Jim O'Rourke - Eureka (1999)

Rock / Pop
Label: Drag City

1. Prelude to 110 Or 220/Women of the World (8:46)
  2. Ghost Ship in a Storm (3:54)
  3. Movie on the Way Down (7:37)
  4. Through the Night Softly (4:47)
  5. Please Patronize Our Sponsors (3:04)
  6. Something Big (3:13)
  7. Eureka (9:11)
  8. Happy Holidays (1:36)
avatar van Jazper
Van het titelnummer staat wat mij betreft een prachtige versie op Otomo Yoshihide's New Jazz Orchestra - ONJO (2004) - MusicMeter.nl
Voor wie het interessant vindt.

avatar van henkiev
Jazper schreef:
Voor wie het interessant vindt.

Ga ik eens beluisteren, thx!

avatar van itchy
De enige tekstregel van het eerste nummer voelt relevanter dan ooit. Warm en troostrijk album voor barre tijden.

avatar van itchy
Geschreven in de top 100 van...:

itchy schreef:

Schreef ik recent nog bij de plaat. Die regel is: Women of the world, take over - 'cause if you don't the world will come to an end - And it won't take long
Maar dat terzijde.

Dit is een plaat die ik al heel lang op CD had, maar altijd schrijnend heb ondergewaardeerd. Afgelopen jaar heb ik hem heel vaak ik de auto gedraaid en moest hij flink hard om het lawaai van die 20 jaar oude bak te overstemmen. En toen pas ontdekte ik wat voor bijzondere plaat dit is: rijk gearrangeerde liedjes (veel strijkers en blazers) die lief lijken, maar soms wat stiekeme venijnigheden bevatten die eerst niet opvallen. Net als op de hoes, waar een blote man een *** voor zijn piemel houdt.

Verder heeft Jazper alles al [url=https://www.musicmeter.nl/album/5110/info/0#462258]gezegd wat er gezegd moet worden bij deze plaat in zijn mooie review: ik heb daar niks aan toe te voegen.

Aangekruist als favoriet:
1. Prelude to 110 Or 220/Women of the World