John Lawton & Intelligent Music Project - Intelligent Music Project I - The Power of Mind (2012)

Bulgarije
Label: Intelligent

1. Intro (1:23)
  2. Mind Power (4:57)
  3. Two Hearts (4:24)
  4. Love’s Light Shining (3:59)
  5. Max Rock (4:23)
  6. Fairytale (4:32)
  7. Rock N’ Roll Is My Thing (3:32)
  8. The Search (4:52)

met Karolina Goceva

9. Springtime (4:09)
  10. In Rhythm with You (4:28)
  11. Now I Know (3:57)
  12. New Rhythm (3:47)
  13. Love in the World (3:52)
  14. Finale (3:25)
avatar van Marco van Lochem
Intelligent Music Project is niet zoals het lijkt een project van John Lawton, maar van de Bulgaarse muzikant en tevens MD in geneeskunde Milen Vrabevski. Deze Vrabevski heeft alles geschreven en speelt op een aantal songs mee op de piano of akoestische gitaar op dit in 2012 verschenen album. De rest van de instrumenten worden bespeelt door Bulgaarse muzikanten en het Pleven Philharmonic Orchestra zorgt op een aantal songs voor een prachtige aanvulling. De zang op dit eerste album, getiteld "THE POWER OF MIND", wordt voor rekening genomen door John Lawton, die je zou kunnen kennen van de Les Humphries Singers en Uriah Heep. In bijna 56 minuten komen 14 songs aan je voorbij je onder de noemer "melodic rock" vallen. Doordat het Pleven Philharmonic Orchestra op een aantal songs te horen is, krijgen deze songs ook een symfonische sfeer. Het smaakvolle piano werk geeft de songs ook een theatraal karakter, maar alles valt wel onder de genoemde stijl, die van melodic rock. "TWO HEARTS" is een prachtige midtempo song met mooi pianospel van Vrabevski, de vocale arrangementen in deze songs zijn ook prachtig. "MAX ROCK" is een simpele rocker met smaakvol bijdragen van gitarist Maxim Goranov. "THE SEARCH" is een prachtige stijlvolle ballad, met orkest, piano, zang van Karolina Gocheva en de song werkt naar een meer uptempo deel toe. Mooi gedaan!! "IN RHYTHM WITH YOU" is een rock & roll song inclusief blazers en mooie harmonie vocalen, in "LOVE OF THE WORLD" laat Lawton horen over een mooie warme stem te beschikken en het album komt "FINALE" tot een prachtig einde. Dit album smaakt naar meer en laat horen dat er ook in het oosten van Europa goede rock gemaakt wordt.

Mssr Renard
Artiest aangepast Marco van Lochem. Ik heb de artiesten ook weer verder gespecificeerd (zie artiestenpagina). Ik hoop dat de Intelligent Music Project-platen nu wel wat meer duidelijk zijn.