Red Hot Chili Peppers - The Getaway (2016)

Rock / Funk
Label: Warner Bros.

1. The Getaway (4:10)
  2. Dark Necessities (5:02)
  3. We Turn Red (3:20)
  4. The Longest Wave (3:31)
  5. Goodbye Angels (4:28)
  6. Sick Love (3:41)
  7. Go Robot (4:23)
  8. Feasting on the Flowers (3:22)
  9. Detroit (3:46)
  10. This Ticonderoga (3:35)
  11. Encore (4:14)
  12. The Hunter (4:00)
  13. Dreams of a Samurai (6:09)
avatar van TheLegacy
Wat een saaie nummers allemaal en ik begin me ook steeds meer af te vragen wanneer Klinghoffer nou eens naar voren gaat treden als gitarist. Zouden ze hem bewust een beetje wegmoffelen, of is ie gewoon te verlegen om eens flink uit z'n plaat te gaan met een schreeuwende solo. Wat het ook is, het bevalt me niet.

khonnor
drie slappe nieuwe singles. lekker cashen van een band die sinds by the way niks wereldschokkends meer gedaan heeft.

red hot chili peppers = in dat opzicht de metallica van de crossover rock

om nog maar te zwijgen over het feit dat ze sowieso waardeloos zijn zonder het talent van john frusciante. een benedengemiddeld zanger, een gemiddeld getalenteerde bassist die meer opvalt omwille van zijn kledingkeuze (ahum) dan omwille van zijn basspel, en een al even getalenteerd (no pun intented) drummer.

misschien wordt het eens tijd dat dergelijke bands weten wanneer er mee op te houden en dat festivalorganisatoren ruimte geven aan nieuw talent die naam waardig als headliner van hun muziekfeest.

avatar van Johnny Marr
Dit zou wel eens hun beste album kunnen worden sinds Californication. Ik vind het alvast hun mooiste platenhoes ooit.

JVT
Ja da denk ik dus ook. Zeker sinds We turn red ben ik toch wel heel erg benieuwd geraakt naar deze plaat. Ook de reviews zijn positief.

avatar van echoes
khonnor schreef:

Serious? Ik ben geen pepper fan, maar Flea vind ik wel een fantastische bassist.

avatar van Aladdin
Stemmers met hoge pieken en diepe dalen (0,5 vs 5).
Maarehm...vind die single (Dark Necessities) eigenlijk heel erg lekker. Ben na Blood Sugar Sex Magic afgehaakt, zijdelings heb ik ze nog gevolgd, maar was teveel pop geworden. Niks mis mee, maar daarvoor luisterde ik niet naar de Peppers.
De funk connotaties zijn nu dermate vervaagd, dat het makkelijker is om anders tegen deze band aan te kijken. Daarnaast (b)lijkt die Klinghoffer behoorlijk getalenteerd en nieuwe energie te brengen. Ga zeker een poging te wagen.

avatar van The_CrY
Tsja, toegegeven, de eerste single deed me helemaal niks. Als de rest van het album van eenzelfde niveau is dan zou dit best een geloofwaardig gemiddelde kunnen zijn

avatar van Outlaw104
vinylbeleving schreef:
...knakkers van 50 die schuifel funk voor dagjes mensen maken.

JVT
Ik heb al een review of 5 gelezen en dit album krijgt enkele keren een 8/10, een keer een 7 en zelfs een keer een 9. Dus zo verschrikkelijk slecht zal het niet zijn denk ik dan.

avatar van lowieke
Hier heb ik bijzonder veel zin in. Godrich' stempel is duidelijk te horen, veel Radioheadish geluid (tot nu toe, in de singles bedoel ik dan).

avatar van Joram

niks fake, een van die twee stemmers heeft 8 albums van Andre van Duin in zijn Top 10 staan dus dat is echt wel serieus!
Denk het ook. Helaas is het niet wederzijds, van Duin heeft 9 albums van the Peppers in zijn top 10 staan...

Hoge bomen vangen veel wind. Grote bands hebben nu eenmaal meer last van 'anti-stemmers' of 'bashers'. Ik heb het album nog niet gehoord en stem pas als ik een paar luisterbeurten heb gedaan. Ik kan me niet voorstellen dat het zo'n slecht album is. De leading single is super ennehhhhh , ik ben geen RHCPfan, maar Flea is een topbassist en entertainer. Grote klasse dat deze band met zo'n eigen geluid zo lekker lang meedraait!!!

avatar van Lukas
Fake-stemmen verwijderd en discussie daarover ook.

avatar van Frenz
lowieke schreef:

de Peppers die Radioheadish klinken? Daar kan en wil ik me helemaal niets bij voorstellen.

