'n Soul rockt hard, maar dan vanwege de soul. Rock hoor ik namelijk niet er in . Maar mên, wat een chille soul is dit. Sam Cooke vond ik ook al zo steengoed en Solomon Burke doet er niet veel aan onder. Zijn stem klinkt uitstekend en samen met een koortje en een combootje weet ie van bijvoorbeeld een nummer als Won't You Give Him (One More Chance) iets supers te maken. Voor relaxte, lekker meeslepende muziek moet je hier zijn .

avatar van spinout
Bert Berns produceerde deze plaat, waarin Burke een cross-over maakt naar country muziek. De titel van de plaat slaat op de bijnaam van Burke:King of Rock 'n' Soul. Niet elk nummer is geslaagd door de soms zoetsappige achtergrondzang, bv. bij Just out of reach. Toch staat er genoeg op om van te genieten.

avatar van JanLo65
Vinokourov schreef:
Wil je mij even uitleggen wat je bedoelt als je de Rock er niet in hoort?

avatar van heartofsoul
JanLo65 schreef:
Wil je mij even uitleggen wat je bedoelt als je de Rock er niet in hoort?

Jan, wat doe je moeilijk. Heb je het bericht van spinout dan niet gelezen, die uitlegt dat de titel van het album verwijst naar de bijnaam van Solomon Burke. "Probleem" hiermee opgelost, dacht ik. Uitstekend album overigens: oude rhythm and blues met een scheut country, gezongen met veel soul door een zanger met markante stem.

avatar van JanLo65
heartofsoul schreef:

Nee, die had ik niet gelezen (inmiddels wel, en het is me duidelijk). Ik heb zelf soms ook wat moeite met die benamingen. Ik bedoel het niet kritisch, want ik kan me voorstellen dat het zo gelezen wordt!

avatar van heartofsoul
Oké, helder.

avatar van Reijersen
Solomon Burke’s bijnaam is die van de King of Rock & Soul. Of de rock ook echt te herkennen is in dit album is te betwisten, maar het is wel gewoon een goede soulplaat. Op dit album, gereleases bij Atlantic, horen we nummer na nummer Burke’s warme stem met grote hits als Cry to Me en Won’t You Give Him(One More Chance)
1. Cry to Me – deze klassieker doet mij qua instrumentatie altijd wat aan Stand By Me denken
2. Just out of Reach – heel plechtige, beetje kneuterig nummer. Niet direct mijn favoriet
3. Goodbye Baby – mooi samenspel tussen Solomon en de backings. Mooi rustig nummer
4. If You Need Me – werkelijk prachtig nummer. Bluesy karakter en prachtige sfeer zowel als zang
5. Can’t Nobody Love You – dit nummer is mij als geheel minder opgevallen
6. Someone to Love Me – qua zang wat rauwer. Muzikaal doeltreffend, maar niet heel bijzonder.
7. You’re Good for Me – beetje hetzelfde idee. Prima nummer, fijne soul maar niet heel opvallend of vooruitstrevend.
8. Won’t You Give Him – meezingen in de kerk dan maar, dat gevoel krijg ik hier van
9. Hard Ain’t it Hard – meer honky tonky, maar ook voldoende soul
10. You Can’t Love Em All – nog meer samenzang in deze soulsong volgens bekend recept
11. Beautiful Brown Eyes – romantisch en liefdevol
12. He’ll Have to Go – het meer plechtige soulwerk. Warm gezongen
Rock 'N Soul
Rock 'N Soul Solomon Burke Prijs € 9.99 Vandaag besteld, dinsdag in huis

(bron: Opus de Soul)

avatar van jorro
Pure soul dus niet iets waar ik warm van word. Ik vind het wat zwaar op de maag liggen dit. Solomon Burke is een prima zanger, maar echt vrolijk word ik er nergens van.
Vanwege de goede zang toch een kleine voldoende.. 3*.
15e in de 100 Greatest Albums of 1964 en 48e in BestEverAlbums over dat jaar.