John Coltrane - Live in Seattle (1971)

Jazz
Label: Impulse!

1. Cosmos (10:49)
  2. Out of This World (24:20)
  3. Body and Soul (21:03)
  4. Tapestry in Sound (6:07)
  5. Evolution (36:10)
  6. Afro-Blue (34:15)
avatar van Brunniepoo
Toen ik deze CD enige tijd aantrof in de bakken was ik er zeer mee verguld. Totdat ik er achter kwam dat ik maar de enkele cd-versie heb, waar Body in Soul en Afro-Blue op ontbreken...

Desondanks natuurlijk te gek materiaal.

avatar van AOVV
Absoluut te gek, Evolution al helemaal! Kan je gerust letterlijk nemen, die titel, Coltrane en zijn muziek waren constant onderhevig aan evolutie, en zeker de band na zijn huwelijk met Alice en de band die hij met Pharoah Sanders begon te ontwikkelen ging hij steeds verder reikende horizonten verkennen.

Coltrane wordt hier vergezeld door zijn klassieke kwartet (waarmee hij ook A Love Supreme opnam), versterkt door Sanders en multi-instrumentalist Donald Garrett, en met die line-up werd ook zijn grote meesterwerk opgenomen in Seattle, twee dagen na deze opnames; die registratie werd vorig jaar nog uitgebracht, en is niets minder dan geweldig.

Tussen beide opnames werd, op 1 oktober, ook nog 'ns het album Om opgenomen. Hoe productief, hoe creatief, hoe geniaal kan je zijn!?

4,5 sterren