Paul Weller - Fly on the Wall (2003)

Alternatieve titel: B-Sides & Rarities

37. Bang-bang
  38. Instant Karma
  39. Don't Let Me Down
tondeman
Hij doet altijd veel covers, en verrassend vaak pakken ze goed uit wat mij betreft. Zie hier Instant Karma bijvoorbeeld, dat is toch wat anders dan Green Day die Working Class Hero covert of die recente heropname van Sgt. Peppers met baggerbands als Razorlight en Kaiser Chiefs. Dit heeft beleving, een rechte rug en gevoel voor traditie. Bovendien weet hij het te brengen als geen ander.

Daar komt bij dat hij, naast het feit dat hij smaak heeft voor goeie liedjes ( O.a. Nina Simone, Dylan, Tim Hardin, Neil Young komt langs) hier ook flink wat leuke b-sides en remixes op heeft bij gezet.

Was er al niet eens eerder een verzamelaar met o.a. die remixes erop uitgebracht? Die moet ik nog ergens op tape hebben liggen...

EVANSHEWSON
Zodra ik deze eens tegenkom is hij van mij.

Ik ben nogal een tamelijke Wellerfreak en het steekt dat ik dit nog niet mogen aanhoren heb...

avatar van Droombolus
Eindelijk op de kop getikt voor een schappelijk prijsje ...... Valt me toch een klein beetje tegen na een draaibeurt.

De 3 "interssanto-namen mixen" zag ik natuurlijk al aankomen maar die staan kies aan het einde van CDs 1 + 2. Nee, het zijn Weller's eigen experimenten in dub en dance-tracks die in volle hevigheid losbarsten tussen de songs door die de flow van CD 2 helemaal naar de galemiezen helpt.
CD 3 bestaat uit louter covers en het lijkt daar allemaal bij half uitgewerkte ideëen te blijven. Hij heeft natuurlijk geen woord teveel gezegd met de sub-titel van dit boksje maar ik denk niet dat ik 't veel in z'n geheel voorbij zal laten komen.