eigenlijk zou dit eerbetoon van Van Morrison, Georgie Fame en Ben Sidran aan de toen nog levende blues/jazz legende Mose Allison (de man overleed in 2016 op 89-jarige leeftijd) onder groepen/samenwerkingen moeten staan en niet als regulier album van Van Morrison, want de titel had net zo goed "Georgie Fame Tell Me Something" of "Ben Sidran Tell Me Something" kunnen heten, dus verwacht geen Van Morrison album maar een samenwerkingsverband van deze 3 artiesten met Mose Allison, zoals het ook op de hoes van dit album staat vermeld.
blues/jazz pianist, singer/songwriter Mose Allison die honderden songs op zijn naam heeft staan, geniet een cult status onder jazz liefhebbers en muzikanten getuige het feit dat o.a. The Who "Young Man Blues", John Mayall "Parchman Farm" en The Clash "Look Here" e.v.a. songs van hem coverden. op dit album staat een selectie van 13 songs van de man.
op tracks 1, 2, 10 en 12 horen we lead vocalen van Van Morrison, op tracks 4, 6 en 9 zijn die van Georgie Fame, op tracks 3, 5 en 7 horen we Ben Sidran en op track 8 delen deze 3 de vocalen. Van Morrison deelt de lead vocalen met Mose Allison op tracks 11 en 13. heb weinig met de vlakke "jazzy" stemmen van Georgie Fame en Ben Sidran, dus hebben de door Van Morrison gezongen nummers mijn voorkeur.
dit album deed het destijds goed in de jazzlijsten, maar gezien de lage waardering hier en het geringe aantal stemmen, vermoed ik dat de muziek op dit album noch liefhebbers van Mose Allison (zie een hoge waardering bij een aantal van 's mans albums op MuMe) noch liefhebbers van Georgie Fame en Van Morrison erg aansprak.
aangezien ik zelf geen liefhebber ben van dit genre, maar de muziek vlekkeloos wordt uitgevoerd, vind ik het lastig om dit album op zijn merites te beoordelen. iets wat ik bij voorbeeld ook zo ervoer met het rockabilly album "Everybody's Rockin" van Neil Young, waar niet perse slechte rockabilly op staat, maar dat voor mij niet als een Neil Young album klonk, echter zoals gezegd is dit geen regulier Van Morrison album, dus laat het zich niet zo beoordelen. overigens verscheen hetzelfde jaar het jazz/blues album "How Long Has This Been Going On" (with Georgie Fame & Friends), dat wel als een regulier Van Morrison album werd uitgebracht. eveneens een laag gewaardeerd album met slechts 17 stemmen. wellicht een fijn album voor de liefhebber van het jazz genre, maar ik hoor de "Celtic soul" van de man vele malen liever.
Album werd geproduceerd door Van Morrison, Ben Sidran & Georgie Fame
Recorded at the Wool Hall, Bath, England