Urban Dance Squad - The Singles Collection (2006)

Hip-Hop / Rock

16. Craftmatic Adjustable Girl
  17. Carbon Copy
  18. Candy Strip
  19. No Kid [Alternative Version]
  20. Happy Go Fucked Up (Mixed by Erik van den Broek)
  21. Deeper Shade of Soul (Mixed by Magic Stick and Djoum)
  22. Demagogue (Mixed by the Dust Brothers John King and Michael Simpson)
  23. Temporarily Expendable (Mixed by M2M and DJ Chaos)
  24. Fast Lane (Mixed by Magic Stick and Djoum)
  25. Bureaucrat of Flacco Street (Mixed by DNA, Magic Stick and Djoum)
  26. Groove Man (Mixed by Peer Rave)
  27. So Be It (Mixed by Magic Stick and Djoum)
Een verzamelaar van Neerlands trots, met daarbij een 2e cd waarop 8 remixen te vinden zijn.

avatar van andré
Eindelijk een verdiende verzamelaar van Neerlands Trots van begin jaren '90! Jammer dat 'Prayer For My Demo' er niet op staat, maar dat was dus blijkbaar geen single....

avatar van platedraaier
Leuk, zo`n verzamelaar van the UDS. Vraag me wel af of er mensen zijn die hier op zitten te wachten.

avatar van musicfriek
platedraaier schreef:

Ik zeker wel. Heb geen enkel album van deze band. Dus deze verzamelaar komt mij als geroepen

Eindelijk alle mooie nummers bij elkaar. Ga deze zeker kopen.

een verzamelaar over 3 albums ???

marcello schreef:
een verzamelaar over 3 albums ???

Nee hoor: ze hebben 5 reguliere albums gemaakt, en van al deze platen zijn er nummers vertegenwoordigd.

avatar van luc011190
andré schreef:

Dus het is een goede verzamelaar, of kun je toch beter pakweg 2 reguliere albums kopen.?

luc011190 schreef:

Dus het is een goede verzamelaar, of kun je toch beter pakweg 2 reguliere albums kopen?

Ik heb zelf alleen de eerste 2 albums, dat vind ik genoeg eigenlijk.

andré schreef:

Ik heb zelf alleen de eerste 2 albums, dat vind ik genoeg eigenlijk.

Ik ook.

avatar van platedraaier
Ik vind het een aardige verzamelaar. Maar dat remix-schijfje valt me tegen. Ik had dan toch liever een live cd erbij gehad. De UDS komt live nog altijd het beste uit de verf. Dan pas voel je de energie van deze geweldige band.
Maar als verzamelaar is het allemaal heel aardig.
Als ik mag kiezen hou ik het ook op de eerste 2 albums ipv deze.

avatar van el_Duderino
luc011190 schreef:

Naar mijn mening een goede compilatie van het UDS oeuvre. Zelf vind ik hun derde album het beste, maar op al hun albums staan sterke nummers. Vandaar dat je met deze verzamelaar een goed beeld krijgt.

avatar van Oldfart
Weet niet wat deze collectie moet kosten, maar ik zou luc met dat nummer aanraden de 1e drie albums te kopen.

De suggestie van platedraaier van een live album als
toevoeging is een goeie, dat zou inderdaad een beter beeld van de UDS hebben gegeven.

FuckFace
Telkens ik naar de UDS luister, heb ik het gevoel dat ik naar een broertje van RATM luister. Begrijp me niet verkeerd, er zijn nummers die ik echt wel de moeite waard vind, maar de nummer met de zware en snelle gitaren (Demagogue om een voorbeeld te geven) dat vind ik echt niets. Toch een 3 want er staan wel een aantal goeie nummers op.

Rage Against the Machine heeft nota bene inspiratie gehaald van UDS! (Zo gaat het hardnekkige gerucht...)

avatar van Migo
In hun hoogtijdagen is dit volledig langs me heen gegaan.. Verdiepte me toen ook nog niet zo in muziek als vandaag de dag. Ik ben toch eens op zoek gegaan omdat het toch wel een belangrijke band is geweest en ik ben niet teleurgesteld. Lekkere muziek zeg. Deze singles collection is een prima kennismaking.

avatar van musicfriek
Moet deze nog steeds aanschaffen, track 9 vind ik absoluut een topper, maar favoriet is Deeper Shade of Soul.

avatar van LeRoi
....wel jammer dat, in mijn ogen hun beste nr, Prayer For My Demo (mooiste versie is de Live-one) er niet opstaat....ik houd het dan ook maar bij hun eerste (en tvs 1 van de beste platen ooit van Neerlandse bodem).

avatar van vin13
Goed samengestelde collectie, heb ze in hun gloriedagen en hun nadagen gevolgd en live gezien en ze bleven interessant.
De impact van hun debuut hebben ze niet kunnen evenaren, maar wel bijv. met Persona Non Grata stevige en gevarieerde albums afgeleverd.

avatar van LucM
Van Urban Dance Squad heb ik enkel deze compilatie, ik heb deze band (wellicht ten onrechte) niet echt gevolgd. Urban Dance Squad bracht een degelijke mengeling van hiphop en rock en werd destijds omschreven als crossover.
Goede verzamelaar met behoorlijk sterke en opwindende songs, "Deeper Shade of Soul", "Demagogue" en "No Kid" vind ik hun beste.

Ik vind het wel erg vreemd dat de singles en albums van deze band in Nederland slecht verkochten gezien hun belang. Geen enkele notering in de top-40 (in België is "Demagogue" wél een hit geweest) en geen hogere positie dan nr. 10 in de albumlijsten. Hebben Nederlanders soms een aversie tegen muziek uit eigen land?

UDS werd volgens mij voornamelijk gekocht populair door de wat oudere lezers van maandblad OOR die met hun tijd wilde meegaan, cd'tje aan de vrienden lieten zien en vervolgen nooit meer uit de kast haalden.

avatar van thelion
OOR was toen nog een 2 wekelijks verscheinend blad......

avatar van Mjuman
Boskobauter schreef:

Je doet je naam eer aan: zeker nooit onder je paddestoel vandaan gekomen voor een live-concert van UDS?

Begin jaren '90 was dit een van de weinige "claims to fame" van de muziekscene in het midden des lands. Zelden zo'n bevlogen Nederlandse act gezien, Ruben, Tres Manos etc.

Ja het waren lp-kopers die bezoekers. Mag ik strax ook een Plop-koek bij de koffie?

avatar van sjoerd5
Kjeupa schreef:

Dat is geen gerucht, er zijn zelfs beelden van een optreden van UDS
(pinkpop 94) waar leden van RATM staan te kijken.

avatar van Funky Bookie
Hele fijne verzamelaar van één van 's lands beste acts ooit.
Wat deze verzamelaar vooral doet, is laten horen hoe veelzijdig de heren waren. Van hip-hop naar hardrock. Vleugje funk en soul en poppy, Het zit er allemaal in. Heerlijk.