Anathema - A Moment in Time (2006)

Label: Metal Mind

1. Shroud of False (4:35)
  2. Fragile Dreams (4:51)
  3. Balance (3:33)
  4. Closer (5:32)
  5. Lost Control (6:09)
  6. Empty (3:12)
  7. A Natural Disaster (5:54)
  8. Inner Silence (3:09)
  9. One Last Goodbye (5:46)
  10. Judgement (2:43)
  11. Panic (3:00)
  12. Flying (6:15)
  13. Angelica (5:04)
  14. Comfortably Numb (7:26)
avatar van Snappy
Wat een heerlijke live plaat, voor mij de meest favoriete band. Live niet altijd even strak, maar het past ook in het muziek van Anathema! Maar voor mij staat het buiten kijf dat Anathema een goede live reputatie geniet. Vooral de laatste twee optredens dit jaar in Hengelo en Wageningen hebben ze dit waargemaakt!
Je voelt bij het luisteren van de cd (en natuurlijk bij het zien van de DVD) dat de heren zich op het podium helemaal uitleven. Je voelt het intense gevoel wanhoop icm schoonheid. Anathema speelt de nummers strak, technisch en vaak net even anders dan op de albums. Eigenlijk weer een bevestiging dat dit (verzamel) live album te eerlijk is om het grote publiek aan te spreken. Anathema is voor mij uniek in zijn soort, heftig en een belevenis om live mee te maken! Weer terechte waardering van 5*. En nu wachten op hun nieuw lang verwachte album, misschien de doorbraak?!

Ik kan ook niet van optie gebruikmaken om 3 favoriete tracks te selecteren. Alle nummers zijn stuk voor stuk prachtig!

avatar van Fianosther
Wat een vreemde hoes, het lijkt wel alsof hij veel te donker is... verder ben ik zeer benieuwd naar deze live plaat van ze.

Fianosther schreef:

De hoes is ook wat lichter! Meer geelachtig! Heeft te maken met het scherp aanleverenvan de hoes, nu komt ie wat beter uit de verf!

avatar van UmmaGumma 44
Ik heb deze dvd/cd kort na de release aangeschaft.

Ondanks dat de heren puike muziek maken en zich helemaal uitleven tijdens dit concert, ben ik toch wel ietwat teleurgesteld over deze plaat.

Zowel op de dvd als cd vind ik het geluid wat blikkerig. De kwaliteit is magertjes.... jammer.

Vandaar voorlopig slechts een 3,5*

avatar van Kasperbert
Ook ik begin nu met deze live-plaat......Na de intro begint dan het eerste nummer: Shroud of False. De rillingen beginnen me over de rug te lopen hierbij. Shroud of False klinkt minimaal net zo goed als op het studio-album, waarschijnlijk beter.....het slaat over op Fragile Dreams en ik zit verstijfd op m'n stoel.....Op het origineel is dit nummer al prachtig, maar dit slaat werkelijk alles, prachtig!

En op deze tour gaat dit hele live-album door....Misschien net niet perfect, maar echt ronduit geniaal. Van het blikkerige geluid heb ik helemaal geen last, wel van niet op mijn werk kunnen concentreren.

4,5*'en geef ik niet zo makkelijk in 1 keer, maar deze plaat krijgt hem met gemak. En de kans is bijzonder groot dat dat er nog wel 5 worden.

Kasperbert schreef:

Lekker he die rillingen!!! Shrod or False icm Fragile Dream meest indrukkwekkende intro ooit!!

avatar van Kasperbert
Nog een keertje geluisterd en verhoogd naar 5*

Beste live-plaat die ik tot nu ooit gehoord heb!

Ahem. Ik ben het eens met UmmaGumma 44. Anathema is mijn nr. 1-band, dus ik ben toch al wel bevooroordeeld. Hij is best okee hoor, maar een nummer zoals One last Goodbye, dat normaal gesproken toch garant staat voor de nodige kippenvel, komt niet heel goed uit de verf.

Ik vind de 4 bonustracks (sleepless, a dying wish, albatross(!!) en fragile dreams) op de DVD beter uitgevoerd! Dus al met al toch een leuke aankoop.

Ook van mij een 3,5!

smandert schreef:
Ahem. Ik ben het eens met UmmaGumma 44....

... Ik vind de 4 bonustracks (sleepless, a dying wish, albatross(!!) en fragile dreams) op de DVD beter uitgevoerd!

Die had ik al wel ontdekt, maar nog links laten liggen... nu ik deze nummers hoor, vind ik de kwaliteit van deze 4 tracks beter als het "hoofd"concert!

UmmaGumma 44 schreef:

avatar van Snappy
De laatste 4 tracks zijn van het concert van DVD "Were you there". OVerigens ook een pracht van een DVD!
Het nieuwe nummer van Anathema "A Simple Mistake" is nu te downloaden, www.anathema.ws!!

Snappy schreef:

Thx... ga hem direct binnenslepen.... is dat dat nummer dat ze ook in Hengelo speelden?

