Hatebreed - Supremacy (2006)

Punk / Metal
Label: Roadrunner

1. Defeatist (3:19)
  2. Horrors of Self (2:29)
  3. Mind over All (1:59)
  4. To the Threshold (2:49)
  5. Give My Wings to Triumph (3:05)
  6. Destroy Everything (3:29)
  7. Divine Judgment (2:28)
  8. Immortal Enemies (2:29)
  9. The Most Truth (2:44)
  10. Never Let It Die (3:39)
  11. Spitting Venom (2:49)
  12. As Diehard as They Come (2:17)
  13. Supremacy of Self (2:47)
  14. New Hate Rising *
  15. Pollution of the Soul *
Charles Manson
ben hem nu aan het luisteren, klinkt wel weer aardig bruut!

goe cdke, wel harder dan alle andere albums.
Defeatist is zalig liedje.

Destroy everything, echt een van me favoriete nummers.

het is wel weer heeeeel erg meer van exact het zelfde vind ik

knelus
klinkt weer heerlijk hard
lekker om je agressie op kwijt te raken.

i'm loving it

avatar van bennerd
Charles Manson schreef:
het is wel weer heeeeel erg meer van exact het zelfde vind ik

Ja, maar dat is voor mij geen negatief punt, bij Hatebreed is dat zelfs positief.

lambf
Beter dan hun vorige album. een 3,5*

mooi hard, toffe teksten : veel van hetzelfde

avatar van relentless
knelus schreef:
klinkt weer heerlijk hard
lekker om je agressie op kwijt te raken.

i'm loving it
precies ik ben al aggressief dus dit soort platen heb ik net zo hard nodig als een reumapatient wiet nodig heeft me favoriete nummer is immortal enemies

Deze CD vind ik erg goed het is lekker bruut de agressiviteit is geweldig \../

Bobiej
Bruut is het inderdaad, aggresief ook. Afwisselend echter niet, bijna elk nummer begint met een brul, en een zinnetje in het reffrein dat iedereen kan mee brullen (And you hate..! And you hate..!). Al met al een leuk Hardcore plaatje maar even afwisselend als de outfit van Balkenende.

clutch
Bobiej schreef:

inderdaad veel van hetzelfde maar daar stoor ik me niet echt aan, klinkt weer lekker agressief dit album, al vond ik Perseverance beter, nou ja ik ken dit album ook niet helemaal

Charles Manson
ik las een recensie over een Hatebreed optreden op Graspop of Fields of Rock o.i.d. in de Aardschok van deze maand.
En daar was het commentaar idd ook wel dat Hatebreed bij een optreden van een uur lang niet altijd weet te boeien.
Prima voor Diehard fans maar anderen hebben het na een half uur wel weer een beetje gezien.
(nu zegt een recensie natturlijk ook weer niet alles...)

Bobiej
clutch schreef:

Tja, als je 1 nummer kent, kan je eigenlijk meteen wel stemmen ,

als dat zo zou zijn kun je meteen het halve genre beoordelen

bro
Bobiej schreef:

Tja, als je 1 nummer kent, kan je eigenlijk meteen wel stemmen ,

ah nee, Defeatist is juist het enige nummer dat wat boven de rest steekt. als je nummer 2 kent kun je op het album stemmen

hier heb je dus het zwakke punt van hatebreed. veel val het zelfde en slechts af ent oe eens een uitschieter. live zijn ze daarintege voortreffelijke band. op cd eigelijk ook maar aleen als je in beukstemming bent. toch 4*

btw. hatebreed punk??

bro
altijd gedacht dat dit gewoon metalcore was

ik denk ook dat dit 1 van de makkelijkste bands is om in een genre te plaatsen, def. hardcore!

Berichten verplaatst naar Hatebreed

avatar van Snappy
Allemachtige mooie plaat is dit. Bruut en agressief!! Weer een typische plaat die (helaas) vaak op de hofdtelefoon wordt beluisterd. Anders wordt de vrouw sterend gek.

Afgelopen keer (voor het eerst) live gezien op Fields of Rocks. Ik moet zeggen dat Hatebreed weekend EEN van de toppers was. Absoluut een uitstekende live-band en ze weten de sfeer ook aardig op te zwepen.

clutch
+ agressief
+ bruut
+ in your face

- gaat vrij snel vervelen

Dat het ietswat eentonig is moet kunnen bij zo'n plaat vind ik, je kunt tenslotte niet alles hebben. Gewoon een lekker brute partij agressie in your face

3.5

avatar van Snappy
clutch schreef:
+ agressief
+ bruut
+ in your face

- gaat vrij snel vervelen

3.5

Het is recht toe recht aan. Het nadeel is dat het vrij eentonig kan zijn of worden. Maar toch heerlijk `muziek` dat je niet te vaak moet draaien. Eigenlijk maar goed dat ie een slordige 36 minuten duurt. Meer dan voldoende voor een genre als metalcore. Maar Hatebreed is zijn genre de beste!! Toch 4 sterren!

avatar van andnino
Wel sterk, weet desondanks zelden te boeien... geef mij maar Madball

avatar van ravenstein
Gemaakt met veel overgave en ik neem gerust aan dat deze gasten "the real thing" zijn (ze nemen zich anders wel serieus de moeite om dat duidelijk te maken), maar na enkele nummers heb ik het wel gehoord. Er zit net iets te weinig afwisseling in. Dat gezegd, moet ik toegeven dat in kleine dosis het me wel kan bekoren.

En wat lijkt Destroy Everything erg op wat Sepultura deed ten tijde van Chaos AD...

avatar van Startattoo
Zeer krachtig album vol energie, in your face! 3,5*

avatar van Devoo
Defeatist heeft zo'n geweldige groove, en de rest van het album is ook wel van deftige kwaliteit. Gewoon een goed album dus met veel kracht en energie gespeeld.

avatar van master-rens
Lang geleden dat er een bericht is geplaatst op dit album!
Ik vind het lekkere muziek met vele pakkende goeie nummers, moeilijk slechts drie favoriete nummers uit te kiezen.
Uiteindelijk gekozen voor Defeatist, Destroy Everything en Nevery Let it Die.

ravenstein schreef:
...maar na enkele nummers heb ik het wel gehoord... toegeven dat in kleine dosis het me wel kan bekoren...

Ik heb dit ook wel. Ik luister Hatebreed dan ook niet vaak.
Maar het is nu volgens mij wel een half jaar geleden en ik ben het nu weer eens aan het beluisteren, nu gaat een heel album er ook wel in hoor

PriestMaiden
Dit is dan (tot nu toe) hun sterkste album voor mij. To The Threshold, Defeatist, Destroy Everything en Nevery Let it Die zijn bij mij de favorieten.

avatar van Dr.Pat
Hier zitten toch wel links en rechts behoorlijke Slayer-elementen in zeg. Het is wel lekker fel!

Een van de beteren van Hatebreed. Fantastische productie en best wel wat variatie. Had wel een beter matige nummers kunnen scippen dan was de score nog hoger geweest.