Bob Dylan - Bob Dylan's Greatest Hits (1967)

Label: Columbia

1. Rainy Day Women (4:40)
  2. Blowin' in the Wind (2:51)
  3. The Times They Are A-Changin' (3:16)
  4. It Ain't Me Babe (3:38)
  5. Like a Rolling Stone (6:12)
  6. Mr. Tambourine Man (5:31)
  7. Subterranean Homesick Blues (2:22)
  8. I Want You (3:09)
  9. Positively 4th Street (4:12)
  10. Just Like a Woman (4:53)
  11. She Belongs to Me * (2:49)
  12. It's All over Now Baby Blue * (4:18)
  13. One of Us Must Know (Sooner or Later) * (4:52)
Diesel
Tja, een geweldige verzamelalbum met Bob Dylan's beste nummers die hij tot 1967 had uitgebracht. Subliem gewoon.

Bob Dylan ken ik nog niet, maar daarom heb ik zijn greates hits gedownload. Dit nummers zijn al van een tijdje geleden, Maar moet nog wel wennen.

Veel muzikanten hoor je over Bob Dylan praten. Blijkbaar is hij een grote inspiratiebron en voorbeelden voor artiesten.

Lonneke.

avatar van avdj
Is het ook.
Maar je kan beter Highway 61 Revisited of Blonde on Blonde kopen dan een verzamelaar als deze.

J Casablancas
Ik zou toch voor Blood on the Tracks gaan.

Maar op Blood On The Tracks staat "Positively 4th Street" niet.

avatar van avdj
Logisch, die kwam pas veel later.

Ik hoop dat je met 'die' Blood On The Tracks bedoelt. Anders zit je nl. goed fout ;-P

Maartenn (crew)
Hmm mijn cover en tracklist van Bob Dylan Greatest Hits ziet er toch behoorlijk anders uit

avatar van luc011190
J Casablancas schreef:
Ik zou toch voor Blood on the Tracks gaan.

fout

Maartenn (crew)
Medeleden van musicmeter met verstand van Bob Dylan, ik heb jullie hulp nodig: in mijn LP collectie van Bob Dylan heb ik een exemplaar van 'Greatest Hits' die afwijkt van zowel tracklist als cover van de hierboven afgelbeelde. De tracklist is als volgt:
1. Blowin' In The Wind
10. Just Like A Woman
11. Rainy Day Women Nos. 12 & 35
12. I Want You
De cover:

Weet iemand of dit een speciale uitgave voor NL ofzo, of is dit een album apart??

Davez
Tja er zijn zoveel verzamelaars uitgebracht dat het moeilijk op te volgen valt. Bovendien kun je geen verzamelaar maken van Dylan want hij heeft weinig hits gescoord en veel van zijn nummers zijn essentieel.

Begin gewoon met Desire of Freewheelin als eerste album. Bij mij werkte het toch

Maartenn (crew)
Jah ben al aardig georiënteerd op bob dylan gebied, maar dat was niet geheel de kwestie. Ik was namelijk bezig met een nieuw album aan het archief toevoeg, mijn versie dus van dit greatest hits album, en dat werd niet geaccpeteerd. Dit was omdat El Nino meende dat mijn versie een speciale editie was van dit album. Maar hier ben ik dus niet helemaal zeker van. Is dit wel het geval, dan wordt het album namelijk niet geaccpeteerd in de database

Davez
Kijk eens op allmusic of je jou versie daar tegenkomt.

Maartenn (crew)
Ik zal het proberen, bedankt.

Als mensen nog andere suggesties hebben; altijd welkom!

avatar van Toon1
leuke verzamelaar als afsluiter van Dylan's protestzanger en electrische periode. Wel beperkt maar geen slechte introductie.

Harald
was in 1967 als verzamelaar alleen interessant voor Positively 4th Street, dit was een 7" vinyl single en moelijk te krijgen.

avatar van gijs van e.
Op de cd versie uit 1997 is de originele versie van Positively 4th Street weggehaald om plaats te maken voor een langere, andere mix van hetzelfde nummer.

avatar van Reint
10. Just Like A Woman
11. Rainy Day Women Nos. 12 & 35
12. I Want You
De cover:

Hoewel dit bericht alweer uit 2006 stamt, had ik dezelfde vraag. Ondertussen heb ik het antwoord zelf gevonden; dit betreft de UK versie van deze 'Greatest Hits'. Net als dat er van The Rolling Stones zowel Amerikaanse en Engelse versies zijn hun eerste albums. Het betreft dus dit album: klik.

En nog steeds te krijgen op LP als Mono reissue op 180 gram vinyl. Klinkt geweldig!

avatar van metalfist
Ik was al langer van plan om die drie Greatest Hits albums van Bob Dylan eens aan te pakken. Op zich heb ik met alle studioalbums, flink wat livereleases en zelfs een hele hoop (onofficiële) bootlegs genoeg materiaal in huis om zelf een compilatie te kunnen maken, maar het interessante aan die drie volumes is dat er wel speciaal materiaal op te vinden is. Bij deze Greatest Hits valt het allemaal wel mee. Hetgeen het meest in het oog springt is de single versie van Positively 4th Street (en dan enkel wanneer je de LP te pakken krijgt, het moet een versie van onder de 4 minuten zijn en de CD-release is langer) maar deze is later ook op Biograph uitgebracht. Verder is dit gewoon een leuke verzameling van de vroege jaren van Dylan. De opzet is dan ook vrij eenvoudig: uitgebracht in een periode waar men nog twijfelde of Dylan überhaupt ooit nog ging terugkomen na zijn moto ongeluk, wordt hier elke top 40-single die Dylan tot 1967 had (plus extra albumtracks die populaire singles waren geworden via covers door andere artiesten) verzameld. Het probleem bij dit soort compilaties is altijd dat je zelf wel andere tracks had willen zien, maar in zo'n strikt kader als dit kan ik de keuze wel waarderen. Het mooiste is echter dat het ook gewoon een aantal geweldige nummers achter elkaar zijn natuurlijk. Erg toffe cover ook trouwens door fotograaf Rowland Scherman. Zou naar het schijnt getrokken zijn op een concert van Dylan op 28 november 1965