Macy Gray - The Id (2001)

R&B / Soul
Label: Epic

1. Relating to a Psychopath (4:48)
  2. Boo (4:25)
  3. Sexual Revolution (4:45)
  4. Hey Young World, Pt. 2 (4:03)
  5. Sweet Baby (3:49)

met Erykah Badu

6. Harry (3:10)
  7. Gimme All Your Lovin' Or I Will Kill You (4:45)
  8. Don't Come Around (4:37)

met Sunshine Anderson

9. My Nutmeg Phantasy (4:55)

met Angie Stone en Mos Def

10. Freak Like Me (3:38)
  11. Oblivion (2:49)
  12. Forgiveness (5:17)
  13. Blowin' Up Your Speakers (1:08)
  14. Shed (4:17)
De verrassing was er vanaf, we hadden nu te maken met de STER Macy Gray.
Meestal willen 2e albums in zo'n geval nog wel eens tegenvallen, maar vond ik in dit geval nog reuze meevallen. De clip behorende bij Sexual Revolution vond ik ook erg komisch om te zien. Het past goed bij deze toch wat maffe zangeres.

don't come around is zo'n liedje wat ik dus nu al vijf jaar luister, en het blijft mooi.

Joy
vind dit eigenlijk wel een leuk plaatje, niet te ingewikkeld, vrolijk, zon beetje voor tijdens het afwassen en stoffen door

avatar van FunkStar
Minder goed dan haar eerste album. Maar op dit album staat wel een heerlijk nummer, Sexual Revolution. Wat me doet denken aan de disco van de jaren 70!

Nicci
Goede plaat. Heerlijke sound. Haar beste.

avatar van Reijersen
Sterke opvolger van de sterke debuutplaat van Macy Gray. Ze gaat gewoon lekker verder waar ze goed in is en overtuigd wederom: vocaal, muzikaal en tekstueel. Deze dame heeft definitief een plekje verworven in mijn soultoplijsten.

avatar van bertus99
Hoewel dat Donald Duckstemmetje van haar me een beetje gaat tegenstaan op het eind is dit toch een aardige plaat. Zeker het eerste nummer en het derde ligen erg lekker in het gehoor.
Macy was een beetje een hype een paar jaar geleden. Het hierop volgende album The trouble with being myself viel mij zwaar tegen. Daarna heb ik niks meer van haar gehoord.

Zeker geen onaardig album, maar het duurt gewoon te lang. Haal de 4 minste nummers eraf (naar mijn mening Harry, Don't Come Around, Blowin up your Speakers en Freak Like Me) en het is een stuk beter. Nu haalt ie het einde hier niet. Daarbij vind ik de beste nummers op dit album niet zo goed als de beste nummers op het debuut.

avatar van Ronald5150
Ik ben eigenlijk helemaal geen liefhebber van R&B. Ik vind het doorgaans veel te glad. Nu is "The Id" van Macy Gray ook best glad geproduceerd, maar er is iets wat me aantrekt in haar. Ik denk dat het de groove en flow in haar uiterst prettige stemgeluid is. Het is catchy en aanstekelijk en ik word er dus heel erg vrolijk van. Misschien is de plaat wat aan de lange kant, maar dat is maar een kleinigheid. "The Id" is een vooral een zomerse plaat waar ik bij tijd en wijlen best van kan genieten.