buizen schreef:
Misschien formuleer ik het niet goed maar er "is" "iets" waardoor vocaal en instrumenten totaal niet matchen.
En ik heb niet vermoedelijk maar zeer zeker juist wel veel met Nederlandse teksten. De Nederlandse teksten waardeer ik en hecht daar juist zeer aan.
Ik bedoel dat de zang van Eefje wellicht beter in het Engels of Frans klinkt, niet dat alle artiesten het liefst niet in het Nederlands zingen omdat ik Engels mooier vind. Maar Eefje wel.
Anyway als je het vaker draait ken je idd de teksten en zijn ze nog steeds onverstaanbaar maar dat laatste valt dan niet meer zo op.
Ga het album nog vaker luisteren.
Naar alle waarschijnlijkheid houd je gewoon niet van haar stem. Dat kan. Een stem die je irritant vindt klinken is een heel valide argument om muziek verder links te laten liggen. Ik waardeer het verder wel dat je het nog niet direct opgeeft en het album vaker gaat beluisteren.

Vaak heb je als luisteraar ook gewoon een tijdje nodig om aan een stemgeluid te wennen. Eigenlijk een normaal verschijnsel voor veel mensen. Een deel van favoriete zangers/zangeressen vond ik op het eerste gehoor maar raar klinken. Maar omdat je wel door andere aspecten wordt gegrepen (instrumentatie, teksten) blijf je toch luisteren en uiteindelijk ga je de stem mooi vinden.

Dus geef niet te vroeg op. Internationale grootheden zoals Radiohead en Arcade Fire zouden waarschijnlijk lang niet zoveel fans hebben gehad als mensen het na 1x luisteren hadden opgegeven.
Ik denk overigens niet dat Eefje beter zou klinken in het Engels of Frans, hoewel het marketingtechnisch zeker geen slechte stap zou kunnen zijn om eens een keer een uitstapje te maken naar het Engels. De kans op meer internationaal succes schat ik als behoorlijk groot. Ik denk wel dat de teksten er dan an sich minder op worden. Eefje heeft al eens aangegeven dat ze is overgestapt naar het Nederlands (ze schreef tot ca. 2008 in het Engels) omdat ze zich in haar moedertaal veel beter kan uitdrukken.