Frenz schreef:
Volgens mij maakt niemand een rechtstreekse vergelijking, ik heb het over een Rotterdamse rip off en
Snoeperd noemt alleen de '80 stijl die beiden gebruiken.
Ik schaar mezelf onder de JvT 'begrijpers', maar stoor me regelmatig aan de pretentie van die club, inclusief de popie jopie leraren Nederlands die teksten gaan ontleden, want er zitten zoveel lagen in.
Ook snap ik de weerstand tegen De Likt niet zo (met name de uitgebreide en gefundeerde onderbouwing). Er staan zeker originele nummers op het album. Muzikaal niet wereldschokkend idd, maar met energie en hier en daar wat rauw. Best te pruimen dus
JvT vind ik juist pretentieloos, ze doen hun eigen ding wat ze al jaren doen en ze vinden het zelf leuk (dat straalt er tenminste vanaf). De Likt vind ik erg geforceerd overkomen, meer van 'kijk ons eens grappig doen'. Echt onderbouwen kan ik het niet, maar het voelt een beetje nep. Vandaar dat het bij mij ook weerstand oproept.
En die leraren Nederlands die teksten van JvT gaan ontleden zijn inderdaad triest, zo heel veel zit er niet onder de oppervlakte.