In eerste instantie was ik niet aangenaam verrast door On My One, maar de eerlijkheid is gediend bij de opmerking dat ik dat zelden ben bij de nieuwe plaat van een artiest waar ik graag naar luister. Bij mij begon On My One zeker te groeien en dat bleef de plaat doen. Dat begint voor mij met de stem van Jake Bugg, die lekker ruig door de rockabilly-achtige rockers heen koerst, fleemt en schmiert in de ballades en nu dus ook iets met dansritmes doet. Een artiest, zeker zo jong als Bugg, moet de ruimte om te experimenteren krijgen en die neemt hij hier ruimschoots. Misschien wil hij het allemaal wel. Als zijn carrière zich normaal ontwikkelt, dan maakt hij over 40 jaar nog platen. Het zou heel raar zijn als die nog steeds klinken als zijn debuut.
On My One is geen 'Shangri La', wat mijn favoriet is tot op heden, maar zeker een heel aangenaam vervolg, waar ik met heel veel plezier naar luister. On My One is een grote stap, alleen niet een die persé rechtdoor gaat. Wel een stap die nodig is om een lange carrière te hebben.
Het hele verhaal staat
hier op WoNo Magazine.