Turn Up the Bass: Volume 19 (1992)

Dance
Label: Arcade

1. Double You - Please Don't Go (3:16)
  2. Ce Ce Peniston - Finally [Album Version] (7:02)
  3. The KLF - America What Time Is Love? (3:29)
  4. Digital Underground - No Nose Job (3:59)
  5. Westbam - Mayday Anthem (5:35)
  6. Black Machine - How Gee! (3:04)
  7. Jestofunk - I'm Gonna Love You (4:08)
  8. Jamestown - She's Got Soul (4:52)

met Jocelyn Brown

9. Nomad - Your Love Is Lifting Me (5:34)
  10. 2 Hyped Brothers en A Dog - Doo Doo Brown (4:18)
  11. X-Sample - Dreamin' (5:27)
  12. SL2 - On a Ragga Tip (3:41)
  13. This Side Up - Burning Up (4:17)
  14. Turntable Hype - Set You Free (4:15)
  15. Toxic Two - Rave Generator (3:43)
  16. Rave Nation - Stand Up (4:12)

met Juliette

17. The Ultimate Seduction - Housenation (4:38)
avatar van musicfriek
Westbam - Mayday Anthem heb ik lang niet meer gehoord zeg. Weet nog wel dat ik het toen een waanzinnige knaller vond. Even weer opzoeken...

Deden ze dit nummer samen met Marusha?

avatar van FunkStar
Westbam en Marusha deden toendertijd veel producties samen! Ik heb Mayday Anthem zelfs nog op single!

avatar van musicfriek
Haha, die video van Ce Ce Peniston is echt geweldig

Uit de film Priscilla, Queen of the Desert.

Het nummer blijft pakkend

avatar van pureshores
weer een mix van grote hits, clubhits en een handvol rave knallers.
Het nummer van Westbam heeft weinig kracht ingeboet en zou mij nu op een dansvloer nog hysterie kunnen laten veroorzaken.
Ook leuk de revamp van What time is love, Digital Underground, nummer van Nomad wat 80's aandoet, Jestofunk-leuke jazzy plaat en Rave Nation-Stand up een leuk nummer dat uit dezelfde stal komt als Rozalla en Sue Chaloner.
Ce Ce Peniston is een klassieker en nostalgie.
Aangezien de wereld niet alleen uit mooie dingen bestaat uiteraard ook een kritiekpunt, dat nummer van The Ultimate Seduction klinkt lichtelijk naar die irritante intro's en outro's van de Houseparty reeks

avatar van Shelter
On A Ragga Tip vind ik nog steeds een super vette track.
Double You het tegenovergestelde

Ce Ce Peniston leuk af en toe, KLF guilty pleasure/jeugdsentiment, Jamestown is ook vetjes, Turntable Hype zie Double You. TUS-Housenation ook wel lollig maar klinkt echt oud.
Op zich wel lollige verzamelaar maar zou het zelf nooit opzetten.

avatar van tnf
tnf
pureshores schreef:

Vrij goedkoop nummer wel, als je het nu terughoort.

Typisch Klubbeads (zijn dezelfde personen).

Ik heb nog opgezocht of die intro's, middle chill's en outro's van de House Party-reeks toevallig door hen gemaakt waren, aangezien zij verantwoordelijk waren voor het mixen van die cd's. Maar dat bleken toch weer anderen te zijn.