Alle 13 Goed! - Deel 2 (1971)

Label: Philips

1. Sandra & Andres - Mary Madonna
  2. Marty - Alma Mia
  3. Roger Whittaker - Mamy Blue
  4. Mieke Telkamp - Het Dorpje van St.Bernadette
  5. Daniel Boone - Daddy Don't You Walk So Fast (Pappie, Loop Toch Niet Zo Snel)
  6. Saskia - Melodie
  7. John Dummer's Famous Music Band - Nine by Nine
  8. Mouth & MacNeal - How Do You Do?
  9. Ronnie Tober - Laat Me Niet Alleen
  10. Ekseption - Ave Maria
  11. Don Rosenbaum - Miss America
  12. Frida Boccara - Cent Mille Chansons (De Nieuwe Dag)
  13. Aphrodite's Child - Such a Funny Night
avatar van Jester
Haha, dat is grappig: ik hoorde vanmiddag een nummer op radio 2 (made in de seventies) dat ik me uit m'n jeugd herinnerde. Ik kon het alleen in eerste instantie niet thuis brengen. Het bleek Such a Funny Night van Aphrodite's Child te zijn. En nu ik deze hoes zie, weet ik ook waar ik het van kende: deze LP hadden mijn ouders vroeger. Jeugdsentiment!

avatar van LucM
Grappig, ik wist niet dat Pappie, Loop Toch Niet Zo Snel een cover was van Daniel Boone (kende ik alleen van Beautiful Sunday). Nou ja, het origineel beluisterd en het is niet onaardig maar je bent allang vertrouwd met de Nederlandstalige versie van Herman van Keeken.
Verder ken ik ook nog tracks 3, 8 (gigantische hit!), 10 en 13 omdat ik ze op hun eigen compilaties heb, verder ook 7 en 12.
De rest ... ik denk niet echt dat het de moeite is ... of toch wel?

avatar van Dibbel
Deel 2 van de bekende Philips-elpeeserie uit de jaren 70 en 80. Deze heeft iets betere nummers dan deel 1.
4 goede: het onovertroffen Aphrodite's Child met Demis Roussos en Vangelis met het vrolijke Such a Funny Night; Mouth (R.I.P.) and MacNeal met de alltime Nederclassic How Do You Do; John Dummer's Famous Music Band met het elektrische-violen-drinkinstrumentaaltje Nine by Nine (Dummer was overigens de drummer) en Don Rosenbaum (heeft in 2006 nog een CD uitgebracht) met Miss America (vrolijke popsong met een country-feel).
3 redelijke: toch weer Sandra en Andres met het gedragen Mary Madonna, Daniel Boone met de originele versie van Pappie loop toch niet zo snel (wie kent het niet) en toch ook wel de sonore Roger Whittaker (die later helaas het schlagercircuit inging) met Mamy Blue (wat overigens een grote(re) hit werd van de Poptops.
Ekseption heb ik altijd al overschat gevonden en Frida Boccara zal wel mooi zijn, maar is mijn ding helaas niet. Over Ronnie Tober, Saskia en Mie Ketelkamp wil ik het al helemaal niet hebben.
Leuk jurkje trouwens..