Rockfan schreef:
Alleen bekruipt mij het gevoel dat ik het mij allemaal erg bekend voorkomt. Waar heb ik dat eerder gehoord maar dat ik bij die Delange en Waylon ook. Dat leek op afgekeurd Fleetwood Mac-materiaal.
Afgekeurd Fleetwood Mac-materiaal? Hm, ik vind bepaalde nummers van The Common Linnets zeker niet onderdoen voor het beste werk van Fleetwood Mac (“Hungry Hands” en “We Don't Make the Wind Blow” bijvoorbeeld, dat vind ik steengoede nummers, om nog maar te zwijgen over "Calm After the Storm").
“Slow Down” vind ik overigens niet echt lijken op het werk van Fleetwood Mac. Ik vind het meer klinken in de trant van Albert Hammond’s “It Never Rains in Southern California” (maar dan iets eigentijdser), met een soort van Beatles-esque refreintje en een snufje country. Verder zijn er op dit album wel bepaalde momenten waar de invloeden van Fleetwood Mac naar voren komen, en dat zijn wat mij betreft ook meteen de beste momenten.
Settle Down is het mooiste voorbeeld. Ook
Take it Off is meer dan prima.
Mijn favoriete nummer van “Fool Bar” is echter het trage
Love on the Rocks en laat ik nou vandaag hebben gelezen dat Douwe Bob eerst met dit nummer naar Stockholm wilde gaan. Jezus, wat een gemiste kans! Echt een schitterende en verfijnde compositie waarvan ik denk dat het veel meer potentie had gehad, omdat 't toch wat ‘alternatiever’ klinkt en van lef had getuigd als hij hiervoor had gekozen. Echt ongelofelijk jammer dat hij toch uiteindelijk heeft besloten om met het conventionelere “Slow Down” aan te treden.
Verder een heel behoorlijk album dat - voor Nederlandse begrippen - ook redelijk internationaal klinkt.