The Jimi Hendrix Experience - Are You Experienced (1967)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Label: Polydor

1. Foxy Lady (3:20)
  2. Manic Depression (3:42)
  3. Red House (3:44)
  4. Can You See Me (2:33)
  5. Love Or Confusion (3:13)
  6. I Don't Live Today (3:55)
  7. May This Be Love (3:11)
  8. Fire (2:45)
  9. Third Stone from the Sun (6:44)
  10. Remember (2:48)
  11. Are You Experienced? (4:15)
  12. Hey Joe * (3:30)
  13. Stone Free * (3:36)
  14. Purple Haze * (2:52)
  15. 51st Anniversary * (3:16)
  16. The Wind Cries Mary * (3:21)
  17. Highway Chile * (6:04)
Gewoon een onvervalste klassieker. Punt uit.

avatar van John Doe
Ik heb een andere versie, zelfde nummers andere kaft, andere nummer volgorde. In Amerika gekocht.

avatar van BoordAppel
Zijn de laatste 6 nummers toevallig bonustracks? Staan namelijk niet op mijn "cd".

avatar van John Doe
Nee, dat is wel heel jammer. De beste nummers zitten erbij. Bij mij zijn de meeste ervan de eerste nummers trouwens...

avatar van Zavo
Op dit lijstje staat inderdaad een groot aantal bonustracks. Are You Experienced is het laatste nummer van het album zoals het origineel op LP verscheen. De rest hoort er eigenlijk niet bij.

avatar van Dielie
Ik hou zelfs niet van bonus-tracks! Ik heb liever de originele volgorde.

echt waar

Dielie schreef:

Ik hou zelfs niet van bonus-tracks! Ik heb liever de originele volgorde.

echt waar

Helemaal mee eens

miloz
Ik houd ook niet zo van bonus tracks maar als je kijkt wat hier aan bonustracks staat dan begin ik toch wel bijna te kwijlen;) Er staan prachtige nummers op deze plaat. Stuk voor stuk klassiekers waarop jimi liet zien dat hij de beste gitarist van dat moment was.

Een van de meest indrukwekkende platen ooit!

5!

Volgens mij klopt van de tracklist helemaal niets meer. Zo staat Red House niet op het origineel, en hier staat ie 2 keer achter elkaar. Daarnaast staan er meer nummers bij die niet staan aangegeven als bonustrack, maar zeker ook niet op het origineel thuis horen.
En wat houden die extra versies in? Daar horen meestal toch toevoegingen bij (bv. demo, live, remix etc).
En dan Purple Haze alleen als bonus???
Ik weet niet wie ze toegevoegd heeft, maar het zou goed zijn om dit onder de loep te nemen. Want een klassieker als deze verdient niet zo'n rommelige behandeling.

Dit is in elk geval de originele tracklist:

1. Purple Haze
9. Third Stone from the Sun
10. Foxy Lady
11. Are You Experienced

avatar van avdj
Ik heb een correctie verstuurd
Dat is inderdaad de originele in in 1997 zijn daar 6 bonustracks bijgekomen, welke zie je wel als de correctie goedgekeurd is

Met bonustracks dus

avatar van HiLL
Beste mensen ik zie op internet steeds deze hoes, is dat niet de juiste?

Klikje

avatar van avdj
Dit is de juiste, en ook de tracklist klopt nu.

avatar van HiLL
Ja maar...ja maar. Die andere is mooier en hoe komt het dat ie bij Amazon en heel veel andere sites zo eruit ziet?

avatar van avdj
Het is Amerikaanse cover.

avatar van HiLL
Amerikanen hebben betere smaak.

avatar van avdj
...maar maken geen betere muziek

Overigens is deze alternatieve hoes ook érg gaaf.

He bah!

avatar van Carow
Zeer goede plaat. Door het prachtige Highway Chile en Foxey Lady wordt het een 4,5. Ik vind alleen Jimi's stem niet echt, maar dit wordt goedgemaakt door zijn prachtige gitaarwerk op deze plaat. 4,5 *

Ik heb overigens weer een andere tracklist, maar wel met dezelfde liedjes. En de albumhoes die hier staat.

Klassiekertje, heerlijk om te luisteren.

DonDijk
Ik heb een album van Jimi die heet: Are you experienced-the sessions..de naam zegt het al, het zijn sessies met af en toe een gewoon nummer ertussen.
sommige nummers worden wel 4x achter elkaar gespeeld en waarbij er niet wordt gezongen en op een gegeven moment zegt Jimi dan:stop, overnieuw,,en gaan ze het weer spelen..heeft er nog iemand toevallig deze versie?

PS: Red House...wat een relaxed nummer

Leuk album! Ik verwachtte dat Jimi Hendix een pure bluesrock was met niks dan twaalfmatenschema's, maar deze plaat staat vol lekkere rockers. Mijn favorieten zijn "Are You Experienced" en "Love Or Confusion". Maar ook het bluesnummer "Red House" is heel leuk om naar te luisteren: de gitaarsolo's zijn werkelijk fenomenaal. En de grote klassiekers "Purlpe Haze" en "Hey Joe" doen natuurlijk ook nooit vervelen.

Toine Rorije
Ik ga me hier niet opwerpen als Hendrixkenner, maar volgens mij staat hier de Amerikaanse tracklist in combinatie met de Europese hoes?

Toine Rorije schreef:

Nee hoor. Dit klopt volgens mij (de Amerikaanse hoes is die geelige, zie de link van Hill). Ik zal een iets mooier plaatje toevoegen.

Toine Rorije
Het kan best hoor, ik was hem alleen nog nooit in déze combinatie tegengekomen (zie bol, allmusic etc). Jij hebt hem zo in bezit neem ik aan?

Ja ik heb hem in bezit En dit is de exacte Europese hoes en juiste Europese tracklist.

avatar van 200384
Jimi Hendrix is echt het beste wat me is overkomen als ik kijk naar mijn muziekverleden. Elk nummer is raak en raakt me diep in mijn ziel. Elke noot..fantastisch in één woord fantastisch. Ik weet het zeker: deze man is de almachtige GOD op de gitaar. Hij ís God, hij is het. Een emotioneel nummer als The Wind Cries Mary raakt me diep, diep in mijn ziel. Ik kan hem wel honderd keer horen en nog verveelt hij niet. Wat een kwaliteit! Deze muziek staat na meer 30 jaar nog steeds en ik weet zeker dat het over 30 jaar nog als een huis, of beter als een rots staat.

nicolas
ongelooflijk hoe iemand met 4 studio-albums zo veel live- en verzamelablums kan uitbrengen. zijn debuut is fenomenaal.

avatar van Paalhaas
nicolas schreef:

Hendrix is een van de meest uitgezogen artiesten ooit. Heeft een paar verkeerde handtekeningen gezet en nu zijn er honderden verschillende cd's van hem verschenen. Zeker 90% daarvan is echter van dramatische kwaliteit.

nicolas
ah zo ja nu heb ik weer iets bijgeleerd. maar ja is dat een probleem? misschien voor fanatieke verzamelaars die proberen alle honderden albums te bemachtigen