Voor de Derde Keer Alle 13 Goed. De trend is nu gezet. Er zullen nog vele andere verzamelhitseries gaan uitkomen vanaf nu. Uitmondend tot in Hitzone 59 zeg maar. Deze is weer een beetje beter dan deel 2.
6 goede nummers: Cardinal Point vertegenwoordigt de aankomende glitterrock in Nederland met Mama, Papa (een nummer van Fernando Arbex (R.I.P.) van Barrabas, eigenlijk Nana, Nana); Mouth and MacNeal met hun tweede nummer1-hit Hello-A; Boudewijn de Groot (die moest je wel goed vinden toen) met Als de rook om je hoofd is verdwenen; de Amerikaanse singer-songwriter Lobo met het rustige The Albatross; de onovertroffen Peter en zijn Rockets met het ook al glitterrockachtige De Wolf en de Nederlandse progressieve rockgroep Drama (met Polle Eduard, Frank van der Kloot en Shell Schellekens) met het voor de progessieve (veelgezochte!) enige elpee niet representatieve vrolijke meezingstampertje Mary's Mamma.
3 redelijke nummers: de nummers 1 en 2 van het Eurovisie-songfestival van 1972 resp. Vicky Leandros met Apres Toi (wat ik vroeger werkelijk vreselijk vond, maar die ik nu bij de 'guilty pleasures' koester) en de New Seekers uit Engeland met Beg, Steal or Borrow (vrolijk meezingniemendalletje) en dan ook nog reggaeveteraan Johnny Nash met Stir it Up van Bob Marley, wat een jaar of 7 later voor hemzelf wel een hit zou worden. Verder dan nog Saskia en Serge met een cover van No Sad Songs van Helen Reddy, Lenny Kuhr met Les Enfants (prachtige stem, maar niet mijn ding) onze eigen Bonnie St. Clair met haar eerste rampestamp solohit Manana, Manana en nog een gruwelijke schlager van ene Ulli Martin.
En leuke blouse weer.