Akufen - Fabric 17 (2004)

Canada
Dance
Label: Fabric

1. Philippe Cam - LFO Drive (4:15)
  2. Matthew Dear - Dog Days [Pantytec Remix] (2:14)
  3. Cabanne - Karashik (1:28)
  4. Krikor - 1968 [Ark Remix] (2:44)
  5. Pantytec - Alabaster (4:40)
  6. Kalabrese - Set Me Free (1:20)
  7. The Rip Off Artist - Little Tiny Eight Inch Jack (2:49)
  8. Señor Coconut - Smoke on the Water (3:55)
  9. Dub.e.us - Blood Red (Lyin' Beats) (1:25)
  10. Wighnomy Brothers en Robag Wruhme - Bobb (4:17)
  11. S-max - Red Fibreglass (5:33)
  12. ULTRAKURT - M'Gell (1:54)
  13. Herbert - Close to Me (5:17)
  14. Freaks - Instrument [Soul Capsule on It Remix] (3:06)
  15. Crackhaus - Ample Slacks (3:50)
  16. Mossa - Bucolik (4:23)
  17. Luciano en Serafin - Yaki Soba (2:59)
  18. Soul Center - Funky Sterling (5:26)
  19. Horror Inc. - Siamese Twins [Mike Shannon's Incision Remix] (4:25)
  20. Jeff Milligan - In My Life (2:36)
  21. Stephen Beaupré - My Old Lady (4:52)
Beetje gezapig plaat, dit mixalbum van Akufen. Had hier meer van verwacht, Skidoos-achtige grooves bv. Maar helaas...

thejazzscène
Ik herken hier vrijwel geen enkele artiest buiten Matthew Dear, Pantytec en Philippe Cam. In welke stijl mag ik dit album verwachten? De hoes is werkelijk erg geslaagd .

avatar van T.O.
Vreemd, anno 2007 zijn dit vrijwel allemaal bekende namen (Herbert, Luciano, Wighnomy Brothers).

Bewijst maar weer dat Akufen een voorloper was in het minimal house-genre, ook al laat hij zelf nauwelijks nog van zich horen op dit vlak.

thejazzscène
Mja, ik koop niet vaak muziek omwille van het actuele karakter van een album of artiest. Ik stuit eerder op ouder werk.
Maar ik ben niet erg bekend binnen het minimal house genre. Misschien ligt het daar aan.

avatar van Antie
Voor deze mix wou Akufen alleen nummers van bevriende artiesten
en heeft voor mij toch er een leuke mix van kunnen maken.
Maar de minimal house en microhouse weten me wel al langer te intrigeren.
Wat ook leuk is dat bij sommige nummers toch nog eens funky touch zijn toegevoegd.

Dat bevalt me heel goed want in hedendaagsge minimal klinkt alles wat killer en donkerder.
Als je luisterd naar wat ricardo villalobos en richie hawtin in hun sets draaien "wat ik wel ook wel heel goed vind", mis ik soms toch wel dat funky erin.

Enigste serieus minpuntje hierin vind ik de rmx van senior coconut,
die vind ik niet echt passen bij de rest.
Ook wel leuk om "Wighnomy Brothers" hierop terug te vinden.
Als je die aan het werk ziet dan merk je wel dat ze veel verder buiten de lijntjes willen kleuren in het minimal genre.

Voor de geinteresseerden

Wighnomy Brothers - Metawuf...

avatar van -SprayIt-
Zeer wisselvallige mix, met soms erg fijne tracks, maar ook enkele missers. Irritante track van Wighnomy Brothers en Robag Wruhme zeg, wat daarop volgt ligt ook niet lekker in het gehoor. Redelijk aan elkaar geknoopt, maar al met al zal ik deze niet vaak opzetten. Wel mooi artwork weer.