Air - Twentyears (2016)

Alternatieve titel: Twenty Years

Frankrijk
Electronic / Pop
Label: Parlophone

1. La Femme D'Argent (7:06)
  2. Cherry Blossom Girl (3:39)
  3. Kelly Watch the Stars (3:45)
  4. Playground Love (3:32)

met Gordon Tracks

5. Sexy Boy (4:58)
  6. Venus (4:04)
  7. All I Need (4:28)

met Beth Hirsch

8. Alpha Beta Gaga [Single Edit] (3:03)
  9. Moon Fever (3:34)
  10. Don't Be Light (6:18)

met Beck

11. How Does It Make You Feel (4:37)
  12. Once Upon a Time (5:03)
  13. Alone in Kyoto (4:51)
  14. Talisman (4:16)
  15. Run (4:12)
  16. Le Soleil Est Près de Moi (4:53)
  17. Land Me (4:33)
  18. Planet Vega (5:22)
  19. Flowerhead (5:36)
  20. Crickets (3:32)
  21. The Duelist (4:40)

met Charlotte Gainsbourg en Jarvis Cocker

22. High Point (4:03)
  23. Au Fond du Rêve Doré (2:01)

met Françoise Hardy

24. Danger Zone (3:58)
  25. Indian Summer (6:02)
  26. The Way You Look Tonight (3:46)
  27. Roger Song (2:45)
  28. J'ai Dormi sous L'eau [Live BBC 1998] (4:11)
  29. Remember [David Withaker Version] (2:21)
  30. Trente Millions D'amis [Live KCRW 98] (4:34)
  31. Adis Abebah [From "Quartier Lointain"] (2:52)
  32. Ollano - Latitudes [Air Mix] * (3:52)
  33. Crustration - Purple [La Femme D'Argent Mix] * (3:07)
  34. Neneh Cherry - Kootchi [Air Remix] * (4:38)
  35. Depeche Mode - Home [Air 'Around the Golf' Remix] * (3:55)
  36. David Bowie - A Better Future [Remix by Air] * (4:56)
  37. Beck - Heaven Hammer [Missing Remixed by Air] * (4:54)
  38. MGMT - It's Working [Air Remix] * (4:31)
  39. Nosferatu [Remix by The Flower Pistols] * (3:26)
  40. Money Mark - Rock in the Rain * (4:30)
avatar van pureshores
dit is een mooi overzicht (vooral als je niet verder bent gekomen dan Moon Safari en Virgin Suicides zoals ik ), op de nog deluxere versie krijg je een remix cd met remixes gedaan voor anderen zoals Depeche Mode, David Bowie en Neneh Cherry

Het is 1997: Premiers Symptômes van Air ziet het levenslicht. Een jaar later mogen we het debuutalbum Moon Safari verwelkomen. Een album aan de vooravond van een tijd waarin lounge een magisch woord aan het worden was, de ene hippe tent na de andere haar deuren opende en de klanken van het Franse duo Air regelmatig waren te horen.

Nicholas Godin en Jean-Benoît Dunckel vonden het na twintig jaar tijd voor een verzamelaar en ze hebben flink uitgepakt door middel van een dubbele cd of lp en er is zelfs een derde cd met remixen die de heren zelf hebben gemaakt voor artiesten als Depeche Mode, David Bowie en Beck, om er maar eens een paar te noemen.

Zelf ben ik nooit zo’n enorm fan van verzamelaars en zeker in tijden waar iedereen zijn eigen playlist kan maken in iTunes, Spotify en weet ik het wat lijkt de noodzaak van de eeuwige verzamel albums waar altijd nummers op missen niet echt nodig.

Of er moet wat tegenover staan en dat hebben de heren begrepen. Op dit album staan ook een paar nieuwe, niet eerder verschenen nummers en bieden ze een complete cd met ‘rarities’. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die nummers meestal vooral leuk zijn voor de grotere fans.

Maar misschien weet Twentyyears ook wel nieuwe fans te maken, want nummers als Sexy Boy en Kelly Watch the Stars zijn inmiddels wel hedendaagse evergreens te noemen en hebben al die hippe lounge tenten van rond de eeuwwisseling weten te overleven. Bovendien is het ideale zomermuziek om je barbecue tijdens een tuinfeest met vrienden op te leuken en is het heerlijk chillen op je balkonnetje met een glas rosé en goed boek.

Air - Twentyyears - LiveLikeTom.com

avatar van Manfield
Heerlijke verzamelaar voor bij dit prachtige weer, aanrader!

avatar van Darkzone
Suicide Underground, het grote ontbrekende nummer. Dit nummer zou een passende en aangrijpende afsluiter voor een van beide cd's.
Maar hij schildert door afwezigheid.

avatar van Poles Apart
Darkzone schreef:

Maar hij schildert door afwezigheid.

Leuk nieuw spreekwoord! Komt goed uit de verf

avatar van Darkzone