F.S. Blumm & Nils Frahm - Tag Eins Tag Zwei (2016)

Duitsland
Neoklassiek
Label: Sonic Pieces

1. Day One One (6:02)
  2. Day Two One (4:12)
  3. Day One Two (6:05)
  4. Valentine My Funny (7:15)
  5. Day Two Two (3:20)
  6. Day One Three (3:26)
  7. Day One Four (6:12)
  8. Day Two Three (2:27)
  9. Is Love What You Don't Know (6:29)
avatar van andnino
Nils Frahm had in maart al een bijzonder geslaagde samenwerking met Ólafur Arnalds uitgebracht, maar een maand later kwam daar ook nog eens deze samenwerking met Frank Schültge oftewel F.S. Blumm bovenop. Deze muzikant heeft ook een klassieke achtergrond, maar is meer van het experiment en dat hoor je terug. Er wordt wat meer aan snaren geplukt, de composities zijn iets minder "sereen" en ook minder lineair. Persoonlijk hou ik hier niet zo van als van wat op Trance Frendz te horen valt, maar het is wel gewoon van het niveau dat we van Frahm gewend zijn. Voor liefhebbers van zijn wat meer experimentele kant is dit dus zeker een aanrader.

avatar van Dreten Bukgat
album groeit naarmate de luisterbeurten vorderen!