Vond het nummertje dat ik van Pinkpop zag nog wel aardig, maar als ik de commentaren hier lees, dan ga ik hier maar niet aan beginnen.

Waar zijn de dagen gebleven dat we trots met een sok over onze jongeheer rondparadeerden? Ik word oud

avatar van jurado
Frenz schreef:

Tja, de dagen van Mother's Milk liggen al meer dan een kwart eeuw achter ons.
Ben geen groot fan van RHCP, Mother's Milk en B.S.S.M zijn wel echt wereldplaten maar het latere werk trek ik bijzonder slecht.
De heren maakten een zeer frisse en jeugdige indruk op Pinkpop, dat mag gezegd worden.

Nu dus wel gelekt!

Nu dus wel gelekt!

Frenz schreef:

Het is toch echt zo. Mooi voorbeeld is de gitaarbrug in Dark Necessities.

avatar van adri1982
Mmm. 2,84* tegenover 6 stemmen. Dat komt me veel geloofwaardiger over ten opzichte van de extreem lage score, een dag eerder. Zelf heb ik het album nog niet gehoord, maar ik ben van plan om dat binnenkort te gaan doen. Verder sluit ik me bij lowieke aan, dat 'Dark Necessities' een mooie gitaarbrug heeft. Goed nummer trouwens.

avatar van Murdock
Hij klinkt wel heel anders dan de vorige plaat moet ik zeggen. Ik mis in de eerste luisterbeurt wel een beetje de mooie gelaagdheid die John altijd bracht. Wel hoor ik volgens mij iets meer Josh (gitaar). encore en go robot blijven mij het meeste bij na de eerste luisterbeurt. Ben benieuwd wat Ik er over circa een maand van vind!

avatar van Mark17
Eens beginnen met vier sterren, ook als tegenstem aan de haters. Het is de eerste keer dat ik vrij naar RHCP kan luisteren zonder mij ergens aan te storen. Misschien begin ik ze eindelijk te waarderen.

Erg positief is de invloed van Danger Mouse. Mooie productie!

avatar van jellylips
Klinkt luchtig en catchy. Ik vond By The Way vroeger toen 'ie uitkwam heel saai, maar werd uiteindelijk een van mijn favorieten van de band. Deze heeft een soortgelijke vibe als By The Way, maar dan dus luchtiger en nog wat minder energie. Ik ben niet heel erg enthousiast, maar ik had dit soort kwaliteit allang al niet meer verwacht van de Peppers na dat vorige album. Niet slecht in ieder geval. Vaker Luisteren.

avatar van Frenz
lowieke schreef:

Het is toch echt zo. Mooi voorbeeld is de gitaarbrug in Dark Necessities.

oké, oké, heb het nummer geluisterd (legaal via joetjoep, downloaden doe ik niet meer, niet uit principe, maar omdat Brein me iets te actief wordt)

Niet onaardig Dark Necessities, maar ook niet meer dan dat. Maar Radioheadish, die brug? Nou nee, Morello-ish kan ik wel mee leven.

Frenz schreef:

Zal wel aan mn oren liggen. In mijn beleving is echt heel duidelijk Godrich te horen.

avatar van vigil
54 minuten nieuw materiaal van RHCP.

Het klinkt als een klok maar alles bij elkaar is het best wel een beetje suf en veel van het zelfde. De single vond ik best verfrissend maar 13 nummers achter elkaar waar zeer sporadisch het gaspedaal ingedrukt wordt is wel wat te veel van het goede.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Off-topic discussie verwijderd.

avatar van Benito Gianni
Na 1 luisterbeurt, niet meer dan een redelijk album dat na 9 nummers eigenlijk ophoud.

avatar van jellecomicgek72
Benito Gianni schreef:

Nee hoor, pas 4 nummers later.

avatar van MichelDumoulin
Albumhoes is blijkbaar een gedeelte van een tekening van Kevin Peterson; Hyperrealistische schilderijen van kinderen en dieren die samen de stad ontdekken - EYEspired

Kabbelt lekker voort, maar echt ondersteboven ( zoals bij Californication) ben ik er vooralsnog niet van geworden