Eefje de Visser - Nachtlicht (2016)

Uitgebracht in eigen beheer

8. Luister (3:35)
  9. Wacht (4:05)
  10. Wel (4:14)
avatar van Savant
Sloomstradamus, slowly gazing into the future of yearlists yet to come...

avatar van AstroStart
30 december komt een Falco Benz-remix uit van 'Naartoe'. De live-uitvoering hiervan was al schitterend!

avatar van kobe_bloodflower
Geweldig album, vandaag ook een eerste keer op vinyl geluisterd. Wat blijkt, de volgorde van de nummers is anders. Blijkbaar, zo zei ze in een interview, is dit omdat ze voor de a-kant en de b-kant een aparte spanningsboog wou creëren, terwijl de cd uit één spanningsboog bestaat.

avatar van pdonidvie
Spijtig is Nachtlicht net buiten de top tien van dit jaar gevallen hier op MuMe. Van mij mocht ze er zeker bij.

kobe_bloodflower schreef:

Klopt, dit deed ze ook bij het vorig album.

avatar van Cor
Cor
Mooie, dromerige pop met surrealistische teksten. Zo'n vreemd plaatje, waarvan je soms denkt "Waarom is dit eigenlijk bijzonder?", maar die toch iets heel verslavends heeft. Knap gedaan.

avatar van sj0n88
Ik kan me nog goed herinneren dat het veelvuldig gebruik van elektronica bij de eerste paar luisterbeurten een beetje schrikken was. Na meerdere luisterbeurten ontpopte dit zich echter als een meesterwerk vol pareltjes. Ik kan eigenlijk geen zwakke broeders vinden. Hoogtepunten: Scheef, Wel, Stof, Naartoe en Mee.

Binnenkort staat ze drie avonden in de EKKO in Utrecht. Om alle avonden te gaan vond ik een beetje overdreven, dus ik ga alleen vierde kerstdag. #zinin

avatar van brandos
Hai Eefje,
Het is een mooie wereld waarin jij woont
ik nam een stukje ervan mee...

(donderdagavond 15 februari in het Patronaat)
Deze dame met haar eigen kwetsbare universum beschikt over een onnadrukkelijk charisma. Anders kan ik het niet verklaren dat zij in haar uppie een vol Patronaat het zwijgen op legt en aan haar bindt. In het begin vond ik het lastig dat ik haar teksten moeilijk kon volgen. Maar ik besefte ergens tijdens het concert dat dat niet erg is. Langzaam, met flarden komt de betekenis, die je eigenlijk gevoelsmatig in de muziek al snapte. Haar teksten blijken dan poëtisch, beeldrijk en persoonlijk te zijn. Ik ben benieuwd wat ik nog meer in dit album ga ontdekken.

avatar van Frenz
Deze van Eefje kan ik wel waarderen, hoewel ik haar accent ("kohwmen" i.p.v. "komen") hier en daar storend vind. Vooral muzikaal vind ik 'm mooier dan de eerste twee, waar ik vaak het idee heb dat ik naar een vrouwelijke Spinvis zit te luisteren (en da's geen compliment in mijn geval).

Prachtig stemgeluid en aparte intonatie, dat dan weer wel. Luistermuziek, geen achtergrond-

avatar van Niek
Ik wil dit heel graag goed vinden; geloven dat Eefje de stijgende lijn vast zou houden, maar moet toegeven dat dit matig is, wat saai, zelfs ongeïnspireerd. De elektronische foefjes moeten het bestaansrecht geven ten opzichte van Het Is, maar toch komt het over als slap aftreksel van die sterke voorganger. Geen schande, maar wel jammer.

avatar van Coma Cat
Muzikaal dik in orde. Zo'n einde van Scheef en Wacht zijn ontzettend smaakvol geproduceerd, waarbij de synths echt een meerwaarde zijn. Steeds als een nummer wat op de vlakte lijkt te blijven, komt er wel ergens een mooie melodie of wending om de hoek.

Eefjes stem vind ik mooi, de teksten zijn soms onverstaanbaar maar daar draait het toch niet echt om. Het zijn meer kleine observaties dan grote verhalen, waarmee we een inkijkje
krijgen in de gedachtenwereld rond het dagelijkse leven van deze sympathieke zangeres.

Dit is zo'n plaatje voor in de late uurtjes.
Heb Eefje een paar jaar geleden in Gent gezien en was toch aangenaam verrast. En toen toch maar deze cd aangeschaft.

Thekillers87327
Ga hier niet eens meer een stem op uit brengen. Ik stem ook over het algemeen veel minder op bijv hip-hop albums omdat hip-hop niet echt mijn genre is.
Zelfde geld voor Eefje
Twas n kort avontuur

avatar van mr.oizo
Scheef is in mijn ogen 1 van de beste Nederlandstalige nummers ooit gemaakt.
De rest van dit album doet me wat minder dan de songs op andere albums van Eefje.

avatar van Jeanne d’Arc
Scheef is in mijn ogen 1 van de beste Nederlandstalige nummers ooit gemaakt

Kan ik mij helemaal in vinden. Dit nummer was mijn eerste kennismaking met Eefje. Ook een erg mooie video clip! Vervolgens een geweldig optreden bijgewoond in de Mezz in de mooie stad Breda.

avatar van Juul1998B
Na het luisteren van bitterzoet ben ik tot de conclusie gekomen dat ik dit album toch wel een tikkeltje minder vind, maar nog steeds erg goed hoor. De sfeer op dit album is er één die je echt meeneemt en niet meer los laat. Verder blijft ze een hele fijne stem hebben en de indie door de pop heen is altijd heel fijn.