Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 Chambers) (1993)

Label: Loud

1. Bring da Ruckus (4:11)
  2. Shame on a Nigga (2:57)
  3. Clan in da Front (4:33)
  4. Wu-Tang: 7th Chamber (6:06)
  5. Can It Be All So Simple (6:52)
  6. Da Mystery of Chessboxin' (4:47)
  7. Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F' Wit (3:36)
  8. C.R.E.A.M. (4:12)
  9. Method Man (5:50)
  10. Protect Ya Neck (4:51)
  11. Tearz (4:17)
  12. Wu-Tang: 7th Chamber, Pt. 2 (5:08)
  13. Method Man [Remix] Skunk Mix * (3:09)
  14. Conclusion (1:00)
avatar van BoordAppel
TOM-E! Voor een album dat je zelfs mee kan rappen moet je toch wel een hoger cijfer geven dan een 3?

Absoluut geniale mijlpaal in de hiphop. Vooruitstrevend en origineel. Zelfs nu is er niets ooit uitgekomen dat hier op lijkt (op enkele albums van Wu leden na dan). Het klinkt ook niet gedateerd alhoewel de opnamekwaliteit niet geweldig is. Mag in geen een collectie van een hiphop liefhebber ontbreken. 5*

mustim neem ik trouwens niet serieus.

Iemand die Bruce Springsteen Live 1975-1985 op 1 in z'n top10 heeft staan verdient enkel respect

Als je niet van Hip Hop houdt dan kun je dat toch gewoon kut vinden? Ik zie 't probleem niet.

Hobbes schreef:

Zeker, zeker, maar kijk even voor de gein naar zijn stemoverzicht. Ik geloof er niets van dat hij die albums allemaal beluisterd heeft. En dan ook nog 9. Remedy - The Genuine Article in zijn top 10??? He must be joking.

Jeumig...69 stemmen 0.5...waarom luister je dan nog muziek

ben het met je eens dat dit niet serieus is.

BoordAppel schreef:

Ik snap wat je bedoelt, maar dit album heeft voor mij vooral nostalgische waarde. Ik luister tegenwoordig niet meer echt naar deze stroming van muziek en ik vind niet dat ik deze plaat dan net zo hoog moet gaan beoordelen als mijn huidige muziek. De avonden dat we deze muziek in hoger sferen hebben beluisterd (en meegerapt) krijgen van mij 5* . Ik kijk er weer naar uit.
Trouwens 3* is echt niet negatief bedoeld.

Stefan
ik hou zelf als standaard 2,5 aan als een gemiddeld cijfer en 3 sterren betekend voor mij dus ook al goed, maar dan met mate...

avatar van Jordy
Een uur genialiteit. Z'n tijd ver vooruit, ongelofelijk invloedrijk, één van de 5 beste en belangrijkste hiphopalbums ooit. Absoluut meesterwerk (natuurlijk).

toen de wu-tang clan nog goed was..... meesterlijk album

Yups, meesterlijk album,
C.R.E.A.M is mijn nummer!

avatar van T.O.
Het mooie aan dit album is ook dat het een en al rauwheid uitstraalt. Het beste voorbeeld zijn misschien wel de 7th Chamber delen: furieuze freestyles op compromisloze, loodzware beats.
Je voelt je als het ware met een hoodie aan tussen de hekken in de projects staan

avatar van BoordAppel
En ook hier weer totaal geen toelichting van de lage stemmers. Zo jammer, vraag me namelijk af wat je hier niet goed aan kan vinden.

avatar van John Doe
je komt ook in aanraking met dit album als je niet van hiphop houdt.

En het is minder catchy hiphop voor het (grote) Eminem publiek, bij dit album geldt dan dat één keer luisteren te weinig is.

avatar van BoordAppel
En het is minder catchy hiphop voor het (grote) Eminem publiek

Dat lijkt me dan juist een reden tot hogere cijfers.

Wu Tang Clan "Enter the Wu Tang (36 chambers )"

**** 1/2

IJzersterk album. Zware beats , revolutionair .... Dit album bevat humor , ijzersterke raps en beats van de hele wu tang crew ( al blijft method man toch echt m'n favoriet , zalige flow en rapper ). Moeilijk te beschrijven album, in het hiphop - genre waarschijnlijk één van de origineelste en beste albums ever. Spijtig idd van de opname-kwaliteit. Hiphop op z'n best ...

Music
mooie Lp

Music
M-E-T-H-O-D M-A-N !!

avatar van Gyzzz
Briljant album, 5 sterren, en het gemiddelde dat hier staat is natuurlijk veeel te laag.

avatar van gemaster
Zeg is dit een beetje een goede introductie tot rap muziek? Ik wilde er eens aan beginnen en aangezien dit album in de top 100 staat leek het me wel een goed beginpunt.

avatar van T.O.
Lijkt me niet echt een heel goed beginpunt, het is wel behoorlijk ontoegankelijk vind ik.

avatar van BoordAppel
Wel een goede introductie tot de Wu maar niet echt tot rap in het algemeen inderdaad. Begin bij Jordy's of mijn lijst zou ik zeggen, daar zit vast wat tussen voor je om verder te ontdekken.

avatar van gemaster
Ah oke, dan gaan we daar eens rondneuzen.

gemaster schreef:

Ik zou hier niet mee beginnen, want dan zul je misschien meteen afhaken bij HipHop in het algemeen. Overigens moet je dit album minstens 10 kansen geven voordat je het afschrijft.

Toen ik het voor het eerst luisterde vond ik het niets, alleen C.R.E.A.M. vond ik aardig. Na een paar keer vond ik CREAM en Tearz geweldig, en vele andere nummers ook wel leuk, en inmiddels vind ik dat er nog maar 1 slecht nummer opstaat (Can It Be All So Simple blijft slappe hap).

BoordAppel schreef:

ik bedoel er verder nix mee maar als introductie zou ik niet jouw lijst nemen

Waarom niet?

avatar van Gyzzz
Omdat je zelf zegt dat je wat rap betreft niet bij dit album moet beginnen terwijl het op 1 in je top10 staat lijkt me?

avatar van BoordAppel
Even voor de duidelijkheid, dit bedoel ik met mijn lijst:

En dit is die van Jordy:

rzn
Klassiekertje he!

Improvision
wie zijn nu de wu-tang clan members?
Raekwon, Ghostface Killah, GZA, Inspecktah Deck, Method Man,...
en verder?

Improvision schreef:
wie zijn nu de wu-tang clan members?
Raekwon, Ghostface Killah, GZA, Inspecktah Deck, Method Man,...
en verder?

RZA, U-God, ODB, Masta Killa.

avatar van HiLL
Echt slecht dit!