EDIT: Volgens mij wel...!

avatar van UmmaGumma 44
"The evolution continues"... staat er op hun site bij dit nummer... ben benieuwd waar dat eindigt!

avatar van narva77
Hé, een nieuw album van Anathema! Een Live-album nog wel. Klinkt dat een beetje, Anathema live?
Paradise Lost, My Dying Bride of The Gathering live kan ik me wel iets bij voorstellen, maar Anathema live?
Is dit een goede live-plaat, kan iemand me dat vertellen???

En wanneer is dit album uitgekomen???
Ik heb al op de sites van FRS en Van Leest gekeken, maar daar hebben ze hem niet. Ze zullen hem zeker ook wel niet in de winkel bij hebben bij de FRS ???
Dan moet ik toch naar de speciaalzaak in Middelburg, alleen die zitten midden in een verhuizing, dus die zijn al een tijdje dicht

narva77 schreef:
Is dit een goede live-plaat, kan iemand me dat vertellen???

En wanneer is dit album uitgekomen???

Ik vraag me af of je Anathema uberhaupt kent!
Dit is momenteel de derde live dvd die ze uitbrengen. Als je het mij vraagt vind ik dit uitstekende live plaat! Overigens de waardering liegt er ook niet om! Als je een DVD wilt bestellen misschien raadzaam om met "Were You There ?" te beginnen. De prijs is wat schappelijker en de levertijd is een paar dagen, dat in vergelijking tot "A moment in Time" die een duur heeft van meer dan 4 weken! Maar een echte Anathema-fan kan dat natuurlijk niet deren!
Succes met luisteren en laat je zeker verrassen!

Snappy schreef:

Ik vraag me af of je Anathema uberhaupt kent!
Dit is momenteel de derde live dvd die ze uitbrengen.

Euuh, ik ken Anathema heus wel een beetje hoor. Alleen niet zo goed als jij denk ik!
Ik ken ze dan ook niet live, vandaar dat ik het vroeg. Ik ken alleen de (hele) vroegere zanger, Darren White, live. Die heb ik ooit met zijn band The Blood Divine live gezien.

Maar ik begrijp dat dit een dvd is? Ik dacht alleen een CD. Ik ben niet zo van de muziek-dvd's. Of is dit ook los te krijgen als CD?
Mwa, ik zal eens op zoek gaan bij de gespecialiseerde platenzaak

narva77 schreef:

Mwa, ik zal eens op zoek gaan bij de gespecialiseerde platenzaak

Zover ik weet is "A Moment in Time" te verkrijgen in de versie : CD+DVD en alleen de CD! Maar gezien het geringe prijsverschil direct de combinatie aanschaffen.

avatar van vigil
Snappy schreef:

nou dan heb ik nieuws voor je, er bestaat ook een enkele dvd van dit concert! Ik zag ergens dat iemand bij de Free ging kijken voor deze plaat . Ja als je ergens dit soort muziek moet halen..........

maar goed, moest er eerst wel even aan wennen mar het is een zeer aardige live plaat! Al vind ik de vorige dvd wel ietsje beter.

vigil schreef:

De beeldkwaliteit van de vorige DVD is inderdaad beter. Maar muzikaal zijn beide DVD heerlijk. Telkens bij het opzetten van beide DVD's (dat gebeurt vaak!) ga ik volledig uit mijn dak!

avatar van narva77
Ik heb trouwens de DVD besteld, de DVD+CD vond ik een beetje te duur en de CD los hebben ze niet. Ik heb wél de Amerikaanse Import besteld, die volgens hun regio 0 is. Nu hoop ik wel dat hij toch niet per ongeluk regio 1 is omdat ie uit Amerika komt, dat zou balen zijn. Maargoed, in dat geval zouden ze hem zelf houden

avatar van Pruut
De dvd staat nu op bij mij in huis, en ik krijg werkelijk kippenvel! Ik las al dat One Last Goodbye niet goed uit de verf zou komen, maar dat vind ik helemaal niet, integendeel... ik kreeg die heerlijke rillingen waar Kasperbert en Snappy het ook over hadden. Nu hopen dat het nieuwe album snel komt en dat ze weer naar Nederland komen... Ik moet ze in het echt zien

top-groepje!!geweldig...vorige dvd was wel vele beter : where you there ofzoiet

avatar van animalkrullie
Een zeer goed live concert.
Technisch 'bijna' perfect en een pakkende stem.
Het enige wat ik een 'beetje' als een minpunt ervaren heb is 'judgement'.
Op het moment dat het instrumentale geweld los kan barsten, waar ik op zat te wachten, starten ze een nieuw nummer.
Jammer, maar voor de rest heerlijk, heerlijk, heerlijk!

avatar van Nakur
Leuke live plaat. Absoluut niet foutloos maar een welkome anvulling op mijn collectie

avatar van chevy93
Metal, really?

avatar van Thin Air!
Kan iemand mij vertellen wat Vincent bij Empty staat te doen? Volgens mij is hij zijn tekst kwijt na het eerste gedeelte.
Meesterlijk trouwens hoe dat nummer weer op toeren komt na dat, denk je, rustige einde...