lennon schreef:
Eindelijk een release op vinyl 21-09-18!!! (samen met alle eerdere albums van ome Lenny)
Nee hoor, de albums Lenny en Babtism zijn niet opnieuw uitgebracht, maar dat zijn ook wel de zwakste broeders in zijn oeuvre.
Dit album 5 schaar ik dan juist weer tot zijn betere werk, al zullen velen het niet met me eens zijn en zal er enig jeugdsentiment meespelen.
In vergelijking met andere albums heeft 5 de tand des tijds goed doorstaan. Juist de rustige sferische nummers als I Belong to You, If You Can't Say No en Thinking of You vind ik sterk.
Deze nummers hebben een mooie instrumentatie en Lenny experimenteerde ook wat meer, destijds was dat toch wel vernieuwend. De grote draak is natuurlijk Fly Away, maargoed dat nummer hoort er natuurlijk ook gewoon bij. Extra vermelding verdiend wat mij betreft nog bonustrack Without You. Dit nummer ligt in het verlengde van Can't Say No, maar vind ik nog wat fraaier. Jammer dat Kravitz niet verder is gegaan met deze sound, want hij had hier echt iets moois te pakken. Al met al een fijn album, met enkele mindere nummers en enkele toppers. Een dikke 3,7, afgerond naar boven 4*